DeadHash, en Free Program för att generera hash på Windows eller Linux

0 Shares

DeadHash, ett program för att analysera hashen i en fil

DeadHash är en öppen källa program som vi kan använda på både Linux och Windows-system, samt Android. Det är helt free och låter oss kontrollera om hashen för en fil som vi har laddat ner från Internet är legitim.

DeadHash

Tänk på att många utvecklare tillhandahåller denna information exakt så att användare kan verifiera att de tittar på rätt fil. Ett sätt att säkerställa att vi installera legitim programvara som inte har modifierats av uppsåt.

Att använda DeadHash är väldigt enkelt. Det första vi måste göra är att ladda ner det. Där kommer vi att möta de olika versionerna. För Windows kan vi också se det bärbara versionsalternativet, för att inte behöva installera det.

Hur DeadHash fungerar

Vägen till använd DeadHash är väldigt enkelt. När vi har installerat det eller kört det genom dess bärbara fil, kommer vi att hitta en första skärm som den vi ser i bilden nedan.

Användning av Deadhash

Till vänster ser vi Fil sektion. Där måste vi klicka för att välja filen som vi vill analysera. Du behöver bara gå till rutten där vi har den sparad och det är allt. Vi kan också helt enkelt dra filen som intresserar oss dit. Senare kommer vi att ge Beräkna , för att visa oss informationen.

Calcular hash med DeadHash

Tänk på att tiden det tar för DeadHash att bearbeta det beror på storleken på filen . Det är dock vanligtvis inte mer än några sekunder. När det är klart kommer vi att se listan med hash-värden för filen.

Vi kan enkelt kopiera värdena eller ge dem att exportera i en CSV-fil och kunna använda den i framtiden. DeadHash stöder hashningsalgoritmer såsom som MD4, MD5, SHA1, SHA-224, SHA-256, SHA-384, SHA-512, RIPEMD160 och CRC32. Det är ett alternativ att generera hash av filer.

Om vi ​​går in i meny vi kan ändra språket, såväl som andra parametrar i programmet. Vi kan också välja eller ta bort olika algoritmer för att visa dem eller inte. Detta är användbart om vi bara vill ha något specifikt. Vi kommer inte att hitta många fler alternativ, eftersom det är en enkel applikation som har det väsentliga.

Menú för DeadHash

Kort sagt, DeadHash är ett enkelt program för att analysera hash av filer som vi har laddat ner. Ett sätt att hela tiden upprätthålla säkerheten och inte ha problem när man installerar ett program som vi har laddat ner och som vi inte vet om det verkligen skulle kunna modifieras av uppsåt och vara ett problem för vår säkerhet.

0 Shares