Dedikerad kamera i svagt ljus för video

Dedikerad kamera i svagt ljus för video

Som en av världens största TV-tillverkare, med sina händer i många andra saker, är TCL ett ganska vanligt namn bland vissa regioner i världen. Företaget gör redan hårdvaran för ett antal smarttelefonmärken, nämligen Blackberry och Alcatel, men i år på IFA var chefer angelägna om att lansera TCL som sitt eget smarttelefonmärke, samt att presentera nya smarttelefonteknologier som fällbara skärmar. TCL kommer till marknaden med sin första enhet, TCL Plex, mycket snart, och vi fick chansen att se hårdvaran i aktion.

Går för märkesigenkänning: TCL som ett smarttelefonföretag

Så jag ska vara ärlig, att vara brittisk medborgare och bo i London betyder att TCL inte dyker upp i mitt ekosystem så ofta. Det är bara inte så mycket av ett varumärke här, åtminstone på sina egna märkesprodukter. Men när jag besöker USA, minst ett dussin gånger om året, är TCL i full gång. De två märkena från TCL som jag känner igen hemma är Blackberry för sina tangentbordbaserade enheter, och Alcatel är populärt på kontinenten för sina låga kostnader och mycket bra valuta för pengarna. TCL vill dock spela mer på just dessa marknader och vill tillhandahålla konkurrenskraftig mellanklass (och potentiellt avancerad) hårdvara för massmarknaden under sitt eget namn.

TCL: s representanter beskrev processen som att använda sin skicklighet inom displayteknik och tillämpa den på smarttelefonmarknaden. De vill vara en konkurrenskraftig spelare – de behöver inte vara på en blödande kant på premiummarknaderna, de är glada för andra att göra det och ta risken, men de förstår också att de vid vissa prispunkter vill för att verkligen vara bättre än det genomsnittliga erbjudandet. Genom det kommer de att växa varumärket och expandera globalt, titta på mottagning och hur marknaden reagerar. Processen börjar med TCL Plex.

TCL Plex Hands-On

Det första du bör notera om TCL Plex är att det ser ut som en smartphone av hög kvalitet vid första inspektionen. Särskilt Opal White-färgen sticker ut med en polerad yta, i kombination med en tre-reflekterande S-design som rör sig genom ljuset. Baksidan tar också ledtrådar från Huawei P20-designen, med det enhetliga kamerabandet på baksidan, men TCL har implementerat en symmetrisk tri-kamera dual-flash-installation som är mycket estetiskt tilltalande. TCL har designen på baksidan av Plex gjort rätt, vilket är ett utmärkt resultat för en första produkt av eget märke.

På framsidan av Plex visas en 6,53-tums LCD-skärm med sin hål framåtvända kamera i hörnet. Skärmen har en upplösning på 1080×2340, överensstämmer med standarden 19.5: 9, med ett förhållande mellan skärm och kropp på 90%. Vi får höra att skärmen är kalibrerad för att vara mycket exakt, med en deltaE mindre än en (vi väntar fortfarande på att höra tillbaka till vilken standard den är kalibrerad). TCL har också buntat in en Pixelworks-baserad processor i hårdvaran, som fungerar på bildskärmsutgången för att uppkonvertera allt SDR-innehåll (det mesta) till HDR för skärmen. Den här inställningen är justerbar i alternativen, men tanken är att förbättra den visuella trogen för majoriteten av innehållet (video, spel, bilder) på smarttelefonen. Den exakta formuleringen var “att vara mer trogen mot livet”. Vi har sett detta tidigare i surfplattor, men det här kan vara första gången vi ser Pixelworks hårdvara i en smartphone – säkert den första i detta prisklass.

För kamerasystemet är den framåtvända kameran en 24MP Omnivision OV24B med 0,9 mikron pixlar och en f / 2.0-bländare. Den har ett synfält på 78,2 grader, stöder 1080p30-video och har porträttläge som en del av paketet.

Det bakre kamerasystemet är mycket mer intressant. Huvudhårdvaran är en 48MP Sony IMX582 som stöder 960 FPS slo-mo video (1 sekund), med en bländare f / 1,8 och 0,8 mikron pixlar. En sekundär vidvinkelobjektiv tillhandahålls av en 16MP Samsung S5K3P9, med 123 graders synfält, en bländare f / 2,4 och 1,0 mikron pixlar. Den tredje kameran är en dedikerad nattsynskamera som kan nattvisionsvideo. 2MP Omnivision OV02K gör detta med 2,9 mikron pixlar, vilket möjliggör mer ljus per pixel. På vardera sidan om den bakre kameran finns enfärgade LED-blixtar som är utformade för att hjälpa till att belysa scener som inte täcks av nattsynskameran.

Annan hårdvara inuti inkluderar Qualcomm Snapdragon 675, Adreno 612-grafik, 6 GB DRAM, 128 GB UFS 2.1-lagring och stöd för microSD-kort upp till 256 GB. Batteriet har en klass på 3820 mAh, med Quick Charge 3.0-stöd och 32 minuter till 50%. Den har en Type-C USB 2.0-port, ett hörlursuttag och levereras med Android Pie. LTE Band-stödet inkluderar 1/3/5/7/8/20/28/38/40, och modemet kan ladda ner Cat 6 (400 Mbps). Enheten stöder dubbelt nano-SIM, med en plats som också stöder microSD.

En av de intressanta funktionerna är Bluetooth. Det kommer in som standard Bluetooth 5.0, men TCL har licensierad teknik från Tempo, som har manipulerat drivrutinen så att BT-hårdvaran kan stödja fyra samtidiga anslutningar till headset och Bluetooth-högtalare. Denna teknik måste vara mer än en enkel tidsmux, med troligtvis några egna algoritmer för att säkerställa konsekventa ljudfördröjningar.

TCL nämnde att den version av Android de har ligger mycket nära en lager Android-upplevelse. De har ett ‘TCL UI’, som har modifierat några av basapparna för att passa mer till en TCL-estetik, men slutmålet här är att göra vanliga appar på alla sina plattformar (TV, smartphone, etc) alla har en liknande bekant interaktion för sina användare.

TCL Plex kommer bara att bli en begränsad lansering – fyra länder i Europa och Australien. Tanken här är att TCL först ska hitta sina egna varumärken och sedan undersöka skalning mellan regioner samt att skala antalet enheter. TCL: s mål här är att utveckla mer av en vertikalt integrerad stack för sin egen smartphone-affärsverksamhet.

TCL Plex erbjuds inom kort i ‘Obsidian Black’ och ‘Opal White’, i utvalda regioner, med en konfiguration 6/128, för 329 $. Det är ett bra pris för att vara ärlig för en smartphone av denna kaliber.

Relaterade Artiklar

Back to top button