De bästa filhanterarna för Chromebook 2021

0 Shares

En bra filhanterare är mycket viktigt för att bläddra bland filer, hitta dina nedladdningar och för att hantera lagringsutrymme på din enhet. Det spelar ingen roll om du använder Android, Windows, iOS eller Chromebookkommer du att ha en inbyggd filhanterare för att visa och hantera dina lokala filer. Bortsett från standardappen finns det så många filhanterare från tredje part tillgängliga för alla enheter inklusive Chromebook. De ger fler funktioner och bekvämlighet än den inbyggda appen. För att hantera din Chromebook har vi valt några av de bästa filhanterarna.

Filer App

Det är en standardfilhanterare på Chromebook. Den har två avsnitt som heter Mina filer och Google Drive. Under ‘Mina fileravsnittet kan du hantera filerna som du har lagrat lokalt. ‘Google Drive‘låter dig hantera filerna som du har lagrat på ditt Google Drive-konto. Med den här appen kan du hantera alla grundläggande operationer som klipp, kopiera. överföra, byta namn på och komprimera. Appen har en inbyggd bildredigerare för att redigera de foton som du lagrat lokalt på din dator.

När du börjar installera Android-appar på din Chromebook har din enhet två lagringsplatser. Med standardfilhanteraren är det svårt att hantera båda lagren. Därför behöver du några filhanteringsappar från tredje part på din Chromebook.

Solid Explorer

Solid Explorer är en Android-filhanterare optimerad för Chrome OS-stöd. Du kan använda tvåpanelvyn för att överföra filer mellan olika platser – vanlig lokal lagring, lagring optimerad för Android-appanvändning och molnbaserade lagringar. Med den här filhanteraren kan du också komma åt de filer som du har lagrat på din egen FTP- eller WebDav-server. Ett ytterligare krypteringslager läggs till i din fil när du öppnar dessa servrar. Den stöder också läsning och uppackning av olika filer som ZIP, RAR, 7ZIP och TAR. Förutom dessa funktioner har den inbyggd kasta Stöd. Därför kan du stråla dina mediefiler på Chromecast-utrustad TV.

Innan du installerar den här appen bör du komma ihåg att appen kostar 1,99 USD efter två veckors försöksperiod. Gå till Play Butik app på din Chromebook för att ladda ner den här filhanteraren.

ES File Explorer

ES File Explorer är en annan mest populär filhanterare från tredje part som du kan använda för att hantera filer på din Chromebook. Förutom lokalt lagrade filer kan du också hantera rotsystemfilerna och andra dolda filer på din Chromebook. Du kan utföra olika operationer som klipp, kopiera, klistra in, komprimera, byta namn och mer. Precis som Solid Explorer kan du använda den här appen för att hantera filerna i dina molnlager som OneDrive, Google Drive, Box.net, Dropbox och många fler. Den har en inbyggd mediaspelare för att spela alla typer av media inklusive musik, foton, filmer och mer.

Nyligen har ES File Explorer försvunnit från Google Play Store. Du kan ladda ner den från APKPure och ladda den åt sidan på Chromebook. För att sidladda ES File Explorer måste du aktivera utvecklarläge och okända källor på din Chromebook.

Nemo

Det är en gratis filhanterare med öppen källkod som kan installeras på din Chromebook. Du kan bara ladda ner filhanteraren när du har installerat Linux OS på din Chromebook. Den har olika funktioner som dubbelpanelvy, sidofältsträdvy, konfigurerbar verktygsfält, pluginshanterare, öppen som root, öppna filer i terminalen, skapad arkivskapning och många fler.

Det är alltid svårt att ta reda på det bästa när du har ett kluster av alternativ tillgängliga på marknaden. För att undvika det har vi valt den här listan.

Kommentera din favoritfilhanterare på Chromebook i kommentarfältet. Följ oss på Facebook och Twitter för att få regelbundna uppdateringar.

0 Shares