Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dells Latitude blir grov och redo


Dells Latitude blir grov och redo

Först, den mindre uppdateringen: Dell Latitude E6420 ATG är en grundläggande uppdatering av deras tidigare E6410 ATG. E6420 drar nytta av en uppdatering av Sandy Bridge-hårdvaran i ett 14” chassi. ATG-serien är för Dells halvtåliga bärbara datorer, och E6420 är redan tillgänglig med 2:a generationens Intel Core i5- eller i7-processorer, Intels HD 3000 integrerade grafik och upp till 8 GB DDR3. E6420 ATG börjar på $1 949.Ursäkta den dåliga bilden; det är allt vi hade att arbeta med.

Nästa är E6420 XFR. Dells XFR-erbjudanden är äkta robusta bärbara datorer, designade för att motstå en fallhöjd på 6 fot och de hårdaste klimaten. E6420 XFR är designad av en specialiserad polymer som heter PR72, en komposit som Dell hävdar är starkare, lättare och billigare än den traditionella magnesiumlegeringen. Dessutom använder E6420 XFR en speciell emulsionsprocess för glaset, har en helt sluten fläkt och mediafacket är hot-swappable: du kan byta in en optisk enhet, ett annat batteri, en annan hårddisk eller till och med en äldre port klunga.

E6420 XFR har uppdaterats för att köra Sandy Bridge-processorer och erbjuder en Intel Core i5-2520M eller i7-2620M. Den 14” slagtåliga skärmen håller den nominella 1366×768 upplösningen, men är synlig utomhus och kan konfigureras med en beröringskänslig yta. Grafikuppgifter hanteras av Intels integrerade grafik, men en valfri uppgradering till NVIDIA Quadro NVS 4200M-grafik med 512 MB DDR3 är tillgänglig. Det är värt att nämna att Dells E6420 är internt kompatibla med bilder från deras icke-tåliga Dell Latitude-linje för att göra dem så enkla att underhålla som möjligt.

E6420 XFR börjar på $4 432, men även om det kan verka ganska högt är det ganska typiskt för helt robusta bärbara datorer.

Slutligen erbjuder Dell också en helt robust surfplatta, XT2 XFR. XT2 XFR körs fortfarande med Intels åldrande Core 2 Duo SU9600 (och motsvarande GMA 4500MHD), men om du behöver en surfplatta som är byggd för straff är XT2 XFR den. I vårt samtal med Dell nämnde de att en uppdatering till en XT3 XFR redan var planerad till nästa år. XT2 XFR börjar på $3 069.

Som en intressant sak som togs upp under vår konferens med Dell, påpekade de att dessa robusta bärbara datorer är designade till stor del för militära och brottsbekämpande ändamål. Det betyder att för att konsekvent kunna serva enheter i krigsmiljöer har Dell flera reservdelsdepåer inrättade i Mellanöstern samt tekniker till hands. När allt kommer omkring, om en dator är uppdragskritisk är det inte så att våra trupper bara kan vänta medan den skickas tillbaka till USA. Vi tyckte att detta var en häftig information som var värd att dela med er andra.