Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den omgjorda 24-tums iMac med M1 – Apples Spring Loaded händelserecap

Den omdesignade 24-tums iMac med M1 tillkännagavs vid Apples virtuella Spring Loaded-evenemang igår, företagets första livestream för året.

Apple tog till den virtuella scenen i går för att tillkännage sin omdesignade iMac, helt nya AirTags och ändringar av iPad Pro, Apple TV 4K och iPhone 12. Hitta hela streamen från Apple här.

iMac 24 tum

Apples allt-i-ett-stationära dator fick en välbehövlig omdesign. Även om iMac har fått ganska regelbundna specifikationer under åren, har den yttre designen varit i stort sett oförändrad sedan 2012. Den nya iMac är bara 11,5 mm tunn, väger 10 pund och kommer i sju nya färger: blå, grön, rosa, silver, Gul, orange och lila.

Apple kunde drastiskt minska tjockleken på iMac tack vare M1-chippet. Detta är samma chip som introducerades i november på MacBook Air, MacBook Pro och Mac mini. Det kompakta systemet på ett chip kombinerar processor, grafik, minne och mer på ett enda chip. M1 har en 8-kärnig CPU, med 4 prestandakärnor och 4 effektivitetskärnor, 7 eller 8-kärnig GPU, 16-kärnig Neural Engine och antingen 8GB eller 16GB RAM. M1 har fått mycket beröm för sin kraft och effektivitet på både applikationer skrivna speciellt för den nya arkitekturen och äldre appar under Rosetta-översättning. Nu när M1 har funnits i några månader har många appar uppdaterats för att köras på M1. Apple säger att den nya iMac har 85 % snabbare CPU-prestanda och 2 gånger snabbare grafikprestanda än 21,5-tums iMac.

I stället för 21-tums 4K-skärmen finns en större 24-tums 4,5K-skärm med P3-brett färgomfång, 500 nits ljusstyrka, antireflekterande beläggning och True Tone-teknik. Trots ökningen av skärmstorleken är det fysiska fotavtrycket för den nya iMac bara något större tack vare minskade ramar.

Apple har även gjort förbättringar av kameran, mikrofonerna och högtalarna. 1080p FaceTime HD-kameran är en välkommen uppgradering, nu även med en större sensor med avancerad bildsignalbehandling tack vare M1-chippet. Din röst bör också komma fram tydligare vid samtal, med tre mikrofoner av “studiokvalitet”, plus strålformningsteknik för att fokusera på enbart din röst. 24-tums iMac har nu ett ljudsystem med sex högtalare med “rumsfyllande” ljud från två par tvångsavstängande bashögtalare, balanserad av en diskant för varje par. Den nya iMac stöder rumsligt ljud på videor med Dolby Atmos.

Videokredit: Apple

I/O och tillbehör varierar beroende på vilken iMac du väljer. Alla nya iMac-datorer kommer med en magnetisk strömkontakt i änden av en färgmatchande vävd kabel, samt ett färgmatchat tangentbord, mus och styrplatta. Det nya Magic Keyboard kommer nu med nycklar för Spotlight, Diktering, Stör ej och emoji. På de mer avancerade modellerna eller som en konfigurerbar extra, den Magiskt tangentbord med Touch ID gör det enkelt att låsa upp din dator, använda Apple Pay och ladda ner appar. Alla nya iMac är tillgängliga med antingen en Magic Mouse eller Magic Trackpad.

$1299
 • Blå, grön, rosa och silver alternativ
 • 7-kärnig GPU
 • 256 GB SSD – konfigurerbar till 512 GB eller 1 TB
 • Två Thunderbolt 3/USB 4-portar
 • Konfigurerbar med Gigabit Ethernet
 • Magic Keyboard – konfigurerbart med Magic Keyboard med Touch ID, eller Magic Keyboard med Touch ID och numeriskt tangentbord
$1499
 • Blå, grön, rosa, silver, gul, orange och lila alternativ
 • 8-kärnig GPU
 • 256GB SSD – konfigurerbar till 512GB, 1TB eller 2TB
 • Två Thunderbolt 3/USB 4-portar och två USB 3-portar
 • Gigabit Ethernet
 • Magic Keyboard med Touch ID – konfigurerbart med Magic Keyboard med Touch ID och numeriskt tangentbord
$1699 – Samma som ovan men:
 • 512GB SSD – konfigurerbar till 1TB eller 2TB

Alla modeller kommer med 8 GB minne, men kan konfigureras till 16 GB, förmodligen för en extra $200. Även om vi inte vet den exakta prissättningen för alla uppgraderingar, verkar det som att modellen på $1499 är värd de extra $200 kontanterna. Alla alternativ är tillgängliga med en inbyggd VESA-monteringsadapter.

Förbeställningar startar den 30 april, med tillgänglighet under andra halvan av maj.

https://youtu.be/wGixQPuG1GY