Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den här HDMI-anslutningen på din Smart TV fungerar så här: 9 av 10 använder den fel

Även om du tror att det bara finns en typ av HDMI-kontakt för din smarta TV, är sanningen att du har fel. Det är tydligt att en stor majoritet av enheterna redan har en port för denna typ av kontakt, vare sig det är en tv, en konsol, en PC etc. Det är dock viktigt att veta att det finns olika typer av HDMI för att använda dem korrekt, vilket är fallet som vi kommer att se nedan.

Och det är det faktum att missbruka en kontakt av denna typ, kan orsaka problem med HDMI på Smart TV eller enheten som vi har anslutit den här kabeln till. Till exempel, ett av alternativen som en stor majoritet av användare inte använder korrekt är den typ av HDMI som måste användas för att rikta ljudet från din TV till ljudenheten . Specifikt hänvisar vi till HDMI ARC.

HDMI-anslutning på din Smart TV

Missbrukar du HDMI ARC?

Inte alla HDMI-kontakter är anslutna till samma ingångsport. Därför, beroende på var du har anslutit den, kommer du att missbruka den hela tiden. Därför, även om de alla har samma funktion att överföra ljud och video på vår Smart TV, är sanningen att vi kommer att hitta en annan än de andra, eftersom inte alla är likadana .

Vanligtvis kommer vi att kunna se skillnaden. Mer än något annat, eftersom det är märkt på tv-apparater. På så sätt kommer vi att kunna skilja rätt port från resten. Tänk därför på att det är HDMI ARC-kontakt , som normalt kommer att märkas enligt följande: ”HDMI (ARC)”. Dessutom har den här typen ganska intressanta funktioner och finns på alla moderna tv-apparater som smarta tv-apparater. För att göra det tydligare, här är en bild som kommer att vara till stor hjälp:

HDMI ARC

Som vi kan se är denna ARC-funktion endast tillgänglig via en specifik port på enheten, i det här fallet en Smart TV. En annan viktig punkt är att, att förbättra ljudkvaliteten det ideala är att vi använder en HDMI 1.4 eller högre kabel.

Även på senare år har vi sett hur tv-apparater med HDMI eARC-portar har börjat marknadsföras. I grund och botten är det en förbättrad version som låter oss njuta av en film i Dolby Atmos på vår Smart TV-spelare eller på en plattform som Netflix tillsammans med HDMI 2.1.

Ljudformat som stöds

Även om det nu finns färre hinder för att ansluta soundbaren, konsolen eller 5.1-mottagaren till vår Smart TV, är sanningen att de kompatibla ljudformaten alltid måste beaktas. Så dessa kommer att vara de som stöder HDMI ARC höger nu:

  • PCM (2 kanaler).
  • Dolby Digital (upp till 5.1 kanaler).
  • DTS Digital Surround (upp till 5.1 kanaler).

På detta sätt kommer vi inte att ha alla typer av problem när det gäller att förbättra ljudkvaliteten , så länge ljudformatet är kompatibelt med denna typ av HDMI-kontakt i synnerhet. Om inte kan vi uppleva ljudproblem.