Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Den bästa Mac för programmering 2021

Om du är en programmerare som letar efter en Mac har du några olika modeller att välja mellan. Men vilken som är bättre för dig beror på vad du kodar. Grafiskt krävande applikationer kräver ett anständigt grafikkort, och den integrerade grafiken kanske inte kan hänga med. Men du vill förmodligen ha en bra processor, mycket RAM och tillräckligt med lagringsutrymme för alla dina projekt.

Men är råkraft allt som betyder något? Kolla in vår guide till de bästa Mac-datorerna för utvecklare och ta reda på det.

innan vi börjar

RAM är viktigt när du utvecklar programvara på en Mac. Om du någon gång har ont om minne kan du snabbt frigöra det med Tecnologars Memory Cleaner.

  1. Välj Memory Cleaner
  2. Klicka på Öppna
  3. Klicka på Rensa minne

För att se vad mer det kan göra, prova Technologaranow. Du får en gratis lösning, så att du själv kan se hur effektiv den är.

Här är våra bästa Mac-datorer för programmering:

Varför välja en Mac för applikationsutveckling?

Även om många utvecklare arbetar på Windows-datorer har Apple-maskiner blivit populära bland utvecklare de senaste åren. Detta beror, åtminstone delvis, på Unix-kommandoraden. De flesta servrar och filsystem är byggda ovanpå Unix, så Unix-baserad macOS är ett naturligt val.

Du kan också dra nytta av macOS:s plattformsoberoende kompatibilitet och enkelt köra både Linux och Windows. Dessutom är arkitekturen på vilken Mac som helst exceptionellt attraktiv.

Att välja den bästa Mac för kodning

Den kanske viktigaste faktorn vid kodning är RAM. Xcode på egen hand har mycket RAM, och när du kombinerar det med andra appar kommer du snart att upptäcka att du behöver mycket minne för att få allt att fungera smidigt. Du kan till och med behöva stoppa processer manuellt för att frigöra RAM.

För närvarande är den minsta mängden RAM du behöver för en bekväm kodningsupplevelse 8 GB. Helst bör du titta på 16 GB och uppåt för att skapa ett skyddsnät för framtida uppdateringar. Tänk dock på att nyare M1 Mac-datorer toppar på 16GB, men eftersom de hanterar RAM-minne annorlunda än Intel Mac-datorer räcker det verkligen.

En stor skärm är också användbart. Du kommer sannolikt att använda minst tre fönster samtidigt. En stor skärm är vad du behöver för att sätta dem alla på samma skärm och eliminera behovet av att ständigt byta. Naturligtvis kan du alltid ansluta externa skärmar, så även en mindre MacBook kan vara bra nog.

Om du vill använda många separata bildskärmar bör du veta att M1 Mac endast stöder upp till två skärmar åt gången. Så det är en extern skärm för iMac och MacBook, och två för Mac mini. Det finns sätt att kringgå detta, men det stöds inte inbyggt.

Du behöver en ganska bra processor, men vilken som helst av de för närvarande tillgängliga Mac-datorerna kommer att vara tillräckligt bra. Men du behöver inte heller en Mac Pro med dess 28-kärniga best, för det skulle definitivt vara överdrivet.

Lagringsmässigt behöver du inte mycket att programmera, även om vi rekommenderar att du väljer en solid-state-enhet över en hårddisk. Det kommer att göra arbetet med appar och filer mycket snabbare.

Slutligen, se till att din valbara Mac har tillräckligt med portar för allt du behöver. Vissa nyare Mac-datorer har bara ett par USB-C-portar, så du kan behöva adaptrar och hubbar för programmering.

16-tums MacBook Pro (2019): Den övergripande bästa Mac för utveckling

Apples stationära datorer är bra för programmering, men det är svårt att slå flexibiliteten hos en MacBook. Och även om 13-tums Intel- och M1 Mac-datorer är tillräckligt kraftfulla, är de lite mindre än vi skulle vilja ha för våra maratonkodningssessioner. Då är 16-tums MacBook Pro (2019) perfekt.

Denna modell ersatte 15-tums Mac 2019 och har mycket bättre specifikationer. Den ursprungliga specifikationen har en 2,6 GHz sex-kärnig i7-processor, med 16 GB RAM och en 512 GB SSD. Du kan dock uppgradera alla dessa specifikationer i bulk och ta priset från $2 399 till över $6 000.

Den stora storleken på 16-tums MacBook för med sig en oundviklig viktstraff. Med en vikt på 2 kg är den långt ifrån lätt. Men förutom att ha en fin stor skärm ger den dig också ett större tangentbord, vilket är bra för programmering.

När det gäller externa skärmar kan du ansluta upp till två skärmar med en upplösning på 6016×3384. Eller så kan du ansluta upp till fyra 4096×2304-skärmar istället. Dessutom har MacBook sin egen skärm, så om du har många alternativ.

Specifikationer för MacBook Pro 16-tum (2019)

CPU

Grundläggande: 2,6 GHz 6-kärnig Intel Core i7

Konfigurerbar till: 2,4 GHz 8-kärnig Intel Core i9

Lagring

Grundläggande: 512GB

Konfigurerbar till: 8TB

Bagge

Grundläggande: 16GB

Konfigurerbar till: 64GB

Att visa

16-tums IPS Retina

Batteritid

upp till 11 timmar

hamnar

Fyra Thunderbolt 3-portar

Vikt

4,3 lbs (2 kg)

27-tums iMac (2020): Den bästa stationära Macen för apputveckling

Medan MacBook är perfekt för många kodare, om du gör det mesta av ditt arbete på samma plats, kan en stationär dator vara det bästa alternativet för dig. Och de kommer inte mycket bättre än 27-tums Imacs.

Basmodellen har en 3,1 GHz sexkärnig Core i5-processor med Turbo Boost upp till 4,1 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD, två Thunderbolt 3-portar och fyra USB-C-portar. Priset börjar från $1 799.

Den stora skärmen ger dig naturligtvis gott om plats för alla dina appfönster. Men om du behöver ytterligare skärmar kan du ansluta två externa 4K-skärmar eller en 5K-skärm. Det är inte lika mycket som 16-tums MacBook Pro, men det kommer fortfarande att ge dig tre potentiellt stora skärmar, så det är osannolikt att du får slut på skärmfastigheter.

Du kanske också vill kolla in 24-tums IMac (2021). Den är mindre och använder M1-processorn, men den är också billigare.

27-tums iMac (2020) specifikationer

Processor

Grundläggande: Core i5 sexkärnig 3,1 GHz

Konfigurerbar till: 3,6 GHz Core i9 10-kärnig

Bagge

Grundläggande: 8GB

Konfigurerbar till: 128GB

Lagring

Grundläggande: 256GB

Konfigurerbar till: 8TB

Att visa

27-tums Retina 5K 5120×2880

Hamnar och kringutrustning

SDXC-kortplats, fyra USB-A, 2 Thunderbolt 3, en gigabit Ethernet

Mac mini (2020, version M1): Den bästa Mac för programmering på en budget

Om din budget är knapp och du inte vill ha en begagnad eller renoverad Mac, då är Mac mini (2020) ditt bästa alternativ. Den använder Apples imponerande nya M1-processor, vilket gör den mer än kraftfull nog för det mesta av kodning.

8 GB RAM-minne är också tillräckligt, liksom den integrerade grafiken. Du kanske vill uppgradera 512 GB SSD till något mer generöst, om du har många stora projektfiler. Men använd även externa lagringsenheter istället, om du vill spara ännu mer pengar.

Som vi har nämnt stöder M1 Mac inte mer än två skärmar. Men med Mac mini kan du välja storlek på båda. Det betyder att du kan ansluta två stora bildskärmar och få allt utrymme du behöver för alla dina programmeringsapplikationer.

Portabiliteten av Mac mini kan också vara en fördel. Det är inte lika användbart som att ha en MacBook, men det är lätt nog att koppla loss en Mac mini, slänga den i en väska och börja arbeta någon annanstans.

Specifikationer för Mac mini (2020 release M1).

CPU

äppelflis m1

GPU

Integrerad octa-core GPU

Bagge

8 GB enhetligt minne

Konfigurerbar till: 16GB

SSD

Grundläggande: 256GB

Konfigurerbar till: 2TB

hamnar

Två Thunderbolt 3

Två USB-A

gigabit-ethernet

HDMI2.0

Mac kontra PC för mjukvaruutveckling

Både Mac och PC är bra för mjukvaruutveckling. När du väljer den bästa Mac för kodning rekommenderar vi att du överväger de verktyg du gillar att använda och deras kompatibilitet med Windows och macOS. Du måste tänka på vilken typ av språk och ramar du arbetar med.

Hur optimerar du din Mac för programmering?

En Mac som är full av skräpfiler kommer inte att vara en bra Mac för kodning. Med Tecnologar kan du radera onödiga filer med bara några få klick.

Så här rensar du skräpfiler med Tecnologar:

1. Välj säker rengöring

öppen säker rengöring

2. Klicka starta skanning

Börja skanna i Safe Clean

3. Välj vad du vill rengöra och klicka sedan Rensa skräpfiler

Rensa skräpfiler med Tecnologar

Vanliga frågor

Är MacBook Air bra för programmering?

I många fall kommer MacBook Air att vara bra för programmering. Den är tillräckligt kraftfull för apputveckling på mellannivå, och den är också lätt nog att bära med sig för improviserade kodningssessioner.

Vilken är den bästa Macen för mjukvaruutveckling?

Den bästa Macen för mjukvaruutveckling är 16-tums MacBook Pro (2019).

Den kommer med en sexkärnig i7-processor på 2,6 GHz, 16 GB RAM och upp till 1 TB lagringsutrymme. Om du kan leva med en mindre skärm, överväg 2020 MacBook Pro, som har ett kraftfullt M1-chip under huven och ett batteri som lämpar sig för långa kodningssessioner.

Räcker en Core i5 för programmering?

Beroende på vilken typ av kodning du gör, kanske du vill investera i en Core i7-processor eller välja en billigare Core i5. Till exempel, en front-end webbutvecklare som bara använder en textredigerare och webbläsare dagligen kommer att klara sig bra med en i5.

Räcker det med 4 GB RAM för kodning?

Generellt sett är 4 GB RAM inte tillräckligt för de flesta uppgifter som krävs i modern programmering. Du letar efter minst 8 GB för att köra Xcode på egen hand, och det är om du inte ger dig ut på något för tungt. För mer intensiva projekt som behöver ytterligare verktyg, överväg att investera i 16 GB eller mer. Tänk dock på att M1 Mac-datorerna bara erbjuder 16 GB, men det räcker, eftersom de hanterar minne på olika sätt.

Behöver du en kraftfull dator för att koda?

Som programmerare behöver du inte alls en kraftfull dator. En fyrkärnig i5-processor eller M1-chip med 8 GB RAM och 256 GB SSD-minne kommer att räcka. När det kommer till skärmstorlek och upplösning, se till att du har en skärm som är tillräckligt stor för alla dina appar. Eller tänk på en Mac som stöder tillräckligt många externa bildskärmar.