Dell kan inte leverera Alienware -datorer till vissa delstater i USA på grund av nyligen antagna energiförbrukningsregler

0 Shares

Facepalm: Intresserad av en ny spel -PC från Dells Alienware -märke men råkar bo i ett av ett halvt dussin stater med strikta energieffektivitetsregler? Tja, du har tur, eftersom nyligen antagna lagar nu hindrar företaget från att skicka utvalda konfigurationer till kunder i sex stater.

Enligt de nya reglerna kan Dell inte skicka utvalda konfigurationer av sina Alienware Aurora R10- och R12 -spelbord till invånare i Kalifornien, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont eller Washington på grund av nyligen antagna energiförbrukningsregler.

I ett uttalande som utfärdades till The Register sa en Dell-representant att Kaliforniens förbud “drivs av California Energy Commission (CEC) Tier 2-implementering som definierade en obligatorisk standard för energieffektivitet för datorer – inklusive stationära datorer, AIO och mobila spelsystem.”

Enligt Dell -representanten trädde de nya bestämmelserna i kraft den 1 juli 2021.

Som registret ytterligare lyfter fram finns ytterligare regler på gång. Från och med 9 december 2021 kommer Tier 2-kraven att utökas till att omfatta “datorer med snabba nätverksfunktioner, bärbara datorer med flera skärmar, bärbara datorer med cykliskt beteende och bildskärmar med höga uppdateringsfrekvenser.”

Toms maskinvara konstaterar att de nya standarderna inte omfattar DIY -datorer, vilket innebär att entusiaster fortfarande kan bygga vilket system deras hjärta önskar (och plånboken rymmer).

Det är oklart om några andra tillverkare för närvarande påverkas av förändringen. En talesman för Acer sa till The Register att de undersöker ärendet. HP svarade inte på en begäran om kommentar innan berättelsen publicerades.

Vi håller öronen öppna och rapporterar om vi hör av andra tillverkare som drabbas av liknande fraktförbud.

0 Shares