Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dell Dual Charge Dock

Dell HD22Q Dual Charge Dock är en USB-C-dockningsstation för din USB-C-enhetsdator, som tillåter upp till två 4K-skärmar kan anslutas samtidigt med DisplayPort- och HDMI-portarna, och dessutom finns det en Ethernet-port, fyra USB -A-portar och en USB-C-port.

Men det är också en trådlös laddningsplatta för din mobila enhet, eftersom din dator kommer att få 90W ström via USB-C, och din mobila enhet laddas på en vinklad trådlös Qi-laddningsplatta.

Unboxing

Att packa upp dockan är enkelt, eftersom produkten bara har två delar – dockan, med en integrerad kabel, och strömförsörjningen. Fördelen med den bifogade värd-USB-C-kabeln är att den ökar enkelheten i denna docka, eftersom du enkelt kan ansluta Dual Charge Dock till din bärbara dator, surfplatta eller telefon utan att använda en annan USB-C-kabel. Ändå, även med den extra enkelheten, betyder det att det inte finns något utrymme att byta till en annan längd kabel, ansluta till en installation som redan finns eller byta ut den om kabeln skadas.

Första intrycken

Vi var osäkra på den här dockan, eftersom det lilla fotavtrycket och den inbyggda trådlösa kudden verkade mer som jippon än en riktig arbetshäst. Men efter att ha testat det under några dagar insåg vi att det kunde fungera som ett nav för både enstaka och dubbla bildskärmsinställningar. Varje port användes för att se om allt fortfarande skulle fungera smidigt, och alla USB-enheter vi anslutna, såväl som Ethernet-porten och externa bildskärmar, fungerade precis som de skulle, utan ytterligare drivrutiner eller programvara som behövdes för att dra full nytta av dessa hamnar.

Design och byggkvalitet

Dells Dual Charge Dock är ett utmärkt komplement till alla skrivbord. Den har en elegant svart finish på framsidan av den trådlösa laddaren och de fyra sidopanelerna, och botten är konstruerad av slitstarkt, kraftigt material som inte glider runt särskilt mycket, med toppen av dockan gjord av robust metall. Nätsladden till dockningsstationen är tillräckligt lång för att nå ett uttag på golvet eller på sidan av ett skrivbord.

Dual Charge Dock är tillräckligt tung för att stanna på plats och inte vältas lätt, eftersom den vänstra USB-C-porten är lättillgänglig samtidigt som frontpanelen är tillgänglig för laddning av din telefon, tillsammans med ytterligare två USB-A-portar som är lika tillgängliga och välplacerade.

I användning

Vi använde mest denna docka med en M1 MacBook Air, men vi testade även dockan med flera bärbara Windows-datorer som den enda dockningsstationen eller centrala navet för en skrivbordsinställning. Den integrerade kabeln fungerade tillräckligt bra, även om vi var tvungna att tänka på portplatsen på våra bärbara datorer när vi designade en arbetsyta. Med det sagt, när vi försökte integrera den i en mer omfattande skrivbordsinstallation med tre bildskärmar, många hubbar och en uppsjö av kringutrustning, fann vi det svårt, men möjligt, att integrera. Denna docka är designad för att vara en fristående docka för en mer enkel installation.

Portarna på baksidan av denna docka visade sig vara lättillgängliga och ganska lyhörda. Även om vi önskar en SD- eller microSD-kortplats och kanske en annan skärmutgång, förstår vi att denna docka inte är designad för en användare med en mer förenklad installation.

Slutlig dom

Sammantaget är denna docka en docka värd att överväga när du designar en arbetsyta. Men det kanske inte är för alla. Dual Charge Dock är tillräckligt solid för att stanna på plats när den används och tillräckligt kapabel för att köra en betydande skrivbordsinstallation, med de bakre portarna som visar sig vara lättillgängliga och ganska lyhörda på ett antal olika bärbara datorer.

Med en stor prislapp på $368,99 vill du se till att den passar vad du vill ha på ditt skrivbord innan du köper.

Dell Dual Charge Dock: Prisjämförelse