Dela och få åtkomst till Windows 10-filer – steg för steg

0 Shares

Datorsystem är delvis prestanda människor som en dator kan ha. Ett av systemen som ger dina datorer bäst prestanda är Windows 10. Det här systemet är riktigt kraftfullt och visar sig vara väldigt lätt, i själva verket väger det bara cirka 2 GB eller mindre.

En av huvudfunktionerna för ett sådant system är fildelning med andra enheter över nätverket. Sedan kommer vi att visa dig hur du kommer åt ett dokument som delas på webben, hur du delar filer på webben, hur du kontrollerar vilka dokument du delat på webben och annat.

Vad behöver jag för att använda Windows 10 fildelning?

Det är inte många saker som behöver sägas för att dela filer över Windows-nätverket. Allt som behövs är Windows 10 dator, tillräckligt med hårddiskutrymme och vara ansluten till ett trådlöst eller trådbundet nätverk. Sedan, när du laddar upp filer, måste du öppna dem för att låsa upp dem.

Ibland överför du filer till din dator via nätverket blockeras av systemet vidta vissa försiktighetsåtgärder. De två huvudsakliga anledningarna till att de blockeras är antingen för att undvika att släppa ett virus som kan innehålla filen i fråga, eller för att förhindra att någon annan ser några av dina privata filer.

Vad är proceduren för att komma åt ett dokument som har delats med mig över nätverket?

Om du vill komma åt ett dokument som har delats med dig över webben behöver du inte göra så mycket. Allt du behöver göra är hitta detta dokument, dubbelklicka på den, lås upp och ta bort det ordläsläge du vill ha. Det här är en annan sak du behöver veta.

När du laddar upp ett dokument från en annan person till din dator är dokumentet: endast tillgänglig i läsläge. Om du vill redigera den måste du välja alternativet som Word ger dig för att ta bort läsläget. Om du inte vet kan du inte bara öppna filer som delas med dig, utan även dela filer.

Hur kan jag fjärrdela mina filer i Windows 10?

Det finns två sätt att dela filer på distans använder operativsystemet Windows 10 för datorer. Dessa två sätt är från hemgruppen eller bara från de tillgängliga enheterna. För att undvika fel är det bäst att använda den tillgängliga nätverksdelningen:

 1. Sätt på datorn.
 2. Gå till Wi-Fi-ikonen på din dator.
 3. Klicka på den med vänster musknapp.
 4. Öppna internetinställningar.
 5. Välj “Delningsalternativ”.
 6. Nästa sak du bör göra är att aktivera vanlig rutin, nätverksupptäckt, genom att markera var och en av dessa objekt med en prick.

Det är allt du behöver göra för att aktivera nätverksdelning för att sedan dela filerna på din dator. Om du vill dela en fil måste du starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft och gör följande:

 1. Öppna filutforskaren.
 2. Hitta filen du vill kopiera.
 3. Kopiera filen.
 4. Gå direkt till “Network”-biblioteket.
 5. Välj den dator som du vill överföra filen till.
 6. För att avsluta, gå till mappen där du vill lämna filen och klistra in den där.

Hur slutar jag dela filer och mappar på nätverket?

Om du vill dela filer måste du aktivera nätverksupptäckt och delning i Windows 10. Å andra sidan, om du vill sluta dela filer per nätverk du behöver göra är att stänga av nätverksdelning och andra saker. Se hur det går till:

 1. Gå till aktivitetsfältet.
 2. Leta efter “WiFi”-ikonen.
 3. Håll muspekaren över den, vänsterklicka och öppna internetinställningar.
 4. Klicka sedan på “Delningsalternativ”.
 5. Stäng av nätverksupptäckt och fildelning.
 6. Klicka på “Spara ändringar” för att avsluta.
 7. Tack vare detta kommer allt att vara klart.

Det bör noteras att utöver dela dina filer på nätverket På datorer med operativsystemet Windows 10 finns det också ett sätt att kontrollera hastigheten på Wi-Fi-anslutningen du är ansluten till.

Detta låter dig veta vilka dokument du delade på Windows 10

Det finns inget sätt att se exakt antal dokument som du har delat på din dator. Men om det finns ett sätt att ta reda på vilka mappar du har delat på din dator:

 1. Sätt på datorn.
 2. Öppna filutforskaren.
 3. Gå till nätverksbiblioteket.
 4. Välj din dator.
 5. Gå till mappen “USERS”, de mappar du kommer att se där kommer att vara de du har delat på nätverket.

om du måste ha problem med fildelning eller något relaterat till nätverket, är det bäst att gå till Windows supportwebbplats.

Vilka andra sätt kan vi använda för att dela filer från en dator till en annan?

Förutom att använda nätverket dela dina filer, det finns andra sätt som kan användas för att dela filer från en dator till en annan. Se vad de är:

Molnlagring

Molnlagring är ett av de säkraste och mest pålitliga sätten att dela filer. en av bästa fillagringsplattformar i molnet finns Media-Fire och Google Drive.

Använd en extern hårddisk

Externa enheter som t.ex USB-minnen eller SD-minnen Dessa är andra mycket bra medel, och förutom att de är snabba, visar de sig vara mycket effektiva.

Få oss

USA är lagringsfattiga servrar som reserverar explosivt. Det är ett bra medium för att dela.

Skapa en FTP-server på vår dator

FTP det är som en liten server som tas bort från datorns disk. Detta medium får endast användas som en sista utväg.

0 Shares