Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den indiska musikströmningstjänsten JioSaavns förälder får en investering på 4,5 miljarder dollar från Google

Som en del av en enorm investering i Indien från Google kan landets enorma Spotify-rival dra nytta av en investering på flera miljarder dollar.

Google har aviserat en häpnadsväckande investering på 10 miljarder dollar (motsvarande) som de kommer att göra i Indiens teknik genom en Indiens digitaliseringsfond. 33 737 crore, ungefär 4,5 miljarder dollar, går till Indiens enorma teknikföretag Jio som äger landets mest populära musikströmningstjänst JioSaavn.

Tjänsten är enorm i företaget och är resultatet av en sammanslagning mellan JioMusic och Saavn 2018, båda en gång enorma men separata digitala musikbolag verksamma i Indien.

Musiktjänsten rapporterade enorm tillväxt tidigare i år, och visade fyra gånger så många betalande prenumeranter sedan början av 2019. De avslöjade också ett nytt belöningssystem som ser att fördelarna med ett JioSaavn-abonnemang sträcker sig till alla möjliga områden som yogaklassrabatter, prenumerationer på andra tjänster , hälsoråd och mer.

Det är dock oklart hur mycket om någon av Googles stora investering kommer att gå till musikströmningstjänsten. De har sagt att deras partnerskap innebär att de ingår ett kommersiellt avtal för att utveckla Android-smarttelefoner på ingångsnivå.

Google sa i sitt uttalande: “Tillsammans är vi glada över att ompröva, från grunden, hur miljontals användare i Indien kan bli ägare till smartphones. Denna ansträngning kommer att låsa upp nya möjligheter, ytterligare driva det livliga ekosystemet av applikationer och driva innovation för att driva tillväxt för den nya indiska ekonomin.”

De lägger till:

Jio å sin sida har gjort ett extraordinärt bidrag till Indiens tekniska framsteg under det senaste decenniet. Dess investeringar för att utöka telekommunikationsinfrastrukturen, lågpristelefoner och prisvärt internet har förändrat hur dess hundratals miljoner abonnenter hittar nyheter och information, kommunicerar med varandra, använder tjänster och driver företag.

Idag ökar Jio sitt fokus på utvecklingen av områden som digitala tjänster, utbildning, hälsovård och underhållning som kan stödja ekonomisk tillväxt och social integration vid en kritisk tidpunkt i landets historia.

I partnerskap kan vi dra nytta av varandras styrkor. Vi ser fram emot att ge fler indier tillgång till smartphones – och utforska de många sätt vi kan arbeta tillsammans för att förbättra indiers liv och främja Indiens digitala ekonomi.