Den uppgraderade OLED Nintendo Switch kommer inte att fixa JoyCon-drift

Redaktörens tag: För att vara uppriktig var jag bittert överväldigad när Nintendo meddelade sin “uppgraderade” Switch. Jag är inte ens salt om att det inte har mer processorkraft. Vad som stör mig mer är att de viktigaste problemen jag har haft med Switch inte förbättrades. Dess otroliga brist på lagring är en, men jag fixade det under den första veckan med ett 512 GB SD-kort. Det mer irriterande problemet är styrdrift, och att fixa det problemet verkar ha varit borta från den nya, dyrare modellen.

Förra veckan avskaffade Nintendo de senaste rykten när de tillkännagav en uppgraderad Switch. Tyvärr var uppgraderingen inte vad de flesta förväntade sig. Faktum är att Nintendo rekommenderade att den nya modellen i princip är densamma bortsett från OLED-skärmen. Det finns flera områden där företaget kunde ha gjort förbättringar, men bortsett från skärmen och ett mer stabilt kickstand verkar det ha ignorerat andra mer pressande problem som JoyCons.

JoyCon-drift har varit ett centralt problem sedan Switchens lansering för fyra år sedan. Felet började manifesteras inom ett år efter frisläppandet. Flera stämningar har följt och Nintendo kände sig skyldig att erbjuda gratis reparationer oavsett garantistatus.

På frågan om huruvida det hade fixat drift av flera publikationer svarade det bara med ett förberett uttalande som vagt säger: “Joy-Con-kontrollerns konfiguration och funktionalitet förändrades inte med Nintendo Switch (OLED-modell).”

Uttalandet innebär att Nintendo inte åtgärdade problemet. The Verge konstaterar att den officiella brittiska webbplatsens FAQ-sida mer uttryckligen säger att JoyCons som följer med OLED-modellen är desamma som den vanliga Switch. Det är synd att ett välkänt problem som har inneburit företaget i juridiska frågor fortfarande ignoreras när det hade den perfekta möjligheten att rätta till frågan.

Relaterade Artiklar

Back to top button