Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

December Pixel Feature Drop: Vad är nytt

Google lanserar sin December Pixel Feature Drop till Pixel-enheter och det ger ett antal uppgraderingar inklusive tillgång till Gemini, företagets svar på Chat GPT-4.

Pixel Feature Drops är kvartalsvisa uppgraderingar för Pixel-enheter. De rullar ut i mars, juni, september och december och Googles släpp i december rullar ut idag.

Programvaran rullas ut till Pixel 5a (5G), Pixel 6/6 Pro/6a, Pixel 7/7 Pro/7a, Pixel 8/8 Pro, Pixel Fold, Pixel Tablet och Pixel Watch och det kommer att göra det i etapper .

Google säger att lanseringen kommer att fortsätta under de närmaste veckorna och tidpunkten beror på din operatör och enhet. Pixel-användare kommer att få ett meddelande när OTA-uppdateringen (Over The Air) blir tillgänglig.

Föga överraskande ger uppdateringen massor av uppgraderingar till Pixel-användare även om ägare av Pixel 8 Pro får den längsta listan med ändringar. Företagets Pixel 5a får minst.

Det finns många anmärkningsvärda funktioner ombord även om ankomsten av Googles Gemini AI-plattform sticker ut. Den är för närvarande begränsad till Pixel 8 Pro eftersom det är den första smarttelefonen konstruerad för Gemini Nano.

Gemini Nano är en smalare version av Googles alternativ till Chat GPT-4 och den driver funktioner som Summarize in Recorder och Smart Reply i Gboard.

Summarize ger dig en sammanfattning av dina inspelade konversationer, intervjuer, presentationer och mer och det fungerar utan nätverksanslutning.

När det gäller Smart Reply kan du nu prova det inom WhatsApp och det kommer att spara tid genom att föreslå högkvalitativa svar med konversationsmedvetenhet.

Det finns också AI-drivna funktioner för Pixel 8 Pros kamera. Video Boost på Pixel 8 Pro laddar upp dina videor till molnet där datorfotograferingsmodeller justerar färg, ljus, stabilisering och grynighet.

Video Boost möjliggör även Night Sight-video på Pixel 8 Pro som använder AI för att tillämpa brusreducering på videor inspelade på natten eller i svagt ljus för rikare detaljer och färg.

Naturligtvis finns det också funktioner för äldre Pixel-modeller som väder- och klockintegration, kontextuella svar på samtalsskärmen och uppgraderingar av lösenord.

Innan du laddar ned December Pixel Feature Drop på din Pixel-enhet, se till att din enhet kör den senaste versionen av Android-versionen. Du vill också uppdatera dina appar.