Delad skärm: Hur man använder två appar tillsammans på Android

Android har många funktioner, och en som folk inte vet är hur man använder två appar samtidigt på samma skärm. Detta är möjligt genom funktionen för delad skärm, låt oss lära oss hur du kan göra detta. Det är dock viktigt att påpeka att denna funktion endast är tillgänglig på Android 7.0 eller senare. Så var säker innan du börjar.

Så här använder du två appar samtidigt: delad skärm

Som vi redan har varnat dig flera gånger är Androids anpassade, så stegen kan vara annorlunda. På vissa telefoner, när du öppnar skärmen för de senaste apparna, kan du dela skärmen genom att helt enkelt hålla och dra den till ett hörn. På detta sätt delas skärmen automatiskt.

Men här kommer vi att se stegen som görs på Samsung-mobiltelefoner, som kan vara lite annorlunda.

  1. Öppna skärmen med öppna appar.
  2. Tryck på programikonen och välj alternativet Öppna i delad skärmläge.dela skärmen och ta reda på hur du använder två appar samtidigt
  3. Strax efter låg redan en ansökan överst.delad skärm på Android
  4. För att infoga längst ner, välj en annan applikation och då delas skärmen.

Efter alla dessa steg kommer du att kunna använda två applikationer samtidigt på samma skärm. Kom ihåg att de två applikationerna kommer att köras på mobiltelefonen samtidigt, detta skadar enheten mycket. Tunga saker som ett spel eller Youtube som körs samtidigt kommer att orsaka avmattning, kraschar eller till och med automatisk avstängning av telefonen.

Känn din telefons hårdvara väl innan du utför dessa steg. Genom att göra detta blir du ännu mer effektiv och kan göra två saker samtidigt. Hittills här har vi sett om standardmodeller och Samsung, nu ska vi se lite mer hur man gör detta på andra märken.

Andra märken

lär dig hur du gör detta på andra enheter

Om du är en Motorola-användare kan du göra detta genom att trycka på fyrkanten längst ner. Om du gör det visas alternativet för delad skärm. Genom att klicka på alternativet väljer du bara applikationerna. Om du är en Xiaomi-mobilanvändare, gör bara som i stegen vi såg. Tryck och håll på appikonen och välj alternativet för att dela skärmen.

Med delade skärmar kan du välja vilken app som kommer att förbruka mest skärm och lämna saker som du vill. En kuriosa är att även Android Auto som fungerar i bilar för närvarande har detta alternativ. På flera ställen kan man med andra ord multitaska.

avslutande

Nu med den här guiden vet du hur du använder två appar samtidigt och är mer effektiv. Har du tvivel någonstans? Hade du problem med att utföra stegen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button