Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den nya iPad Pro med M1 – Apples vårladdade händelsesammanfattning

Den nya iPad Pro med M1 tillkännagavs vid Apples virtuella Spring Loaded-evenemang igår, företagets första livestream för året.

Apple tog till den virtuella scenen i går för att tillkännage sin omdesignade iMac, helt nya AirTags och ändringar av iPad Pro, Apple TV 4K och iPhone 12. Hitta hela streamen från Apple här.

iPad Pro

Precis som nya iMac får iPad också M1-chippet, med en 8-kärnig CPU, 8-kärnig GPU och 16-kärnig Neural Engine på alla nya iPad-proffs. Apple säger att detta leder till 50 % snabbare prestanda och 40 % snabbare grafikprestanda. Vi trodde tidigare att dessa M-seriechips skulle vara reserverade för Mac, men inkluderingen i en iPad väcker frågor om en potentiell sammanslagning av macOS och iPadOS i framtiden. Till skillnad från nya iMac är designen i stort sett oförändrad från föregående generation.

Den mindre 11-tums iPaden kommer med en Liquid Retina-skärm, ProMotion, True Tone, P3 bred färg, ultralåg reflektivitet och 600 nits maximal ljusstyrka. De riktiga skärmuppgraderingarna kommer till den större 12,9-tumsmodellen, som nu har en Liquid Retina XDR-skärm, med ett kontrastförhållande på 1 000 000:1, tack vare över 10 000 mini-lysdioder under skärmen. Dessa specialdesignade lysdioder är 120 gånger mindre än föregående generation, med 2500 lokala dimningszoner, vilket leder till 1000 nits helskärmsljusstyrka och 1600 nits toppljusstyrka. Specifikationer som är jämförbara med Apples $5000 Pro Display XDR-skärm.

Den framåtvända kameran är nu Ultra Wide, med 12MP, 122-graders synfält och Center Stage. Center Stage klipper in på Ultra-Wide-kameran och panorerar till var du än är, och håller dig i mitten av bilden på FaceTime-samtal och andra videokonferensappar. Om någon kommer in i ramen expanderas vyn för att hålla alla synliga. Selfies i porträttläge är nu också tillgängliga med den uppgraderade främre kameran. De bakre kamerorna är i stort sett oförändrade, men har nu kraftfull ISP från M1-chippet och Smart HDR 3.

Videokredit: Apple

USB-C-porten på undersidan av iPaden är nu också en Thunderbolt-port som kan överföra data med upp till 40 Gbps. Thunderbolt möjliggör högpresterande tillbehör som snabb extern lagring, skärmar och dockningsstationer. Du kan till och med ansluta en Pro Display XDR med full 6K-upplösning.

Videokredit: Apple

Mobilmodeller är nu 5G-kompatibla. Andra tillval inkluderar ett magiskt tangentbord, nu i två färger för båda storlekarna: svart och vit. 128GB, 256GB och 512GB modellerna kommer med 8GB RAM, medan 1TB och 2TB alternativen kommer med 16GB RAM.

11-tums Liquid Retina Display-modellen börjar på $799. 12,9-tumsmodellen Liquid Retina XDR börjar på $1099. Förbeställningar startar den 30 april, med tillgänglighet under andra halvan av maj.

https://youtu.be/aOq49euWnIo