Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

De mest nedslående mobiltelefonerna 2023

Minst favoritmobiltelefoner 2023

När det kommer till att välja från mängden anmärkningsvärda utgåvor 2023, blir det en stor utmaning att peka ut en enda favorit. Med alternativ som Xiaomi 13 Ultra, Samsung Galaxy A54 5G, Redmi Note 12 och OnePlus 11, finns det ingen brist på spännande val. Ändå är det lättare för mig att peka ut de som gjorde mig besviken av olika anledningar.

HONOR Magic5 Pro: för dyrt

HONORs senaste flaggskepp, Magic5 Pro, uppfyllde inte mina förväntningar, särskilt med tanke på dess ursprungliga prislapp som översteg 1 000 euro. På marknaden finns det bättre avancerade alternativ tillgängliga för cirka 700 euro, som Galaxy S23 och Xiaomi 13.

HONOR Magic5 Pro

Medan HONOR Magic5 Pro har förväntade flaggskeppsfunktioner, misslyckas den i prestanda. Kamerorna är anständiga, men texturdefinitionen lämnar mycket övrigt att önska. På samma sätt stöder dess batteri endast 66W snabbladdning, medan mer prisvärda alternativ erbjuder upp till 120W. Men mitt huvudproblem är dess överdrivna storlek, med en skärm som överstiger 6,8 tum och en tjocklek på nästan 9 mm.

Realme 11 Pro+ 5G: snygg på utsidan, men på insidan…

Realmes premium mellanklassenhet fångade först mitt öga med sin slående design. Men när estetik går före funktionalitet tror jag att något är fel. Realme 11 Pro+ 5G försökte konkurrera med Redmi Note 12 Pro+ 5G, men det verkade som en förlorande kamp från början.

realme 11 pro

Vid första anblicken verkar det vara en väl avrundad telefon, med en 200 MP-kamera som lovar utmärkta bilder. Tyvärr introducerar Realme UI-anpassningsskiktet många problem, vilket allvarligt hindrar användarupplevelsen och gör denna Realme-modell till en av årets besvikelser. Dessutom är priset omotiverat högt, särskilt när Redmi Note 12 Pro+ 5G erbjuder bättre valuta för pengarna.

Huawei P60 Pro: de fortsätter med mobiltelefoner utan Google-appar

Som en långvarig Huawei-entusiast gör det ont att säga att det helt enkelt är häpnadsväckande att sälja en telefon utan Google-tjänster, 5G-anslutning eller Android för 1 200 euro. Många konsumenter undviker företagets budgetvänliga modeller på grund av denna begränsning, och att prissätta ett flaggskepp på en sådan nivå är kontraproduktivt.

huawei p60 pro

Jag tvivlar inte på Huawei P60 Pros prestanda, som inkluderar exceptionella kameror och den vanliga EMUI-excellens. Men frånvaron av Google-appar är en betydande nackdel som påverkar enhetens användbarhet. I dagens smartphonelandskap saknas viktiga appar som vi är vana vid på den här Huawei-enheten. Potentiella köpare måste vara medvetna om denna begränsning för att undvika obehagliga överraskningar.

Realme C55: en billig kopia av iPhone 14 Pro

Budgetsmarttelefoner blir allt mer konkurrenskraftiga, och Realme C55 släpar inte bara efter mer prisvärda alternativ som Redmi Note 12 utan gör också användarna besvikna med falska löften. Trots att den har en Dynamic Island som iPhone 14 Pro, är dess kompatibilitet på mjukvarunivå extremt begränsad. Realmes implementering av den här funktionen lyckades inte imponera på någon och ledde till omfattande besvikelse.

Realme C55

Dessutom kommer Realme C55 med en högre prislapp jämfört med sina konkurrenter, kombinerat med något begränsade specifikationer, inklusive en 90 Hz LCD-skärm, MediaTek Helio G88-chip och en enda kamera. Det är säkert att säga att detta är en av de minst imponerande telefonerna jag har stött på på länge.