Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den här telefonen blåser iPhone 6 -kameran ur vattnet

IPhone 6 och iPhone 6 Plus är utmärkta telefoner, men det finns en annan ny telefon som har en mycket bättre kamera som fotografer bör tänka på innan de beställer iPhone 6. Panasonics LUMIX Smart Camera DMC-CM1 är en 20-megapixelkamera som råkar vara en Andoid -telefon. med andra ord, det är mycket mer kamera än telefon och kommer helt enkelt blåsa iPhone 6 -kameran ur vattnet.

Som du kan se i videon nedan har Panasonic Lumix DMC-CM1 en 1 ″ sensor, fullständiga manuella kontroller och ett Leica-objektiv. Någon av dessa artiklar skulle göra den bättre än iPhone 6: s kamera, men kombinera alla tre och det sätter denna Panasonic -enhet i en klass för sig.

https://www.youtube.com/watch?v=fJiJfGY_tLA

Panasonic Lumix DMC-CM1 kan bara vara den första smarttelefonen som verkligen kan ersätta en högkvalitativ pek-och-skjut kamera. Även om smarttelefonkameror har förbättrats dramatiskt under de senaste åren, är de begränsade till att fånga några scener och producera foton i utskriftskvalitet. Den stora 1 ″ -sensorn har samma storlek som sensorn i Sony RX100 M3, som är den bästa fickkameran i världen. Leica tillverkar några av de dyraste linserna i världen och har svårt att hålla dem i lager eftersom det finns tillräckligt många som är villiga att ponnera upp 25 000 dollar eller mer för dem. Även om Lumix DMC-CM1-objektivet inte kommer att vara exakt samma kaliber, kommer det att blåsa bort alla andra smartphone-kameralinser.

panaasonic-dmc-cm1

Smartphone -delen av enheten ser mycket ut som alla andra premium -Android -enheter. Den har en 4,7 ″ skärm, 16 GB lagringsutrymme och ett microSD -kortplats för att lägga till upp till 128 GB extra lagringsutrymme. Den har ett stort batteri som har 2600 mAh juice och en Snapdragon -processor. Den kommer att levereras med Android 4.4 och börja sälja enheten i Tyskland och Frankrike i november.

Panasonic Lumix DMC-CM1 är en nischprodukt, så förvänta dig inte att se den hos amerikanska trådlösa operatörer när som helst snart. Du kommer förmodligen att behöva betala fullt pris för det utanför kontraktet. Det finns inga officiella priser för den här telefonen ännu, men vi förväntar oss att den kommer att kosta minst $ 100 mer än vanliga smartphones som Galaxy S5 och HTC One M8. Vi skulle inte bli förvånade över att se den sälja för någonstans runt $ 800.

DMC-CM1 är inte för alla, men det kan bara vara enheten att köpa för dem som slutligen vill släppa dedikerade pek-och-skjut kameror och bära en enda enhet överallt.