Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den mest populära appen i världen avslöjad

Vilken är den mest nedladdade appen 2023? Här är världens bästa appar, inklusive de sociala medieplattformarna som är mest populära bland konsumenter.

Den mest nedladdade appen i början av 2023 var TikTok. Det faktum är inte så förvånande; listan över appar som är mest populära 2023 inkluderar alla förväntade stora sociala medieplattformar, men TikTok i synnerhet har dominerat konsumentkonversationen i några år nu.

Insikter som samlats in av data.ai avslöjar att TikTok under första kvartalet 2023 gick om Instagram som den mest nedladdade appen. Detta var trots att Meta använde copycat-taktik för att försöka överträffa rivalens uppgång, och pressade Reels på Instagram och Facebook.

Mest populära appar 2023

Nedladdningar

 1. Tick ​​tack
 2. Instagram
 3. Facebook
 4. Whatsapp Messenger
 5. CapCut
 6. snapchat
 7. Telegram
 8. Facebook Messenger
 9. WhatsApp Business
 10. Spotify

Konsumentutgifter

 1. Tick ​​tack
 2. Youtube
 3. Disney+
 4. Tinder
 5. Google One
 6. HBO Max
 7. piccoma
 8. Bumble App
 9. Hörbar
 10. Linkedin

Aktiva användare varje månad

 1. Facebook
 2. Whatsapp Messenger
 3. Instagram
 4. Facebook Messenger
 5. Tick ​​tack
 6. Telegram
 7. Amazon
 8. Spotify
 9. Twitter
 10. Netflix

Identifierbara bland data.ai:s lista över de mest populära apparna världen över är de bästa sociala medieplattformarna, rankade efter totala nedladdningar, konsumentutgifter och månatliga aktiva lyssnare under Q1 2023.

När det gäller månatliga aktiva användare är Facebook den största sociala medieappen i världen, följt av WhatsApp, Instagram och Facebook Messenger – alla ägda av Meta.

Som Social Media Today noterar, hänvisar TikTok till sig själv som en “underhållnings”-app snarare än en social media-app. Förmodligen är detta positivt för musiker med musik i TikTok-biblioteket; låtar som används i videor får större betydelse inom ett ekosystem av innehåll som är skapat för att konsumeras snarare än ett baserat på att användare delar personliga uppdateringar.