De bästa mekaniska hårddiskarna på marknaden

0 Shares

Ingen tvivlar på att även de äldsta SATA 3 SSD:erna är flera heltal snabbare än någon mekanisk hårddisk. Men när du behöver massiv lagring finns det inget annat val än att fortsätta att tillgripa denna typ av enhet eftersom priserna på SSD-enheter över 2-4 TB kapacitet fortfarande är ganska oöverkomliga. Men när du vill köpa en mekanisk disk är du intresserad av att se vilken prestanda den kommer att leverera, och för det är vi här för att visa dig nedan vilka som är de bästa 3,5-tumsdiskarna enligt deras prestanda.

Bäst presterande mekaniska hårddiskar på marknaden

De bästa mekaniska hårddiskarna enligt deras prestanda

Klassificeringen som vi kommer att visa dig nedan är inte baserad på tillverkarens tekniska data, eftersom dessa är teoretiska och i idealiska förhållanden och sedan när vi installerar dem i våra datorer har vi sällan samma siffror. Tvärtom, data extraheras från UserBenchmark-databasen, där användarna själva laddar upp sina benchmarks och från dessa extraheras prestandadata, så dessa är inte bara verkliga utan är också tillförlitliga eftersom de inte extraheras från en enda enhet, men är genomsnittet av många enheter.

Western Digital Gold

WD Gold-hårddiskar tillhör deras utbud av företagsprodukter, men det betyder inte att de inte är tillgängliga för konsumentmarknaden och vi kan säkert hitta dem lätt i butik. Dess pris är högre än resten av skivorna både från märket och från andra tillverkare, men dess prestanda är också den bästa av alla eftersom den når 156 MB/s läsning och, med ögat på data, 198 MB/s skrivning i riktiga tester.

Utöver detta har denna serie av enheter en utökad garanti, stor hållbarhet, 128 MB cache och är designade för 24 × 7 drift i datacenter, så de är även för användning i NAS eller i PC som kräver konstant hög prestanda från dem. De är ditt bästa alternativ på alla områden … förutom priset.

WD svart

WD Black-familjen av hårddiskar har funnits på marknaden under en lång tid, och de var också de bästa presterande på prestandarankingen under lång tid. Just nu är de den näst snabbaste disken, med upp till 160 MB/s läsning och 198 MB/s skrivning, men även om deras prestanda är något högre än WD Gold har vi lagt dem senare eftersom de fortfarande är stationära diskar, så de har inte så många IOPS och är inte heller beredda att arbeta under 24 × 7 eller för hög arbetsbelastning. Naturligtvis är de ganska billigare i allmänhet.

WD Red Pro NAS

WD Red Pro

WD Red-hårddiskfamiljen är storsäljaren för NAS då de ger en bra balans mellan prestanda, kapacitet och pris. WD Red Pro NAS-serien är varianten av dessa enheter med CMR-teknik (istället för SMR), så även om de delar samma ungefärliga prestanda ger de mindre problem i RAID-system och deras prestanda försämras inte vid långvarig och krävande användning.

Enligt UserBenchmark-data når dessa enheter 171MB/s läsning och 176MB/s faktisk skrivning, så vi kommer att ha en hållbar och konsekvent prestanda till ett ganska rimligt pris. Dessutom har denna Pro-familj 5 års garanti istället för de vanliga 2 åren.

HGST DeskStar NAS

hitachi_deskstar

Enligt de data som BackBlaze publicerar varje år är HGST-skivor de mest pålitliga i den meningen att de har minst skada. Denna HGST DeskStar NAS-serie är också designad för 24 × 7 drift så dess hållbarhet är mer än garanterad, samt ger mer än anständig prestanda med upp till 167 MB/s läs- och 173 MB/s skrivhastighet.

Hitachi (HGST) UltraStar He8

Ultrastar He8

Hitachis Ultrastar He8-serie är varumärkets företagssortiment, vilket innebär ökad tillförlitlighet, hållbarhet, garanti och bandbredd i form av IOPS för att stödja hög arbetsbelastning. Dessa skivor är också förseglade med helium, vilket avsevärt ökar deras livslängd. Dessa diskar ger också en mycket stabil och snabb uthållig prestanda, och når 160 MB/s läshastighet och 162 MB/s skrivhastighet.

Seagate IronWolf NAS

IronWolf-familjen var Seagates alternativ till de berömda WD Reds, och de har visat sig ha överlägsen hållbarhet och tillförlitlighet enligt BackBlaze-data. Tänk på att de är lite långsammare med hastigheter på 161MB/s läsning och 159MB/s skriv, men rankas fortfarande bland de snabbaste hårddiskarna på marknaden.

Western Digital Velociraptor

Tidigare lanserades WD Velociraptors som det snabbaste alternativet som fanns innan SSD:erna kom. Intressant nog tittar vi på hårddiskar som faktiskt har en 2,5-tums formfaktor men som tillverkaren integrerat dem i en enorm 3,5-tums passiv kylfläns.

De går i 10 000 RPM, de är bullriga och deras maximala kapacitet är för närvarande 1 TB, men vi kan inte bortse från i en prestandaklassificering att de fortfarande är bland de snabbaste med 174 MB/s läsning och 159 MB/s skriv (ja vi jämför detta med dåtidens diskar som knappt nådde 90 MB/s var de verkligen en revolution).

Toshiba P300

Toshiba P300

I det här fallet står vi inför en av de mest rimliga skivorna på marknaden, för även om de inte är de snabbaste eller mest tillförlitliga, så är de de med det bästa pris-per-GB-förhållandet på marknaden och trots det, de upprätthåller en bra prestanda med upp till 158 MB/s läsning och 158 MB/s skrivning, så om du letar efter en disk med bra prestanda och bra kapacitet som spenderar minsta möjliga, är detta ditt bästa alternativ.

Naturligtvis, kom ihåg att dessa mekaniska diskar inte är designade för 24 × 7 drift eller för höga arbetsbelastningar, utan är avsedda att fungera som masslagring som sekundär disk för en PC.

0 Shares