Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den indiska utvecklaren Asmi Jain vinner WWDC23 Swift Student Challenge

Apple har tillkännagett tre förstagångsvinnare av sin Swift Student Challenge, inför WWDC23. I en anmärkningsvärd prestation kom Asmi Jain, en indisk student, fram som en av de tre vinnarna av utmaningen tillsammans med Marta Michelle Caliendo och Yemi Agesin.

Swift Student Challenge är en årlig tävling som anordnas av Apple under Worldwide Developers Conference (WWDC). Asmi kommer från Indien och representerar landets blomstrande tekniska talang och fungerar som en inspiration för blivande utvecklare över hela landet.

Detta program är avsett att ge unga utvecklare en möjlighet att visa upp sina kodningsförmåga och kreativa projekt. Utmaningen uppmuntrar deltagarna att skapa interaktiva lekplatser, applikationer eller annan programvara med Swift, Apples programmeringsspråk.

Vinnare av Swift Student Challenge får många belöningar. Först får de en speciell inbjudan till WWDC och kan nätverka med branschledare, delta i lärorika sessioner och lära sig om Apples senaste teknik vid detta evenemang. Vinnarna får ett Apple-utvecklarmedlemskap, en unik WWDC-jacka och andra Apple-föremål.

Indian Girl Asmi Jain vinner kl WWDC23 Swift Student Challenge

Asmi Jains vinnande bidrag i Swift Student Challenge på WWDC23 är en eyetracking-lekplats som använder ögonrörelser för att träna ögonmusklerna.

Jain hoppas kunna göra programvaran användarvänlig och funktionell innan den lanseras i mjukvaran Store, inspirerad av hennes väns farbror och driven av en önskan att positivt beröra andra med olika ögonsjukdomar.

Hennes slutmål är att förbättra appen så att den kan stärka alla ansiktsmuskler och användas som ett terapeutiskt verktyg.

Jains intresse för att använda kodning för att lösa hälsoproblem härrör från hennes volontärarbete och skapandet av ett stödjande kodningsforum på hennes institution. Jain finner motivation och glädje i sina kodningsaktiviteter genom att skapa meningsfulla lösningar för andra.

Angående detta, Asmi Jain, Student vid Medi-Caps University, Indore sa,

Det var viktigt för mig att skapa en app-lekplats som kunde påverka livet för människor som honom positivt. Mitt nästa mål är att få feedback och se till att den är effektiv och användarvänlig, och sedan släppa den på App Store. I slutändan vill jag utöka det så att det hjälper till att stärka alla muskler i ansiktet, och jag hoppas att det en dag kan fungera som ett terapiverktyg som människor som min väns farbror kan använda i sin egen takt.

När du känner att du är en del av något större, motiverar det dig och driver dig att göra bättre. Kodning låter mig skapa saker som hjälper mina vänner och mitt samhälle. Och det ger mig en känsla av självständighet som är väldigt stärkande.