Den största källan till anställdes stress? Oklara mål

Den största källan till anställdes stress? Oklara mål

Trots att de flesta av oss redan är helt medvetna om vår stress är National Stress Awareness Day officiellt den första november. Du kan till och med vara frestad att märka National Stress Awareness Year 2017, men vi vill inte vara orättvisa mot 2018. Och bland alla typer av stress rankas anställdas stress ganska högt.

För att hedra dagen presenterade man jämförbart resultat från en undersökning som samlar hela 85 000 anställdas svar för att lyfta fram stress och stress på arbetsplatsen. Här är de bästa uthämtningarna från studien, samt råd om de mest hälsosamma svaren på dessa insikter.

Den värsta faktorn: “Oklara mål”

42 procent av studiens respondenter sa att det är deras främsta källa till stress på arbetsplatsen att tvingas kämpa med oklara mål. Det numret gör bristande tydlighet till den uppenbara vinnaren, eftersom den näst värsta källan till stress inte kallades ut av ens hälften så många anställda.

“De näst mest populära svaren var” pendling “och” dålig chef “(bunden till 16 procent), följt av” svåra medarbetare “(14 procent) och” för långa timmar “(12 procent), konstaterade studien .

“” Oklara mål “var det mest populära svaret i alla kön, avdelningar och åldersgrupper.”

Lösningen här är åtminstone enkel: Arbetstagare och deras arbetsgivare måste kommunicera för att förstå varandra i konkreta termer och minska arbetstagarnas stress.

Utbrändhet och ålder är inte korrelerade

Denna datapunkt hanterar den irriterande åldersmissuppfattningen att äldre människor kör på ångor. Cirka 48 eller 50 procent av de anställda säger att de känner sig utbrända oavsett ålder. Det är en liten stöta upp när de närmar sig pension, och en kryssning i utbrändhet bland nyanställda, men inget viktigt. Kvinnor drabbas av det något mer än män, 52 procent jämfört med mäns 47 procent.

Semester försvinner

Arbetar du under en semester? Det är en ganska uppenbar oxymoron, men det är också verkligheten för en av fyra arbetare.

”33 procent av kvinnorna och 26 procent av männen säger att deras chefer förväntar sig att de ska arbeta medan de är på semester. Priserna är desamma från teknikindustrin, ”rapporterar studien.

Kom ihåg när vi trodde att arbetsplatsautomation skulle översättas till mer ledig tid för anställda? Det hände inte. Nu är här bevis på att det kan skära till och med vår semestertid att bära runt en smartphone som kan ansluta oss till vår chef vid släppet av ett Slack-meddelande. Förhoppningsvis kan de åtminstone vara tydliga med sina mål i processen.

Läs mer om arbetsplatsstress här på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button