Den kompletta guiden för att bygga en framgångsrik försäljningstratt

0 Shares

Oavsett om du bara startar ett företag eller behöver hjälp med att marknadsföra ett befintligt, måste du börja med en ordentlig säljtratt på plats. Dessa säljtrattar kommer att fungera som grunden för alla dina marknadsföringskampanjer och se till att kampanjerna ger resultat varje gång. Det kommer att ge dig en klar uppfattning om vad du behöver göra vid varje steg i konverteringsprocessen.

Även om processen med att bygga en effektiv säljtratt kan vara utmanande kan du göra det enklare genom att tänka på följande:

Vem är din publik?

Varje försäljningstratt bör byggas på en grundlig förståelse för din publik. Utan detta kommer du bara att gå framåt blindt utan en riktig riktningskänsla, vilket ger betydligt mindre resultat samtidigt som du tar en stor ansträngning och investeringar. Så du måste börja med att identifiera din målgrupp och sedan försöka förstå dem.

Du måste ta reda på vad de gillar så att du kan rama in dina marknadsföringsmeddelanden på ett sätt som skulle tilltala dem. Du måste ta reda på deras smärtpunkter för att förstå hur du placerar din produkt på ett sätt som kommer att resonera med dem. På samma sätt måste du ta reda på var din publik är så att du kan nå dem där de är mest aktiva.

Hur kan du driva trafik?

Om du vill skapa konverteringar på din webbplats behöver du först trafiken för att konvertera. Det betyder att du måste planera noggrant hur du ska locka en relevant publik till din webbplats innan du ens tänker på hur du konverterar dem.

Du kan implementera PPC-kampanjer, annonser på sociala medier eller influensermarknadsföring för att öka medvetenheten om ditt varumärke och dina produkter med en relevant publik. Eller så kan du anstränga dig för att optimera din webbplats för sökmotorer så att du kan få mer synlighet bland människor som gör relevanta sökningar.

Hur kan du aktivera och konvertera din trafik?

När du har dragit till dig den trafik du behöver kan du inte bara stanna där. Dina säljtrattar bör också överväga hur du kan engagera den trafik du lockat. Du kan göra detta genom blogginlägg, visuellt innehåll och olika andra marknadsföringstaktiker som visar hur din produkt kan hjälpa dina besökare. Målet bör vara att övertyga dem om att de behöver produkten för att ta itu med sina smärtpunkter.

Och efter detta, se till att dina leads enkelt kan slutföra sina inköp så att du kan få fler konverteringar. Intresserad av att lära dig mer om att bygga effektiv säljtratt? Kolla in denna gifografiska.

Försäljningstratt

Bild med tillstånd: Shane Barker

0 Shares