De bästa iPhone-apparna för att ta hand om växter hemma

0 Shares

Vad måste man ta hänsyn till när man sköter en växt?

I det ögonblick du har en växt i klassen måste du tänka på att den är en levande varelse och att den trots allt behöver en rad vård för att överleva. Applikationerna som vi pratar om i det här inlägget hjälper dig att bättre förstå vad dina växter behöver för att ta hand om dem på bästa möjliga sätt. Nedan lämnar vi dig dock en rad punkter som du alltid måste ta hänsyn till för att hålla dina växter i gott skick.

  • De mängd ljus det ger till växten såväl som dess kvalitet är grundläggande.
  • De väder är en avgörande punkt.
  • Behåll alltid din växt ordentligt återfuktad, det vill säga ge bort det.
  • Välj en planteringsmaskin enligt dess mått .
  • Behöver du någon produkt ? ge det till honom.

De som erbjuder information på spanska

Vi börjar denna sammanställning med de applikationer som finns på spanska och som erbjuder information av stort värde som du kan dra nytta av för att hålla din eller dina växter i bästa möjliga hälsotillstånd och på så sätt få dem att lysa med all sin prakt.

NatureID: Identifiera växt

NatureID

Denna applikation är en av bästa alternativen som du hittar i App Store om du vill eller behöver hjälp med att ge din planta allt den behöver. Först av allt, vad du måste göra är att ta ett foto av det så att applikationen kan identifiera den och kan ge dig information om det eftersom det har en databas med mer än 10 000 växter.

Dessutom kommer det att ge dig information när det gäller att ta hand om det och det kan till och med identifiera alla sjukdomar som det kan lida av, det kommer att berätta för dig vad svårighetsgraden är samt vilka steg du måste göra för att ta för att kunna ta hand om det och påskynda återhämtningsprocessen. . Även för vården den har en dagbok över växter tillgänglig som kommer att skicka dig påminnelser om att utföra den vård de behöver dagligen.

PlantSnap: identifiera växter

PlantSnap

Om du är kär i växter och vegetation, utan tvekan är den här applikationen gjord för dig eftersom du med den kommer att kunna identifiera mer än 600 000 arter av växter från hela världen. Det kan du faktiskt identifiera upp till 90 % av alla blomsterarter, löv, träd, svampar och kaktusar, det vill säga ett verkligt under för älskare av växtlighet.

Förutom att ha en så omfattande databas kommer PlantSnap även att hjälpa dig med skötseln av dina växter. Med den här applikationen kommer du att kunna ta reda på hur du gör hela processen att odla och ta hand om dem, med alla typer av detaljer som tillhandahålls genom befintliga trädgårdsråd och förslag för tusentals växtarter.

Blossom – Identifiera växter

Blomma

Blossom är applikationen som kommer vägleda dig så att du kan ge dina växter bästa möjliga vård. Först hittar du all information som behövs för deras vård, du kan till och med ställa specifika frågor till dem som de kommer att svara på. Du har till ditt förfogande information om nödvändig bevattning, reproduktion, beskärning, gödsling, temperatur och alla parametrar eller punkter som du måste känna till för att ta väl hand om den.

Något som den här applikationen också tillför stort värde för alla användare som vill hålla sina växter i bästa möjliga skick är att den kommer att ta hand om att skicka dig påminnelser när det är dags att utföra en viss åtgärd för din anläggning. På så sätt ger den dig inte bara information om vad du måste göra, utan den kommer också att tala om för dig när du ska göra det.

PlantCare Pro

PlantCare Pro

PlantCare Pro är applikationen som har tänkts, designats och utvecklats för agronomer, bönder och hobbyister eftersom den ger all information du behöver för att hitta produkten, den specifika dosen och hur du ska utföra applikationen för att behandla skadedjuret eller sjukdomsgrödan som dina växter lider av.

Inom applikationen kan du hitta alla produkter som för närvarande är registrerade hos Spaniens ministerium . Den har mer än 2000 produkter, 500 aktiva ingredienser, 180 olika tillverkare och mer än 500 grödor och skadedjur. Utöver allt detta kan du inom applikationen till och med registrera dina fytosanitära varningar, dina behandlingar med dina kunder och tomter på kartan, se väderstatus eller till och med se vilka skadedjur som kommer att kunna påverka din gröda.

Plantyx – Identifiera växter

Plantyx

Denna applikation utmärker sig utan tvekan för förmågan den ger användaren att identifiera alla växter runt honom, i själva verket ger den dig alla verktyg för att bli en expert på växtigenkänning. För att göra detta är allt du behöver göra fokusera på växten med din iPhones kamera och ta en bild. Som ett resultat av det fotografiet och att använda sig av databas med mer än 10 000 växter , kommer appen att berätta dess namn och mycket mer information relaterad till den.

Naturligtvis kommer denna stora kapacitet när det gäller att identifiera växter inte bara att ge dig en hel del kunskap om olika typer, utan den information som tillhandahålls hjälper dig också att veta vilken skötsel du måste utföra eller vilken nämnda växt behöver behållas vid god hälsa.

Botanis – växtidentifierare

Botanis

Namnet på den här applikationen kunde inte vara mer exakt i förhållande till värdet den kan ge alla användare som behöver hjälp med att ta hand om sina växter. Botanis i första hand hjälper dig att identifiera nästan otvetydigt alla växter som du närmar dig eftersom den har en enorm databas bakom sig.

Den mest värdefulla delen av denna applikation är dock den som fokuseras på ta hand om dem . Det kommer inte bara att tala om för dig vad du måste göra beroende på vilket tillstånd din växt är i, utan det kommer också att berätta för dig när du måste göra det, det vill säga, det kommer att skicka dig påminnelser om att utföra skötseln på ett perfekt sätt .

Den mest kompletta informationen på andra språk

Självklart inom App Store finns det applikationer som inte är på spanska, men det betyder inte att du inte kan använda dem även om ditt huvudspråk är spanska. Faktum är att många av dessa är riktigt intressanta och kan ge dig mer värde än själva applikationerna än om de är på vårt språk.

PictureThis – Plant Identifier

PictureThis

Med denna applikation kommer du att kunna identifiera mer än en miljon växter med en verkligen imponerande precision, 98% , som överträffar graden av noggrannhet hos de flesta experter på området. På så sätt kan du bli en expert när det gäller att identifiera och lära dig mer om all växtlighet som omger dig.

PictureThis har också möjligheten att ge dig användbar information för nästan perfekt skötsel av dina växter. Den kan till och med diagnostisera växtproblem automatiskt och ger dig olika förslag för att behandla det problem du lider av. Dessutom har den också ett avsnitt där olika experter ger viktiga råd när det gäller att ta hand om dem.

Plantln: Plant Identifier

PlantIn

Denna applikation definierar sig själv som nummer ett virtuellt trädgårdsskötselskamrat i världen, och det är precis vad den här applikationen kan bli, i den expert trädgårdsmästare som hjälper dig att alltid hålla dina växter i perfekt skick. hälsotillstånd. Det är ett nytt sätt att ta hand om dina växter och få kvalitetshjälp.

Den har en skanningsalgoritm som för det första perfekt kan identifiera den specifika växten och för det andra sjukdomen den lider av för att kunna avslöja vilken vård den måste få för att kunna återställa den till ett optimalt hälsotillstånd. Dessutom kommer du genom denna applikation att få exklusiva råd från professionella trädgårdsmästare.

Identifiera växter – Botan

Identificar Plantas - Botan

Som med alla applikationer i den här sammanställningen kan du med den här appen identifiera vilken typ av växt som helst som du ser på gatan eller som kan dyka upp i din trädgård. Oavsett om det är en blomma, löv, svamp eller träd kan du med den här appen identifiera den och känna till all information om den.

En del av denna information som den ger är att ta hand om plantan, på så sätt kan du hela tiden veta vilken process du måste följa om du vill hålla din planta i gott skick. Utan tvekan kommer det att hjälpa dig att ta växtvården till en högre nivå tack vare alla svar som den kan ge, både för utomhus- och inomhusväxter, information om lämplig vattning för var och en av dem, tidpunkterna för blomning av blommor, bland annat många andra grundläggande punkter som kommer att vara till stor hjälp för dig.

Glad växt – ingen vattentörst

Glad växt

Vi avslutar denna sammanställning med en applikation som har tilldelats av Apple vid olika tillfällen och som utan tvekan erbjuder ett mycket viktigt värde för användarna. Det enda syftet med den här appen är att dina växter alltid har allt vatten de behöver, och för detta, vad den vill ha är att du inte behöver komma ihåg när du måste vattna var och en av dem, om inte att det kommer att vara själva applikationen som påminner dig.

Inom appen kan du ställa in olika scheman för att vattna dina växter beroende på deras behov, du kan till och med variera dem allt eftersom årstiderna framskrider och följaktligen ändras också behovet av några av växterna. Den har också ett fantastiskt verktyg som ger dig vätskestatus för din växt, något riktigt användbart.

Vi stannar vid detta

För att avsluta detta inlägg, och när vi gör en sammanställning, vill vi berätta vilken, ur skrivarlagets synvinkel, är det bästa alternativet inom de två kategorier som vi har delat in dessa applikationer i. För det första, bland alla applikationer som är tillgängliga på spanska, är den som vi tycker är det bästa alternativet Blomma , främst av två skäl, dels den högkvalitativa informationen som den överför till användaren, och dels på grund av det attraktiva gränssnittet som det räknas med.

Om vi ​​går över till de applikationer som inte finns på spanska står vi kvar Plantln utan tvekan. Den uppfyller alla krav som en kvalitetsapplikation måste ha, informationen den överför är praktiskt taget perfekt i kombination med det stora antalet funktioner och det intuitiva och attraktiva gränssnittet.

0 Shares