Den bästa bärbara kylbasen på marknaden

0 Shares

Med tanke på den lilla storleken på bärbara datorer är det ganska vanligt att deras kylsystem är otillräckligt. Detta resulterar i termisk strypning, ett skyddssystem genom vilket processorn minskar sin prestanda för att bevara en driftstemperatur som inte är skadlig för dess integritet. Utöver detta, ju högre temperatur, desto mer ljud kommer den bärbara datorns fläktar att göra, vilket helt kan förstöra användarupplevelsen, och mer om den användes för spel.

Bästa bärbara kylbasen på marknaden

Varför behöver du en kylbas?

Bärbara datorer (och fler sådana som är designade för spel) utrustar ganska kraftfull hårdvara för att kunna leverera bra prestanda , och även om vi inte gillar detta, leder det nästan alltid till en större värmegenerering än, som vi redan har nämnt, kylsystemen som bärbara datorer i allmänhet inte kan avleda ordentligt, och detta gäller särskilt på sommaren när värmen är mest pressande.

Jämfört med hårdvaran på en stationär PC, tvingar detta hårdvaran i en bärbar dator att ständigt arbeta vid höga temperaturer, vilket minskar dess livslängd och många gånger dess prestanda, förutom att användarupplevelsen inte blir den bästa för deras fans som skramlar med flygplansturbiner.

Att ha en bra kylbas hjälper till minska avsevärt driftstemperaturen för en bärbar dator eftersom den tvingar in eller utsugning av luft genom dess ventiler, vilket främjar ett bättre luftflöde som dessutom produceras med mycket större fläktar och tystare än de som bärs av den bärbara datorn.

Kort sagt, en kylbas kan hjälpa till att förbättra prestanda för den bärbara datorn genom att undvika termisk strypning , kommer det att öka dess livslängd genom att få det att fungera vid en bättre temperatur, och det kommer att minska bullret av det hela (även om det verkar tvärtom eftersom vi lägger till fler fläktar) eftersom den bärbara datorns inbyggda fläktar inte behöver gå lika snabbt.

Verkar detta litet för dig? Tja, en kylbas kan också hjälpa dig förbättra ergonomin eftersom de flesta har gångjärn för att höja den bärbara datorns position och därmed få en bättre hållning, och utöver det förbättrar många av dem uppkopplingen eftersom de i många fall till och med inkluderar nav. USB-portar .

Vilka egenskaper ska man leta efter i en kylskåpsbas?

I allmänhet finns det två grundläggande egenskaper som du bör titta på när du köper en ny kylbas för din bärbara dator: den första av dem är fläktens eller fläktarnas position, eftersom i vissa kylbaser endast en stor fläkt ingår. storlek men i många andra finns det upp till nio fläktar som du kan hitta. För att din dators termiska prestanda ska förbättras måste du se till att fläktarnas position matchar den bärbara datorns kylventiler.

Det andra du bör ta hänsyn till är fläktarnas rotationshastighet, för ju mindre de är, desto mer ljud kommer de att göra. Färre fläktar är att föredra men större, men i alla fall är det bäst att ha åtminstone manuell hastighetsjustering så att du är den som kan välja den bästa balansen mellan prestanda och buller.

Slutligen rekommenderar vi att du skaffar en kylbas som har en höjdjustering, med stopp ner så att den bärbara datorn inte “halkar”, och om den har ytterligare USB-portar är det alltid ett plus att ta hänsyn till eftersom anslutningen av många bärbara datorer ibland iögonfallande med sin frånvaro.

De bästa kylbaserna på marknaden

Härnäst kommer vi att berätta för dig, med hänsyn till vad som sades i de föregående avsnitten, vilka är de bästa kylbaserna för bärbar dator som du kan köpa, alltid ur vår synvinkel förstås.

KLIM Mistral, den mest kraftfulla och bäst presterande

KLIM Mistral

Att den här kylbasen har två fläktar av fläkttyp som roterar med 4 500 rpm i maximal hastighet gör den redan till en av de mest kraftfulla på marknaden, men hemligheten med dess fantastiska prestanda är inte det, utan det faktum att de gör det och genererar allt ett stort luftflöde som täcker hela botten av notebook-datorn. Luften kommer in bakifrån och fördelas över hela ytan genom de två luftgallren som du kan se på bilden.

Utöver det har enheten RGB-belysning runt sin omkrets, höjdjustering och såklart tre konfigurerbara hastigheter genom den nedre knapppanelen för att kunna välja vilken drifthastighet vi vill ha.

KLIM Luftflöde, prestanda och tystnad

KLIM luftflöde

Denna kylbas använder en liknande princip som den tidigare, men säkert i mindre utsträckning och därför är dess prestanda lägre. I gengäld har den bara en fläkt av blåstyp som roterar med 2500 RPM och som är mycket tystare, ger en mycket bra prestanda men en låg ljudnivå.

Liksom den förra har den även höjdjustering (med två utdragbara ben) men den saknar belysning; å sin sida, istället för att välja flera förinställda hastigheter, har den ett analogt hjul för att kunna modifiera fläktens rotationshastighet för hand.

Trust Gaming GXT 278, för din bärbara speldator

Trust Gaming GXT 278

Denna Trust Cooler Base har en spelestetik som passar nästan alla datorer. Den har fyra väldigt tysta 120 mm fläktar med röd, blå eller grön belysning som givetvis går att konfigurera genom de analoga hjulen som sitter bak. Den har också höjdjustering så att du kan vara mer bekväm när du spelar med din speldator.

NGS GCX-400, den billigaste kylbasen

NGS GCX-400

Denna kylbas är en av de billigaste du kan hitta och håller alltid ett minimum av kvalitet. Den består av fem fläktar, en av dem stor och de andra fyra mindre, den har ett gångjärn för att ändra sin höjd och naturligtvis är rotationshastigheten konfigurerbar (i själva verket har den en liten LCD-display som visar den valda profilen). Den har blå LED-belysning, men finns även i andra färger.

Cooler Master NotePal U2 Plus, elegant och tyst

Cooler Master NotePal U2 Plus

Om du inte vill ha krusiduller men ändå behöver förbättra kylningen av din bärbara dator så har denna bas två 80mm fläktar som du enkelt kan flytta på stället för att anpassa det till var din bärbara dator har sina ställ. Med en minimalistisk design och en fast hållning är det en av de mest eleganta baserna du kan hitta, perfekt för användning i arbetsmiljöer.

Mbuynow, för dig som letar efter mer än en kylbas

Mbuynow

Slutligen, om du letar efter något utöver en ren kylbas, med denna produkt står vi bokstavligen framför ett kylbord, med en stor 200 mm fläkt i mitten och med ett separat stöd på höger sida som tjänar till att sätta en mus. Uppenbarligen är det inte ett bord att ställa på golvet, utan att kunna använda den bärbara datorn till exempel i sängen eller i en soffa.

HardZone använder affiliate-länkar för dessa erbjudanden som ger en liten provision, men de kostar inte i något fall användaren som gör köpet. Genom att köpa via dessa länkar hjälper du oss att fortsätta fungera.
0 Shares