De mest sålda mobilerna hittills 2021

0 Shares

De mest sålda mobilerna hittills 2021

Man kan se att det finns en önskan att ta sig ur pandemin. Så mycket att smartphoneindustrin satte världsrekord för intäkter under första kvartalet 2021 , eftersom större delen av världen har bestämt sig för att byta telefon efter ett år där försäljningen stannade. Det är dock bara ett företag som dominerar både intäkterna och antalet sålda enheter.

Kontrapunkt avslöjar att även om de flesta varumärken lyckades förbättra sina siffror jämfört med samma period förra året, något ganska enkelt, Äpple dominerar för närvarande försäljningen av smartphones, med 3 modeller som tar rankingen av bästsäljande mobiltelefoner av 202 1: iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 och iPhone 12 Pro. Detta gör att varumärket kan ståta med 38% av intäkterna på hela marknaden.

ventas moviles q1-2021

Kontrapunkt tillskriver “kvävd efterfrågan” och en senare än vanligt lansering till framgången för Cupertino-serien av mobiler, som följs av Samsungs nuvarande flaggskepp. Galaxy S21 Ultra är den femte mest sålda mobilen för året, men långt efter Apple-konglomeratet och tar 3% av intäktskakan. Samma procentandel är vad koreanernas andra två premium-smarttelefoner lyckas samla på sig, Galaxy S21 och S21 Plus.

Överraskningen är förstås Xiaomi

Fast det är det också slående till hitta en Huawei-enhet i tabellen som Mate 40 Pro som den åttonde mest lukrativa telefonen i termer av intäktsandel under det första kvartalet 2021, den stora överraskningen ges av Redmi 9. Och det är att om I intäkter, mest framträdande Android-telefonen är Samsungs topp i sortimentet, den mest sålda Android-telefonen i volym under första kvartalet 2021 är inte från koreanerna, utan från Xiaomi.

samsung logotyp och kamera selfie oculta

Specifikt hävdade Redmi 9A och Redmi 9 en marknadsandel på 3% och upptog femte och sjätte plats, där Redmi Note 9 lade till 1% mer och företagets framgång genom att dominera segmentet mobiler på mindre än 200 sticker ut. euro. I den här prisklassen är solen eller Samsung kapabel att överskugga det kinesiska varumärket vad gäller sålda enheter, eftersom mellannivån Galaxy A också smyger in där. Galaxy A12 var den bästsäljande mobil av företaget, som upptar den sjunde platsen, följt av Galaxy A21S och A31 på nionde och tionde plats.

Källa> Counter Point Research , Bild

0 Shares