De bästa mobilerna för att ta bilder av stjärnorna och alla knep

Bästa mobilerna för att ta bilder av stjärnorna och alla knep

För bara några år sedan var det otänkbart att en perfekt bild av himlen kunde tas på natten med vår mobil. Idag finns det redan många terminaler som låter oss ta dessa bilder. Fast det finns också några knep för att kunna fotografera stjärnhimlen om du inte har några av de enheter som vi kommer att nämna.

Och det är att det inte bara kommer att bero på telefonens förmåga att ta bilder eftersom, med rätt teknik och vissa tillbehör, kommer du att kunna för att fånga de bästa bilderna av stjärnorna när du vill. Var uppmärksam och missa ingenting för att få ut det mesta av din smartphones kamera.

Fungerar någon mobil?

Om du har en mer eller mindre ny mobil och av en medelhög eller hög räckvidd , kanske du kommer att kunna ta bilder med bra kvalitet. Det beror på att vi under de senaste två åren har sett hur företag har satsat på att förbättra teknologier för astrofotografering.

foton för Android modo noche

Även om det finns tre nyckelfaktorer som avgör om vår mobil kan uppnå acceptabla minimiresultat eller inte. Först måste vi veta om terminalkameran har bildsensorer med fotodioder tillräckligt stor för att kunna ta bilder i svagt ljus utan brus. Sedan måste vi kontrollera att den är kapabel att ta en vid synvinkel. Efter detta kommer det att vara nödvändigt att verifiera att telefonen har den så kallade ‘ nattläge ‘. För de omedvetna fungerar detta läge genom att ta ett stort antal bilder i svagt ljus under en eller flera sekunder. Dessutom, något som vi inte uppfattar är att dessa slås samman till ett enda foto med hög ljusnivå.

Men det är inte allt. Vi måste också ta hänsyn till att enheten kommer med pro eller manuellt läge. Något fundamentalt för din mobil att låta dig komma åt ett manuellt läge med vilket du kan leka med de olika sensorparametrarna som ISO, fokus eller slutare. Även om idag nästan alla har det här alternativet. Och slutligen rekommenderas att du har minst en 12 megapixel sensor . Men bländaren kommer också att påverka när bra resultat uppnås med sensorer med lägre upplösning.

De bästa mobilerna för astrofotografering

Oppo Find X3 Pro

En av dem är Oppo Find X3 Pro. Denna terminal kommer integrerad med en kamera som har en ultravidvinkellins som är mycket överlägsen de vi såg för några månader sedan. Förutom att vara utrustad med en halvtums bildsensor, dess 50 megapixlar gör våra liv enklare .

Och det är inte allt, eftersom objektivet på den här kameran har en ljusstyrka som inte är dålig för en kamera av den här typen: f / 2.2. Det mest märkliga av allt är att det finns en annan mobil som har samma parametrar, One Plus 8. Men skillnaden är att betraktningsvinkeln är något bredare i den senare jämfört med Opp Find X2 Pro.

OPPO Hitta X3 Pro

Huawei P40 Pro

Nästa som inte gick att missa är Huawei P40 Pro . Denna mobil har en bildsensor på 1/1,54 tum och 40 megapixlar. Mycket liknande siffror som Oppo, men objektivet når en ljusstyrka på f / 1,8. Dessutom är skillnaden som vi kommer att hitta när det gäller synvinkeln för dessa kameror minimal, eftersom Huawei-objektivet är 18 mm, medan Oppo har 17 mm det för Oppo.

Galaxy S21 Ultra

En annan terminal som inte kunde saknas är Galaxy S21 Ultra, eftersom den har ett ultravidvinkelobjektiv , även om det är sant att det är gemensamt för alla Galaxy S21s. Det anmärkningsvärda med den här kameran är att den lyckas vidga synvinkeln ytterligare jämfört med de två tidigare modellerna och når upp till 13 mm. Den har också en ljusstyrka på f / 2.2, samma som för Oppo Find X2 Pro.

Men vi kommer att finna skillnaden i dess teknik. Det här är för att Samsung har valt att ha en sensorupplösning på endast 12 megapixlar , istället för att välja att lägga till pixlar. Och vi kommer också att stöta på den här kameran med nattläget.

iPhone 12 Pro

Till sist lyfter vi fram iPhone 12 Pro-kameran . Eftersom vi har ett 12 MP dubbelkamerasystem som är sammansatt av en vidvinkelkamera f2.4 och en huvudkamera, där den stora bländaren f1.6 sticker ut. En stor nyhet angående sin tidigare Pro-version är att iPhone 12 redan har ett nattläge i sin ultravidvinkelkamera.

Telefoner med ett speciellt läge för att ta bilder av stjärnorna

Lyckligtvis kommer många användare att ha ett speciellt läge för att ta de bästa bilderna av stjärnhimlen. Beroende på tillverkaren kommer detta läge att kallas annorlunda. På bilden som du kommer att se senare kan vi se hur i vivo X51 5G , kallas det “supermoon”-läge. Vilket kommer att hjälpa oss att ta en bra ögonblicksbild på natten.

modo superluna

Det finns andra enheter som också har detta läge för att ta bilder. Bland dem hittar vi Realme X3, Realme 8 Pro eller Google Pixel 5. Dessutom kommer Xiaomi-telefoner med MIUI 12 att ha ett astrofotograferingsläge i kamerorna på sina smartphones.

Användbara appar

Har du inte någon av mobilerna som vi har nämnt ovan? Oroa dig inte, för du kan använda din mobil för att ta bilder på natten. Naturligtvis kommer du att behöva lite hjälp från en kameraapplikation . Vi rekommenderar följande alternativ:

Dessutom kan du i dessa appar ha absolut kontroll över exponeringen av telefonen, ISO och fokus. Dessutom kommer de att spara bilderna i råformat för att senare underlätta efterbehandlingen.

GCam och dess astrofotograferingsläge

GCam är en av de mest populära apparna på Android för att ta bilder. Och hur kunde det vara annorlunda, det har den ett läge för astrofotografering . Även om inte alla mobiler är kompatibla med denna app. För att få funktioner i våra terminaler kommer vi att behöva ha en Qualcomm Snapdragon-processor. Du kan kontrollera detta med en app för att ta reda på vilka komponenter vår smartphone innehåller.

Behöver du några tillbehör?

När det gäller tillbehören som hjälper oss att få den bästa bilden av stjärnhimlen, måste vi ha ett stativ. Du kan få valfritt stativ för din mobil för lite pengar, eftersom du kan hitta dem för mindre än 10 euro i vilken onlinebutik eller kinesisk basar som helst i ditt närområde. Vad kommer det att göra? Med den ska vi uppnå bästa möjliga stabilisering när mobilen börjar fungera. Och det perfekta skulle vara att ha en fjärravtryckare så att du inte behöver röra mobilskärmen när du tar bilden. Men, om du inte har det kan du alltid konfigurera mobilen så att han efter några sekunder tar bilden själv.

Stativfotografier av paisajes

Hur man ställer in alternativen

För att ta de bästa ögonblicksbilderna måste vi veta hur vi ska leka med de olika möjligheter som vår mobiltelefon ger oss. Först måste du ställ in ISO eller exponering . För att göra detta kommer vi att flytta parametrarna mellan 1600 och 3200 ISO för att fånga stjärnorna bra en mörk natt. Men, vi måste vara försiktiga med bakgrundsbruset som genereras i bilden, så vi måste göra flera tester tills vi får den bästa balansen. Det kommer också att vara viktigt att fotografera i RAW-format, för att bevara scenen i en fil för att senare konvertera den till en bildfil.

Då måste vi justera vitbalansen. Eftersom bilderna på natten har en helt annan temperatur än de dagliga bilderna. I fallet att natthimlen är mer blåaktig måste vi göra det flytta numret tills vi får en kallare ton, medan om natthimlen är ganska rödaktig, är det lämpligt att flytta konfigurationen tills vi får en varm ton. Dessutom måste vi ta väl hand om kamerans fokus.

Relaterade Artiklar

Back to top button