De mest populära Firefox-tilläggen 2021 var båda annonsblockerare

0 Shares

Att anpassa Mozillas webbläsare med tillägg kan ge dig en helt ny upplevelse när du surfar på webben även om bara en tredjedel av Firefox-användare har installerat ett tillägg eller ett tema.

Bland de över 100 miljoner användare som installerade en förlängning i år var adblockerare de mest populära med Adblock Plus som tog förstaplatsen följt av uBlock Origin. Under 2021 hade Adblock Plus i genomsnitt över 6,1 miljoner dagliga användare medan uBlock Origin i genomsnitt hade drygt 5 miljoner dagliga användare under året.

Medan Adblock Plus ledde laddningen i början av året, kunde uBlock Origin täppa till gapet och om nuvarande användningstrender bland Firefox-användare fortsätter kan det komma att ta topplatsen i början av 2022 enligt ett nytt blogginlägg från Mozilla.

En av anledningarna till att användare väljer Firefox som sin föredragna webbläsare är att ytterligare skydda sin integritet online. Medan adblockerare kan stoppa annonser från att följa dig runt på webben, inkluderar andra populära tillägg i år som skyddar mot invasiv spårning Mozillas egen Facebook-behållare med 1,7 miljoner dagliga aktiva användare och Ghostery med 1,1 miljoner dagliga aktiva användare.

Förutom att lägga ut en lista över de mest populära tilläggen varje år, är Firefox Recommended Extensions-programmet en kurerad lista över tredjepartstillägg som uppfyller Mozillas högsta standarder för säkerhet, användbarhet och användarupplevelse.

För dem som ofta hamnar på att drunkna i ett hav av öppna webbläsarflikar kan Tab Stash vara den perfekta tillägget eftersom den lägger till en knapp i verktygsfältet som när du klickar på dem sparar alla dina öppna flikar som tillfälliga bokmärken. Om du använder Firefox Sync kommer tjänsten automatiskt att visa dina Tab Stash-bokmärken synkroniserade med andra enheter.

En annan intressant tillägg som lyfts fram av Mozilla är Stylebot. Det här tillägget ger dig möjligheten att dramatiskt förändra hur en webbplats ser ut från teckenstorlekar till färgscheman till innehållslayout. Du kanske är fascinerad av vertikala flikar i Microsoft Edge? Sedan kan Sideberry-tillägget användas för att organisera dina öppna flikar i ett överlappande “träd” undangömt vid sidan av din webbläsare.

Även om webbläsare verkligen har kommit långt, tillåter tillägg dig att ytterligare anpassa deras utseende och fall såväl som deras funktionalitet, vilket kan hjälpa dig att bli mer produktiv eller bara ha en bättre surfupplevelse totalt sett.

Vi har också samlat den bästa webbläsaren, bästa VPN och bästa proxytjänster

0 Shares