Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dell Inspiron 8600: Mobil multimedia blir bredbildsskärm

Med de bredbildsbara bärbara datorerna från Apple har leverantörer av mobila PC-system hakat på denna marknad. Fördelarna med widescreen är inte helt uppskattade av genomsnittliga användare, men för multimediafunktioner och behovet av ytterligare skärmutrymme för att se allt blir detta verkligen ovärderligt.

Som det är med det mesta som rör mobiler, stöter bärbara datorer på bredbildsskärm på två problem: storlek och batteritid. Med bärbara datorer med bred skärm kommer uppenbarligen skärmstorleken att bli bredare än normalt (och ofta överlag större). Detta skapar problem för systemdesigners som skriver att skapa ett system som betonar mobilitet. Den andra är egentligen en biprodukt av den första, bara för att skärmstorlek och dimensioner direkt påverkar batteritiden. Eftersom bärbara datorer med bred skärm passar behoven hos multimediaanvändare, måste ljusstyrkainställningar, såväl som andra kvalitetsinställningar, åtminstone vara i nivå med normala skärmspecifikationer. Tillsammans med detta är behovet av att njuta av den visuella “känslan” i bredbildsmiljön, vilket i sig skapar en dålig formel för låg batteritid. Detta var dock en barriär som lätt kunde övervinnas. Med tillkomsten av Centrino förlorades strömförbrukningen på processorn och andra integrerade komponenter som ett problem för designen av en batterisamvetsgrann bärbar dator. Denna vikt av strömförbrukning var alltså tillgänglig för att flyttas av till andra enheter, som skärmar.

Av de bredbildsdatorer som finns tillgängliga skapade Dell uppståndelse genom att introducera Inspiron 8600 i slutet av augusti, som är tänkt att vara efterföljaren till Inspiron 8500. För Dell är detta för närvarande märkt som deras bästa datorersättningsdator. För oss kan Inspiron 8600 falla under två olika beteckningar: en vanlig stationär ersättningsdator eller en avancerad mobil bärbar dator. Anledningen till att vi inte tydligt definierar den som en ersättningsdator för stationära datorer är att den inte använder skrivbordskomponenter: processor, hårddisk, etc. Som en biprodukt av att använda det högre spektrumet av mobila komponenter, särskilt Centrino-teknologin, Inspiron 8600 kan betraktas som en avancerad mobil bärbar dator.