De bästa webbläsarna 2021

TechRadar exklusivt erbjudande

Trend Micro Premium Security Suite: Nu 59,95 $. Spara 55% med vår exklusiva TechRadar-prissättning
Håll dig skyddad med den nya Trend Micro Premium Security Suite. Komplett skydd för dina enheter med förbättrat skydd mot skadlig kod, nätbank och shoppinghot plus mer. Se Deal

Sekretess och hastighet är två av de största övervägandena när du letar efter den bästa webbläsaren för din enhet. Vissa kräver mer av dina systemresurser, medan andra är relativt lätta. Vissa anonyma webbläsare erbjuder kompletta säkerhetsverktyg för att skydda din online-identitet och skydda mot skadlig kod, medan andra tillåter kakor och annonser att köras obehindrat.

Webbläsare behövs också för att springa så bra som möjligt när du surfar på dina favoritwebbplatser, från Amazon för den potentiella Prime Day 2021 snart, eller för att titta på strömmar av kommande poster till dina mycket älskade spel.

Det är en mycket nära konkurrens, men vi tror att Firefox är den bästa webbläsaren du kan ladda ner idag. Det är inte utan brister, men utvecklaren Mozilla har åtagit sig att stödja användarnas integritet och utveckla verktyg för att hindra tredje part från att spåra dig på nätet.

Microsoft Edge kommer nära en sekund. Den stöder alla samma webbläsartillägg som Google Chrome, eftersom det är baserat på samma Chromium-motor. Det är dock märkbart mindre krävande på RAM, vilket möjliggör snabbare prestanda – plus det kommer nu med en inbyggd lösenordshanterare.

Dessa är dock långt ifrån de enda alternativen, och det finns många anledningar att se bortom de största namnen till fler nischwebbläsare. Läs vidare för vår kompletta guide och upptäck det bästa för dig.

2. Surfshark VPN – överlägset det bästa billiga VPN-alternativet
Om ExpressVPN är för dyrt, leta inte längre än TechRadars # 2 VPN – Surfshark. Från bara $ 1,99 per månad Det är ett fantastiskt premiumalternativ som är otroligt enkelt att använda och har blivit en TechRadar-favorit. Det erbjuder de flesta av samma funktioner som de andra topptjänsterna för mindre pengar.
Visa erbjudande

3. NordVPN – det största namnet i VPN
Chansen är stor, även om du inte vet så mycket om VPN kan du ha hört talas om NordVPN. De annonserar på TV, de sponsrar idrottslag och de har varit ledande på VPN-marknaden i över 7 år. Nord leder inte riktigt vägen som den en gång gjorde men det är fortfarande en fantastisk tjänst från $ 3,49 per månad.
Visa erbjudande

1. Mozilla Firefox

Den bästa webbläsaren för kraftanvändare och sekretessskydd

Specifikationer

Operativsystem: Windows, macOS, Linux, Android, iOS

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Anledningar att köpa

+ Otroligt flexibel + Plattformssynkronisering + Bra integritetsskydd

Anledningar att undvika

-Något långsammare än rivaler

Firefox har länge varit den schweiziska armékniven på internet och vår favoritwebbläsare. Version 72 är särskilt bra: den kan varna dig om din e-postadress ingår i ett känt dataintrång, det blockerar de irriterande popup-fönstren, det blockerar “fingeravtryck” webbläsarspårning och det ger sin bild i bildvideoläge till Mac version. Som tidigare är det oändligt anpassningsbart både när det gäller utseendet och utbudet av tillägg och plugins du kan använda. Förra årets översyn förbättrade dramatiskt dess prestanda, som började släpa efter liknande som Chrome, och den är smidig och solid även på ganska blygsam hårdvara.

Så mycket som vi älskar Firefox – just nu är det fortfarande vår favoritwebbläsare – vi är oroliga för dess framtid. 2019 var inte ett bra år för Mozilla, med en stor tilläggskris i maj som Peter Saint-Andre och Matthew Miller hävdade “var resultatet av att ha en sammankopplad uppsättning komplexa system som inte var väl förstådda i de relevanta teamen” . Bristen på interna kvalitetssäkringslag framhävdes också – mycket av Mozillas kvalitetssäkring är outsourcad – och i början av 2020 släpptes enligt uppgift QA-ledningarna i en uppsägningsrunda. Mozilla kämpar för inkomst, så om du värdesätter Firefox kanske du vill besöka donate.mozilla.org för att säkra dess framtid.

Läs vår fullständiga information Mozilla Firefox recension

2. Microsoft Edge

En verkligt bra webbläsare från de tidigare webbläsarna

Specifikationer

Operativsystem: Windows, macOS, Android, iOS, Linux kommer snart

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Anledningar att köpa

+ Mycket, mycket snabbt + Kristallklara integritetsverktyg + Kan spara webbplatser som appar

Anledningar att undvika

-Windows vill verkligen att det ska vara standard

Äldre läsare kommer ihåg Microsoft som skurkarna i Browser Wars som i slutändan ledde till ökningen av Firefox och Chrome. Men Microsoft är på sidan av änglarna nu och dess Edge-webbläsare har byggts om med Chromium i hjärtat. Det är Windows standardwebbläsare och det finns också versioner för iOS, Android och Mac.

Den nya Chromium-drivna versionen är betydligt snabbare än sin föregångare och innehåller några användbara funktioner, inklusive Läs högt, möjligheten att casta media som inbyggda videor till Chromecast-enheter, en startsida i Opera-stil och ett bra urval av tillägg som lösenordshanterare, annonsblockerare och så vidare. Du kan också ladda ner webbsidor som appar som sedan körs som fristående applikationer utan att du behöver starta hela webbläsaren. Det är användbart för Google Docs eller Twitter.

Det finns många anpassningsalternativ och vi gillade särskilt sidan Sekretess och tjänster, vilket gör potentiellt förvirrande inställningar kristallklara och sidan Webbplatsbehörigheter. Det ger dig finkornig kontroll över vad specifika webbplatser kan göra, inklusive allt från popup-fönster och annonsblockering till MIDI-enhetsåtkomst och autouppspelning av media.

Edge ser ut som Chrome och fungerar som Chrome, men vi gillar det mer än Chrome: det är märkbart snabbare på vår Mac och anpassningsalternativen är fantastiska.

Läs vår fullständiga information Microsoft Edge-granskning

3. Google Chrome

Det är världens favoritwebbläsare, men det kan vara ett minne-muncher

Specifikationer

Operativsystem: Windows, macOS, Linux, Android, iOS

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Anledningar att köpa

+ Snabb prestanda + Mycket utbyggbar + Tvärplattform

Anledningar att undvika

-Kan vara resurs hungrig

Om imitation är den mest uppriktiga formen av smicker måste Microsofts antagande av Chromium-motorn för sin egen Edge-webbläsare få Google att känna sig ganska bra med sig själv.

Men det finns några områden där Microsofts utmanare faktiskt slår den stora G, mest märkbart när det gäller resursanvändning: Chrome är ökänt för sina rejäla resurskrav och det kan ganska smula på lågdriven hårdvara med begränsat RAM-minne.

Den nya flikfrysningsfunktionen är utformad för att ta itu med det genom att automatiskt “frysa” bakgrundsflikar så att de inte använder resurser i onödan, men Chrome är fortfarande ganska hårdvarukrävande.

Chrome 79 är inte alls en dålig webbläsare. Tvärtom: det är en lysande webbläsare med ett fantastiskt bibliotek med tillägg, plattformsstöd och synkronisering, utmärkta autofyllfunktioner och några fantastiska verktyg för webbutvecklare. Det kan varna dig om din e-post har äventyrats, den har säker DNS-sökning för kompatibla leverantörer (Googles egen offentliga DNS är en av dem) och den blockerar massor av farligt blandat innehåll som skript och bilder på annars säkra anslutningar. Det möjliggör också WebXR API för AR och VR. Och glöm inte Chrome mörkt läge, vilket gör det lättare att bläddra i ögonen på natten.

Dessa är alla bra, men vi tror att Firefox slår det på sekretessskydd, Edge är trevligare att spendera tid på och andra nischwebbläsare kommer inte med den långvariga rädslan för att Google bara är lite för involverat i alla våra liv.

Läs vår fullständiga information Google Chrome-recension

4. Opera

En elegant webbläsare som är särskilt bra för att samla in innehåll

Specifikationer

Operativsystem: Windows, macOS, Linux, Android, iOS

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Anledningar att köpa

+ Inbyggd proxy + Fantastiska säkerhetsfunktioner + Riktigt trevligt gränssnitt

Anledningar att undvika

-Ingen mer Opera Turbo

Opera anger sitt stall när du först kör det: dess stänkskärm gör att du kan slå på den inbyggda annonsblockeraren, använda sin inbyggda VPN, aktivera Crypto Wallet för kryptovaluta, aktivera webbläsarmeddelanden från sidofältet och flytta mellan ljusa eller mörka lägen.

Det är en fantastisk introduktion till en riktigt bra webbläsare, men om du är en spelare bör du kolla in Opera GX istället: den är utformad speciellt för spelare och har Twitch-integration och Razer Chroma-stöd.

Opera är ännu en Chromium-baserad webbläsare, så prestanda är snabb och du kan använda tillägg från Chrome-biblioteket. Det har också några egna intressanta idéer som Flow, som är utformat för människor som ofta upptäcker saker de vill komma tillbaka till senare: om du ständigt mailar eller skickar meddelanden till intressanta länkar till dig själv, gör Flow det möjligt för dig att göra det mer elegant genom att göra det enkelt att dela innehåll från Opera på din telefon till Opera på din dator.

Det finns också personliga nyheter, som påminner om Feedly RSS-läsare, Apple News eller Flipboard-surfplatta-appen: det gör att du kan lägga till dina favoritnyhetskällor för att skapa en personlig online-tidning.

Opera är full av användbara funktioner, men en av våra favoriter finns inte längre i skrivbordets webbläsare: Opera Turbo, som komprimerar internetdata som bilder så att saker laddas snabbare på skitförbindelser, är nu endast tillgängligt för mobila webbläsare. Du får dock ett praktiskt batterisparläge, så när nedladdningarna är långsamma behöver du åtminstone inte oroa dig för att ditt bärbara dators batteri ska dö.

Läs vår fullständiga information Opera recension

5. Vivaldi

Bygg din egen webbläsare med unik dockning och flikstapling

Specifikationer

Operativsystem: Windows, macOS, Linux, Android (beta)

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Anledningar att köpa

+ Otroligt anpassningsbara + Kreativa gränssnittsfunktioner + Stöder Chrome-tillägg

Anledningar att undvika

-Dåligt för fördröjare

Vivaldi är tanken på tidigare Opera-utvecklare, och precis som Opera gör det saker annorlunda än webbläsarna med stora namn. I det här fallet, mycket annorlunda. Vivaldi handlar om anpassning, och du kan justera nästan allt från hur navigering fungerar till hur användargränssnittet ser ut.

Krom är återigen under ytan här (vilket innebär att du kan använda de flesta Chrome-tillägg), men vad som finns på toppen skiljer sig mycket från andra krombaserade webbläsare. Du kan fästa webbplatser i sidofältet, fästa verktygsfält där det passar och justera sidans teckensnitt och färgscheman; ha en anteckningspanel samt vanliga historik- och bokmärkesbitar; anpassa hur sökningen fungerar och ge sökmotorn smeknamn; ändra hur flikar fungerar och grupperas och mycket, mycket mer.

Du kan till och med visa din historik i diagramform för att se hur mycket av din tid du har spenderat på vissa webbplatser. Vi gillar särskilt flikstaplarna, som är en välsignelse för alla som tenderar att sluta försöka hålla reda på dussintals öppna flikar.

Om du är den typ av person som gillar att lura med gränssnitt istället för att fortsätta med saker, är det en potentiell mardröm för produktivitet – men det är fantastiskt för kraftanvändare som vet exakt vad de vill ha och hur de vill att det ska fungera.

Läs vår fullständiga information Vivaldi recension

Relaterade Artiklar

Back to top button