De bästa spelkontrollerna att spela på din mobil

0 Shares

Bästa spelkontroller att spela på din mobil

Mobiltelefoner kan i allt högre grad erbjuda oss fler möjligheter, bland dem framstår spel som en mycket viktig punkt för underhållning och nöje. Men smarttelefonen i sig är inte den mest bekväma att spela och det är där mobila spelkontroller visas, som blir ett mer populärt tillbehör för att njuta av spel på smartphonen.

Vi vet att det inte alls är lätt att välja en spelkontroller, speciellt om vi tar en titt på marknaden och stöter på det stora antalet märken, modeller och i slutändan alternativ som vi står inför. För att hjälpa dig hitta de bästa har vi gjort ett urval som kommer att försöka göra ditt beslut enklare, och räknar det bästa och det sämsta av var och en av dem.

Varför köpa en mobil spelkontroller?

Innan du går helt in på saken kan du ha dina tvivel om att köpa detta tillbehör eller fortsätta använda mobil för spel som förut. Detta får oss att uttrycka de fördelar de erbjuder oss, där framför allt det förbättrade greppet hos mobilen kommer att vara mer likt det för konsolerna som vi har haft och fortsätter att njuta av, och undviker att handen och fingrarna måste anpassa sig lite frekvent som kan sluta fysiskt påverka oss om vi spenderar många timmar på att spela.

accesorio mando gaming movil

En annan nyckel är i utvecklingen av spelen, eftersom vi kommer att ha alla nödvändiga knappar och kontroller inom räckhåll, vi behöver inte upptäcka att en kontroll är utom räckhåll för våra fingrar, vilket kan få oss att tappa kontrollen . börja och avsluta det roliga. Med dessa två skäl är vi mer än nöjda, eftersom det inte heller finns någon negativ poäng utöver det faktum att vi måste köpa den perfekta för oss.

De bästa alternativen vi kan hitta

Spelkontrollen med kylning ingår

Ett av de största problemen som dyker upp i smartphones när vi försöker spela spel är uppvärmningen av enheten. För att lösa detta kan vi tänka oss en styra med en fläkt som det har varit i flera år för bärbara datorer, vilket ger oss bättre prestanda eftersom det finns expresskylning på baksidan av enheten, där processorn är placerad och därför både där temperaturen stiger mest.

mando spelkylning

Men till skillnad från traditionella kontroller beror dess funktion i det här fallet på mobilbatteriet för att fläkten ska fungera. Vi har inte heller kontroller på själva fjärrkontrollen, men den tjänar till att förbättra ergonomin, vilket gör att vi kan använda mobilskärmen i spel och lägga till snabbare åtkomst till de mest avlägsna knapparna tack vare triggern som den innehåller.

Det bra, trevliga och billiga alternativet

Om det vi letar efter är en mer traditionell kontroll kan vi tänka oss denna styrd för mobilen som ansluter via Bluetooth till Android-smarttelefonen eller iPhone och erbjuder oss att ha de klassiska kontrollerna som vi skulle ha i en spelkonsol till vårt förfogande. I det här fallet har den en klo som hjälper oss att placera mobilen, vilket gör det möjligt för oss att ha allt till hands och inom synhåll för att spela spel.

mando inalámbrico movil

En Android-spelkontroll med allt du behöver

Stigande i pris men också med förbättrad prestanda och möjligheter hittar vi GameSir X2 spelkontroller. I det här fallet är kontrollen uttryckligen utformad för Android-mobiler eftersom den kräver en anslutning via USB Type C som ger oss totala kontroller i sina inbyggda knappar såväl som i joysticken.

mando juegos movil

En kontroller som erbjuder full kompatibilitet med molnspelsystem som t.ex som xCloud, NVIDIA GeForce Now eller Stadia. Den använder mobilbatteriet för att fungera men den lovar timmar och timmar av nöje eftersom dess förbrukning är mycket låg. Ett kommando som även har kylutrymme för våra mest krävande spel.

Spelkontrollen med batteri över

Ett av alternativen vi stöter på är känd som PowerA-fjärrkontrollen, ett namn som är praktiskt eftersom det kan omvandlas till ett bärbart batteri om vi behöver det. I det här fallet kommer vi att ansluta den via Bluetooth eller kabel till mobilen och den erbjuder också full kompatibilitet med spelsystem i molnet, speciellt med Project xCloud.

mando gaming movil

En traditionell greppkontroll som bär ett stöd för vår smartphone. Batteriet på 3 000 mAh som är integrerat lovar många timmars nöje och om vi behöver energi kan vi koppla den till vår mobil och agera som en powerbank, så vi slipper ha med oss ​​fler tillbehör.

Razer har sin egen spelkontroll

Varumärket som är specialiserat på mobiler och andra spelenheter har också sin spelkontroll, som den erbjuder oss under namnet Razer Kishi och som anpassar sig till Android-mobiler med Type C-ingång, men om du har en iPhone har den också ett alternativ med Lightning-ingång för Apples smartphones.

mando gaming razer

I denna kontroller har vi ett avancerat ergonomiskt grepp, med en minsta latens för mobilspel som lovar att höja nivån på våra spel för att bli alla spelare. Det erbjuder kompatibilitet med spel i molnet och även med alla spel från Googles eller Apples appbutiker.

Stöd för fjärrkontrollen som du har hemma

Även om vi kan välja en av de många spelkontroller som vi har sett hittills, om vi är en av dem som har en ny hemkonsol eller något äldre, kan vi också använda clips för kontroller . Det här alternativet låter oss konvertera en traditionell fjärrkontroll till en mobil fjärrkontroll med några av alternativen som vi kommer att föreslå. I alla fall är dessa tillbehör skapade exklusivt för ovannämnda kontroller och som inte är kompatibla med andra kontroller på grund av måtten och knapparna som de integrerar.

Klippet för PS5-kontrollern

Varumärket Orzly är ett av dem som är specialiserade på tillbehör för kontroller och bland dem erbjuder oss kontroller för den senaste Sony-konsolen, PlayStation 5. Om vi ​​har den hemma kan vi spela spel på vår mobil med just detta tillbehör, vilket gör kontrollern är en spelkontroll för smartphones via Bluetooth.

klipp mando ps5

Tillbehör för att använda PS4-kontrollern

I det här fallet är kommandot som vi kommer att ha som ett fall det från föregående generation, men vi har också ett klipp som erbjuder oss funktionen att använda det med mobilen. I det här fallet måste vi ansluta den med hjälp av en kabel till telefonen, som ingår i paketet vi köper.

soporte mando ps4

Stöd för Xbox-kontroller

När det gäller Xbox-kontroller, genom namnet PowerA som vi har sett tidigare i spelkontrollern, stöter vi på ett tillbehör designat för alla dess kontroller. Vi behöver bara placera Xbox-kontrollen, docka mobilen och ansluta den via Bluetooth för att njuta av våra favoritspel.

soporte mando xbox

0 Shares