Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dell Dimension XPS: Spel med allt du behöver

Under flera månader hade Dell planerat en dator som skulle samla alla de senaste funktionerna i en ny banbrytande maskin riktad till Gamer. Resultatet av den ansträngningen är Dimension XPS, en 3,2 GHz-dator i ett förbättrat hölje med en 460-watts strömförsörjning. Även om du kan beställa Dimension XPS i många konfigurationer, var vår enhet utrustad med alla toppmoderna alternativ på listan — inklusive 3.2 Pentium 4 på Intel 875P chipset moderkort, SATA RAID med ett par 250 GB hårddiskar, en Radeon 9800 XT, Creatives bästa Audigy 2-ljudkort, 8X DVD+RW och 48X CD-RW, Logitechs bästa Z-680 5.1-högtalarsystem och en 16ms 20-tums plattskärm designad för spel.

Som du kan se från listan ovan är allt om Dell Dimension XPS som vi utvärderar top-of-the-line. Även om du kan beställa systemet med mer blygsamma val och priser från $1799, insåg vi att många av våra läsare skulle vilja ha det här systemet, så vi bad Dell om ett pris på systemet precis som vi testade. Dell angav ett pris, men de sammanställde också ett specialerbjudande för AnandTech-läsare. Dimension XPS, konfigurerad exakt som vi testar den, är tillgänglig från Dell för $3399. För att få detta specialpris på $3399 måste du ange E-Value-kod 6V411-XPSRPW ​​när du beställer systemet från Dell. E-Value-koden gäller även för telefonbeställningar.

De som väljer CRT-alternativet kommer att få systemet enligt bilden ovan. Andra komponenter på bilden är samma som vårt granskningssystem. Som vi nämnde inkluderade vårt testsystem för $3399 den 20″ 16ms platta skärmen på bilden nedan.

Vi blev så imponerade av 20-tumsskärmen att AnandTech bestämde sig för att göra en separat granskning av plattskärmen. Du kan kolla in Kristopher Kubickis recension av 20-tumsskärmen på http://www.anandtech.com/showdoc.html? i=1918. Kris går in på mycket mer tekniska detaljer om denna spännande nya panel än vi skulle kunna inkludera i en komplett systemgranskning. Dell anser att denna nya 20-tums platta är sin första LCD-skärm som är tillräckligt snabb för att användas för spel, och efter AnandTechs tester håller vi verkligen med om det.

Det är omöjligt att granska Dell Dimension XPS utan att ta hänsyn till den marknad som den riktar sig till. Dell har laddat XPS med nästan alla “skryt-rättigheter”-funktioner du kan tänka dig om du satte ihop en lista med komponenter för den ultimata spelmaskinen. Dell har dock aldrig riktigt riktat in sig på hobbyisten eller entusiasten som vill finjustera den sista biten av prestanda ur sin dator genom att överklocka eller justera minnet för bästa möjliga prestanda. Dell Dimension XPS är inte annorlunda i detta avseende. Den är inte designad för hobbyisten eller överklockaren; snarare är det designat och anpassat för köpare som vill att deras spelsystem redan är installerat, redan anpassat för bästa prestanda och redo att ge fantastisk spelprestanda direkt från lådan. När vi utvärderar Dell Dimension XPS är detta en viktig skillnad. Överklockare och tweakers kommer inte att vara nöjda med XPS, men köpare som aldrig skulle komma på överklockning kommer att bli glada. Det kommer även potentiella köpare som vill ha det bästa spelsystemet som finns med en bra garanti, men som inte ens skulle tänka på att sätta ihop det själva. Entusiaster kommer att tycka att Dell-systemet är något begränsande, men de 90 % av köparna som inte överklockar, inte gör sina egna uppgraderingar eller aldrig skulle kunna tänka sig att montera en dator själva kommer att vara nöjda med Dell Dimension XPS.

Systemspecifikationer


Dell Dimension XPS-systemspecifikationer
Expansionsfack (5,25″/3,5″/dolda) 3/1/3
USB-portar på framsidan 2
USB-portar på baksidan 6
Interna USB-portar 0
Firewire-portar på framsidan 1 Standard
Firewire-portar bak 1 Standard
Parallellport ombord 1 bak
Spelport ombord Ingen
Modemportar 2 Bak
Seriella portar ombord 2 Bak
Främre ljuduttag 2 — Hörlurar
Bakre ljuduttag 6 Mini på Audigy 2
SPDIF En — bak
Mini Out
Antal fläktar (inklusive CPU/chipset) 4
Strömförsörjning 460W