De bästa spelen som visas på Black Voices i Gaming 2021 – och varför händelser som detta spelar roll

Lördagen den 5 juni 2021 höll The Guerrilla Collective sin andra tvådagars onlinespel. Hosted av Justin Woodward och Alex Wilmer, den första dagen presenterade Black Voices in Gaming, en utställning med kommande Black-spelutvecklare talang, en del av som vi kommer att visa upp senare.

Guerrilla Collective är, i Woodwards ord, “en global koalition av ledande spelstudior, utgivare och branschledare, som samlas för att hjälpa till med nya meddelanden, speltrailrar och avslöjanden från studior i alla storlekar direkt till entusiaster över hela världen.”

Producerad av Media Indie Exchange (MIX), en organisation som skapats av indieutvecklare och indieälskare med tanke på indiestudior, har Collective hjälpt till att lyfta upp utvecklingen av många utvecklare genom att ge dem verkliga anslutningar och möjligheter. Evenemanget avslutas lördagen den 12 juni 2021 och finns att se på Twitch, IGN, GameSpot, Steam och Guerrilla Collective-webbplatsen.

Varför det är viktigt att förstärka svarta röster i spel

Var är alla svarta utvecklare? När du tittar runt på spel och ser så få är det lätt att tro att de inte är där. Naturligtvis vet vi att de är, och med E3 precis runt hörnet, skulle det nu vara en bra tid att diskutera detta.

Många av dem har talat om sina kämpar för att få tillgång till spelutrymmet och säger att publicister ofta inte är intresserade av att stödja sitt arbete. En anledning som ges är att publicera deras spel skulle isolera den (uppenbarligen) övervägande vita spelarbasen.

Ta till exempel Dani Lalonders oförmåga att säkra finansiering för sitt spel, den visuella romanen Validate (ett av spelen på vår lista). Hon fick höra att det inte var tillräckligt marknadsförbart – visuella romaner är redan en nischmarknad inom spel, och en som bara innehåller färgglada personer ansågs vara för svår att sälja.

“Många förläggare var precis som, du vet, det är för riskabelt”, sa Lalonders under evenemanget. ”Eller, kanske, kanske [they’re] lite rasistisk. Du vet, det är bara spelindustrin. ”

Till slut fattade hon beslutet som andra svarta utvecklare ibland har varit tvungna att tillgripa – finansierar det själv, en rutt som inte är realistisk för många skapare.

Efter att Lalonders släppte en demo av Validate förra sommaren fick spelet en extraordinär motreaktion från rasistiska spelare. De tyckte inte om att det bara var färgfärgade som tyngde mycket av det, och tyvärr var förväntan på denna motreaktion en annan anledning till att förläggare blev avskräckta med att finansiera titeln.

Performativt allianship?

2020 var inte bara året som en global pandemi drabbade, det var också året då Black Lives Matter-rörelsen växte fart efter mordet på George Floyd. Det efterföljande globala skriket var uppmuntrande; människor av alla raser och bakgrunder samlades för att göra sin ståndpunkt mot rasism känd högt och tydligt.

Många branscher, inklusive teknik och spel, lovade att göra verkliga förändringar och uttalade sig om hur de skulle göra sina företag mer inkluderande och reflekterande i dagens samhälle.

Några av dessa företag har hållit sitt ord, medan andra har tappat bollen avsevärt.

I juni 2020 tillkännagav Humble Games (känt för sitt Humble Bundle som släpper ut några av sina buntar med ett betal-vad-du-kan-system och donerar mycket av intäkterna till välgörenhetsorganisationer) att det lanserar sitt $ 1 miljoner årliga Black Game Utvecklarfond.

Fonden skapades för att publicera svarta spelutvecklare via Humble Games-publiceringsetiketten. Det tillhandahåller marknadsföring, finansiering och produktion för utvecklare från svartafrikansk, karibisk och afroamerikansk bakgrund.

Det som är mindre hjärtligt är antalet organisationer som inte har hållit de löften som gjordes förra året. Det gör att deras aktivism verkar performativ. Det bästa du kan säga är att de helt enkelt fångades upp i “ögonblicket”, som på ett ögonblicks sätt har gått.

Även om det kan göra många i branschen obekväma, är teknik- och spelindustrin överväldigande vit, i den grad där vissa företag inte har en enda anställd med färg i sina led.

Mycket av skulden läggs på tron ​​att svarta utvecklare är sällsynta, men händelser som Black Voices in Gaming visar att detta är osant, öppnar upp konversationen och skapar en öppning för Black-utvecklare att komma fram och ses.

Bästa spelen från Black Voices i Gaming Freshman Class 2021

Precis som den berömda hip-hop-tidningen XXL: s Freshman Class-lista, som lyfter fram de bästa kommande rapparna i spelet, har Black Voices in Gaming sin egen Freshman Class 2021, som lyfter fram de bästa spelen som kommer från oberoende Black-utvecklare.

Årets lista är ett bra exempel på mängden talang och kreativitet som dessa utvecklare har, varav några har dragit nytta av Humbles Black Game Developer Fund.

Kung Fu Kickball

Kung Fu kickball är ett roligt kampsportsspel utvecklat av WhaleFood Games. I den här actionfyllda 2D-multiplayer-titeln måste du sparka bollen i motståndarens klocka. Men för att göra det måste du (komma till) sparka skiten ur dina motståndare.

KungFu kickball har 1v1 och 2v2 online multiplayer-lägen, ett arkad coop-läge och sex detaljerade etapper tillsammans med sex unika karaktärer: Monk, Legend, Panda, Assassin, Old Master och berusad Boxer. Publicerad av Blowfish Studios är titeln tillgänglig att köpa på Steam som en titel för tidig åtkomst.

För hardcore-arkadspelsfan finns det en begränsad version av KungFu Kickball arkadskåp att köpa. Kontakta WhaleFishGames.

Validera: Kämpar singlar i ditt område

Validate är en visuell roman utvecklad och publicerad av Veritable Joy Studios. Det tar dig igenom de komplexa resorna av tolv tjugo tjugo singlar, lovar 70-90 timmars spel och 60 rutter genom karaktärernas liv och nedgångar.

Validate är ett exceptionellt inkluderande kärleksarbete som förtjänar erkännande för de olika ämnena som det täcker. Frågor som gentrifiering, könsidentitet, ras, ångest och andra psykiska hälsotillstånd hanteras alla på ett försiktigt sätt i Validate.

Och även om den inte är tillgänglig för köp ännu, kan du lägga till den i din önskelista på Steam och prova gratis demo för att få en smak av det.

Hon drömmer någon annanstans

She Dreams Elswhere är ett mörkt och surrealistiskt RPG i en oroande drömvärld.

Utvecklad och publicerad av Studio Zevere, spelar du som Thalia, en kvinna fast i koma, som inte kan undkomma fasorna i den mardrömvärld som hon upplever i sina drömmar. Den här berättartunga och hårt slående titeln utforskar psykiska problem och identitetskriser.

Du måste bekämpa mardrömmarna som hemsöker dina drömmar i ett strategiskt turbaserat stridsystem, med en tilltalande pixelly, mestadels svartvit konststil som verkligen fångar den vridna och djupt förvirrande inverkan som ångest kan ha på ditt sinne.

Du kan lägga till den i din Steam-önskelista och prova den kostnadsfria demo tills dess den släpps.

The Celestial Tear: Demon’s Revenge

Ursprungligen släppt 2015, The Celestial Tear: Demon’s Revenge är ett episodiskt RPG i ett sci-fi fantasyuniversum.

The Celestial Tear: Demon’s Revenge har utvecklats av White Guardian Studios, “Where Video Games and Comics Collide”, och har en rik historia med klassisk RPG- och 2D-pixelkonst och ett imponerande konst- och turbaserat (“kombinationsbaserat”) stridsystem .

Utvecklarna Tyrell och Whitney White bestämde sig för att omarbeta spelet i en ny motor för bättre prestanda och med nya funktioner och tillägg.

Lägg till den i din önskelista på Steam och kolla in serietidningen för rörelse som berättar den bredare historien. Du kan också stödja studion på Patreon och Twitch.

Super Space Club

Super Space Club är ett actionskjutspel där du kämpar för att regera högsta som galaxens bästa försvarare.

Utvecklat och publicerat av Graham of Legend, kräver detta visuellt fantastiska spel med häftiga lo-fi-beats dig och ditt pilotbesättning (Super Space Club) att besegra dina fiender och samtidigt hålla fartygets energipumpning och undvika skamresan tillbaka till din bas.

Super Space Club känns som att du transporteras tillbaka i tiden till 80-talets megastjärna Asteroids, och fungerar som ett bra exempel på varför utvecklingen av indispel är så viktigt – älskade genrer kommer aldrig att dö!

Lägg till den din önskelista på Steam och håll dig uppdaterad med Super Space Club-nyheter på Graham of Legend-webbplatsen.

Onsen Master

Onsen Master är ett arkadspel med tidshantering i ett japanskt Onsen (ett hett källbad). Du måste hantera dina kunders behov: hälsa på dem, blanda ingredienser och läka deras sjukdomar.

Onsen Master är utvecklad av Waking Oni Games och publicerat av Whitethorn Games, och är en söt singleplayer-titel med anime-stilkonst och visuell romanstil-dialog. Sex Onsens väntar på dig på en fiktiv ö som heter Izajima. Med tanke på Spirited Away har spelet också yokai (sprit, monster, demoner).

Den är tillgänglig för att läggas till i din önskelista på Steam, där du också kan begära åtkomst för att delta i dess speltest, men den är bara konfigurerad för en kontroller just nu.

Hur du kan hjälpa till

Även om det kanske inte är så mycket du kan göra som individ när det gäller publicering eller marknadsföring för Black-utvecklare, så är saker så enkla som att följa deras sociala, önskelista deras titlar på Steam eller Humble, och så vidare, påminna dem om att är människor intresserade av det arbete de skapar.

Spel och teknik diversifierar, även bortom rasen, men ju fler företag, organisationer och företag som kommer bakom denna förändring desto mer verklig och effektiv blir den.

Relaterade Artiklar

Back to top button