De utvecklar en AI i Australien som kommer att upptäcka prostatacancer tidigare

0 Shares

Nyckeln till att behandla denna sjukdom tidigt är dess tidig upptäckt. Royal Melbourne Institute of Technology har gjort ett system som fungerar med en artificiell intelligens som skulle hjälpa till att upptäcka denna sjukdom Så snart som möjligt , även hos personer som inte har symtom. Faktum är att denna sjukdom ju tidigare den upptäcks och ju snabbare den botas, innebär en bättre återhämtningsprocess från patientens sida.

Ett annat sätt att upptäcka sjukdomen

Detta projekt har genomförts tillsammans med medlemmar från ett sjukhus i samma stad. För närvarande att upptäcka det, röntgenstrålar tagna från patienten analyseras som visar tecken på denna typ av cancer. Denna teknik är dock inte den bästa på grund av den strålning som används, men artificiell intelligens skulle vara ett utmärkt alternativ.

IA

Denna teknik där röntgenstrålar användes är idealisk för att upptäcka sjukdomar i benen eller leder, men inte i organ. Denna nya teknik kommer att vara avgörande för att upptäcka prostatacancer eftersom det är en sjukdom som inte kan upptäckas med synen.

Forskare har fokuserat på att göra många tester för att optimera Artificiell intelligens och uppnå optimal prestanda. Efter att ha gjort flera tester , kan cancer upptäckas hos människor på några sekunder.

Teknik och medicin, hand i hand

Medicin är ett område som är i kontinuerlig drift och teknik kan hjälpa dig mycket att upptäcka sjukdomar tidigt och behandla dem så snart som möjligt för att bota dem. Det hjälper inte bara läkare utan också hjälpa människor.

IA

Denna teknik skulle också kunna tillämpas på personer som går till doktorn för andra tester, för säkerhetsskäl. Dessutom skulle den kunna integreras i olika typer av maskiner som finns på alla sjukhus i världen såsom röntgenapparater eller med vilka magnetröntgen görs.

Alla team som är involverade i skapandet och utvecklingen av detta system som upptäcker prostatacancer tidigt tack vare ett artificiell intelligenssystem letar efter företag för att sälja denna idé till för att samarbeta i dess utveckling och få den att komma fram Så snart som möjligt. möjlig till alla vårdcentraler i många fler städer i världen.

0 Shares