Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Deezer Free användare får Google Assistant-kompatibilitet med smarta högtalare

Deezer Free lyssnare kan nu spela låtar via sina smarta högtalare och skärmar från Google Home och Google Nest.

Deezer har meddelat att användare av Deezer Free kan använda sina Google Assistant smarta högtalare och skärmar för att lyssna. Streamingtjänsten rullar ut förändringen från och med idag.

För att konfigurera Deezer med Google Home och Nest-enheter, Deezer Free användare måste göra Deezer till standardmusiktjänsten i Google Home-appen. Från och med då kommer spår att spelas upp med ett enkelt kommando: “Hey Google, spela min musik.”

Nicolas Pinoteau, Deezers chef för partnerskapsintegration, sa: “Vi vill att alla ska spela sina favoritlåtar hemma, även om de inte är en betalande prenumerant. Så oavsett om du gillar att koppla av med musik eller träna till de senaste träningsspellistorna är det bara att be Google Assistant att spela från Deezer!”

Deezer sa att användare kan be sin smarta högtalare att spela en blandning av låtar som är skräddarsydda för vilket humör de än är på – till exempel att be om “Happy Music”. Det finns också ljudspår till träningspass, och användare kan begära specifika artister eller spellistor. Om du ber om att Google Assistant ska spela deras “Flow” startar en spellista med låtar anpassade efter lyssnarens individuella musiksmak.

Deezer Free är en freemium-prenumeration på streamingplattformen, med annonser och sex låthopp per timme. Den nya Google Assistant-kompatibiliteten är tillgänglig i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexiko, Spanien, Storbritannien och USA.