Den bästa portskannern, Nmap 7.92, nu tillgänglig med nya funktioner

0 Shares

Nmap är typisk portskanner, ett viktigt verktyg för nätverksadministratörer, systemadministratörer och även för cybersäkerhetsproffs. Tack vare Nmap kommer vi att kunna upptäcka de olika datorerna som är anslutna till hem- eller professionella lokala nätverk, och dessutom kommer vi att kunna kontrollera vilka portar vi har öppna och vilka tjänster vi har “lyssnar” på dessa öppna portar i brandväggen. Nmaps utvecklingsteam har släppt den nya Nmap 7.92-versionen med stora prestandaförbättringar, funktionsförbättringar och buggfixar. Vill du veta alla nyheter som den nya Nmap innehåller?

Den bästa portskannern

Vad är nytt i den senaste versionen av Nmap 7.92

Den viktigaste förbättringen för användare av Windows-operativsystem är införlivandet av Npcap 1,50 , programmet som ansvarar för att fånga paket på Windows-system och kontrollera deras överföring. Denna nya version har förbättrats avsevärt sedan Npcap version 1.00 som var versionen vi hade i Nmap 7.91. Några av de viktigaste förbättringarna av den nya versionen Npcap 1.50 är att det är nu stöder Windows 10 för ARM64-systemDärför kommer nuvarande x86-applikationer som Nmap eller WireShark att fungera perfekt utan att göra några ändringar, naturligtvis har denna nya version även använts för att korrigera vissa buggar som användare av Windows 10-system kan ha, dessutom utesluter nu Npcap inte längre till adaptrar av “media”-typ, så det skulle tillåta infångning på vissa enheter som inte var tillgängliga tidigare, detta innebär också en förbättring för WireShark om vi använder Npcap.

Många fler enheter med ARM-arkitektur förväntas under de kommande månaderna, så denna nya version av Nmap 7.92 har specifikt fokuserat på förbättra prestanda och kompatibilitet i dessa fall. För närvarande använder Microsoft Surface Pro X eller Samsung Galaxy Book Go ARM-processorer, och det förväntas att snart med lanseringen av Windows 11 kommer tillverkare att fortsätta att lansera denna typ av enhet. Naturligtvis kommer Npcap 1.50 perfekt att stödja denna nya arkitektur.

Även om de viktigaste förändringarna har varit att förbättra Nmap i Windows operativsystem, har Nmap 7.92 inte glömts bort av andra användare som Linux. Kompatibilitet med TLS 1.3-protokollet har nu införlivats, nya NSE-skript har också lagts till i syfte att testa och utnyttja sårbarheter enkelt och snabbt, tack vare de senaste säkerhetsbristerna som upptäckts på olika servrar. Den här nya versionen förbättrar också nyttolasten för UDP-protokollet, stödet för SMB2-protokollet har förbättrats och även utmatningen av rapporter i XML har förbättrats. Andra funktioner som har införlivats är uppdateringen av OpenSSL till den senaste versionen 1.1.1k och många buggfixar som fanns i den tidigare versionen.

Vi får inte glömma att Nmap har ett grafiskt gränssnitt för att hantera alla Nmap-konfigurationsalternativ, tack vare Zenmap, kommer vi att kunna använda det här verktyget utan att behöva lära oss för många kommandon. Även om vi i det här grafiska användargränssnittet inte har alla funktioner via knappar, kommer vi att ha en textruta för att utföra ett avancerat Nmap-kommando.

En av de mest intressanta delarna av Nmap är NSE-skripten, tack vare NSE har vi till vårt förfogande ett stort antal skript för att utföra testande uppgifter på de olika datorerna, försöka utnyttja kända sårbarheter för vissa mjukvaruversioner, utföra ordboksattacker och brute tvinga till FTP, SSH, SMB-servrar och mycket mer.

Om du vill veta alla ändringar vi har i den här nya versionen av Nmap 7.92 rekommenderar vi dig besök den officiella webbplatsen där du hittar dem förklarade i detalj. Vi rekommenderar att du går in på officiella Nmap nedladdningswebbplats där du hittar alla länkar för att ladda ner den.

0 Shares