Dells nya koncept lovar att förbättra din fjärr- och hybridarbetsupplevelse

0 Shares

I korthet: CES är precis runt hörnet, och Dell har avslöjat nya koncept utformade för att öka produktiviteten i fjärr- och hybridarbetsmiljöer. De kommer inte att vara tillgängliga att köpa någon gång snart, men vi kan åtminstone få en uppfattning om i vilken riktning Dell planerar att ta olika produktlinjer inom en snar framtid.

Fjärr- och hybridarbetsmiljöer blir allt vanligare på grund av den pågående Covid-19-pandemin, vilket leder till att företag uppfinner och utvecklar nya produkter för att möta konsumenternas föränderliga behov. Dell är ett sådant företag, som avslöjar en uppsättning koncept som lovar att förbättra kommunikation och samarbete och ge en sömlös upplevelse mellan hem- och kontorsmiljöer.

Först finns det Concept Pari, en kompakt och rörlig webbkamera som användare kan placera var som helst på skärmar som stöds, laddningsdockor, ett dedikerat stativ eller i händerna. Genom att flytta kameran förklarar Dell att användarna kan justera sin position för att få direkt ögonkontakt och till och med rikta kameran mot andra objekt enklare.

Concept Pari har en inbyggd mikrofon, en strömindikator och vertikal indikatorlampa för att hjälpa användare att anpassa kamerans vinkel. Dessutom kan den spela in video i 1080p över en trådlös anslutning och kommer med en inbyggd USB-C-docka för trådlös laddning.

Det finns också Concept Stanza, en 11-tums surfplatta med medföljande penna och mikrofon för anteckningssyfte. Surfplattan verkar fungera bättre som en följeslagare eller en andra skärm till en bärbar dator/dator snarare än en fristående enhet, eftersom den inte har några anslutningsportar, högtalare eller kameror.

Concept Flow är samtidigt en lösning som kombinerar enheter, trådlös laddningsstandard, mjukvara och Wi-Fi 6E dockningsteknik för att bygga en miljö där bärbara datorer automatiskt ansluter till skärmar, laddningsstationer och kringutrustning trådlöst, baserat på närhet.

“Föreställ dig att gå fram till en intelligent arbetsyta där din bärbara dator automatiskt ansluter till bildskärmar, mus, tangentbord och ditt betrodda nätverk innan du har satt dig ner”, säger Glen Robson, CTO för Dell Technologies Client Solutions Group.

När din dator är utanför räckhåll för de enheter som stöds kopplar Flows närhetsdetekteringsteknik bort den från nätverket.

Tillkännagivandet av Stanza, Pari och Flow-koncepten kom direkt efter att Dell presenterade Luna, en prototyp för bärbar dator som är lätt att reparera och har återanvändbara delar för att drastiskt minska produktens koldioxidavtryck.

0 Shares