Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den omgivande skärmen i Android Q kommer att implementeras bättre med gester

Vissa tillverkare satsar på det välkända Alltid på displayspecifikt Samsung, medan andra för Androids ursprungliga omgivande skärm eller anpassningar till företagets anpassningsskikt.

Användare klagar på att den här inbyggda Android-skärmen visar aviseringar på en mörk bakgrund när vi handflar över sensorn eller tar upp enheten, särskilt på telefoner med full-light LED-paneler. Google skulle arbeta på det för en kommande Android Q beta.

Android Q kommer att skilja den omgivande skärmen bättre genom att aktivera gester

Ett meddelande har skapats daterat den 31 maj, där en begäran har lagts ut för att inkludera möjligheten att åsidosätta handflatans funktion i Android Q, där det står att “de flesta människor vill inte att skärmen slås på om du inte medvetet rör vid skärmen två gånger.

Galaxy-S9-alltid-på-skärm

Den 21 juni svarade Google officiellt och sa det funktionen “kommer att vara tillgänglig i senare versioner”. Det betyder att användarnas böner har hörts och företaget har lovat att det kommer att innehålla en enkel knapp för att aktivera eller avaktivera funktionen när som helst.

På Googles egna Pixels finns det att gå direkt till låsskärmen med två gester för att aktivera genom att lyfta för att kontrollera telefonen och dubbeltrycka i följd för att kontrollera aviseringar eller tiden på telefonen. Detta aktiverar direkt låsskärmen med intensiv ljusstyrka istället för den omgivande skärmen med mörka toner för ögonvård i svagt ljus.

Med det, du vill med några enkla gester skilja aktiveringen av den omgivande skärmen från låsskärmen. Eftersom det för närvarande inte är väl konfigurerat inbyggt, medan Samsung hanterar det korrekt och användarna är nöjda. Vi hoppas att Google kan tillfredsställa alla användare efter förfrågan. | Font:

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.