De bästa alternativen till CMD för Windows

0 Shares

Det är också sant att Microsoft med Windows 10 förbättrade sin kommandoradskonsol, men trots det föredrar många användare en mer modern och konfigurerbar terminalemulator. Om detta är vårt fall presenterar vi vilka som är de bästa alternativen till CMD som vi kan använda i Windows.

bästa alternativen till CMD för Windows

CMD eller kommandotolk i Windows

När vi pratar om CMD eller kommandotolk vi syftar inte på MS-DOS-terminalen som vi kan hitta i alla versioner av Windows. Från denna terminal kan vi utföra vissa kommandon i vårt operativsystem. Även om det bara används för att utföra några mycket specifika uppgifter, är sanningen att den här kommandotolken är det mycket opraktisk för de användare som tenderar att behöva använda vissa funktioner. Och det är att mer avancerade användare behöver kommandotolken för att vara relevant för att kunna göra speciella justeringar, kommandon och till och med döda Windows-processer.

Lyckligtvis är det möjligt att hitta många alternativ till kommandotolken som kan använda samma funktioner på kommandoraden, men som också har ett bättre gränssnitt och lägger till mer moderna funktioner. Det är till exempel viktigt att de har flikfönster, transparens eller ett bättre kopiera och klistra system för att underlätta uppgifterna. Om vi ​​behöver använda kommandoraden ofta, har vi de bästa alternativen till CMD som vi kan använda i Windows.

Free alternativ till kommandotolken

Om kommandotolksverktyget verkar för ålderdomligt och saknar funktioner, kommer vi att prata om en serie free verktyg som vi kan använda som ett alternativ.

Terminus, en konsol med ett minimalistiskt och modernt gränssnitt

Vi talar om en free och öppen källkod som har utvecklats som ett alternativ till de viktigaste operativsystemskonsolerna, som CMD i fallet med Windows. Det kännetecknas av att ha ett minimalistiskt och modernt gränssnitt, samt att ha ytterligare funktioner och funktioner för bättre användning. Den har ett flikbaserat gränssnitt, gör att flera fönster kan placeras var som helst på skärmen och har fullt Unicode-stöd. Dessutom kan vi klistra in en sökväg till en katalog genom att helt enkelt dra den till fönstret och den är anpassningsbar både i utseende och i funktioner.

Vi kan ladda ner Terminus för free från utvecklarens webbplats.

Terminal

ConEmu, ett av de mest kompletta alternativen

Det är en free och öppen källkodskonsolemulator för Windows, positionerar sig som ett av de bästa alternativen till CMD. Den har funktioner som t.ex surfning med flikar , som vi kan organisera för bättre organisation, flera fönster, samt en mängd olika anpassningsalternativ. Du har möjlighet att skapa en lista med fördefinierade kommandon, och du kan samtidigt köra PowerShell, Command Line, Chocolatey, Git Bash och andra verktyg parallellt med varandra.

Om vi ​​vill använda ConEmu kan vi ladda ner det för free från denna länk.

ConEmu

Cmder, det populäraste alternativet

Det är ett av de mest kända alternativen till Windows Command Prompt, som föddes ur frustration hos dess utvecklare orsakad av bristen på ett bra alternativ till Windows-operativsystemet. Den har byggts baserat på ConEmu men har lagt till några Shell-funktioner. Den har stöd för flikar för att öppna mer än ett skalfönster i samma program, samt för att öppna mer än en konsol genom att dela skärmen i två lika stora halvor. Den stöder msysgit, PowerShell, cygwin och Mintty. Dessutom är den mycket anpassningsbar och kan ändra dess utseende genom att ändra färg, position och typsnitt.

Cmder är en bärbar konsol med öppen källkod som kan laddas ner för free härifrån .

Cmder

Konsol 2, lägg till saknade funktioner i CMD

Vi pratar med en kommandokonsol som kan erbjuda samma funktioner som CMD, men att utföra uppgifterna på ett mer attraktivt sätt och lägga till saknade funktioner i Windows Command Prompt. Den innehåller användbara funktioner som flikar och tangentbordsgenvägar att förbättra vår produktivitet. Det kan också integreras med PowerShell så att vi inte behöver öppna ett annat fönster för att möta våra behov när vi använder PowerShell. Dessutom är det mycket anpassningsbart, så vi kan ändra typ av typsnitt, placering och titlar på fönstren, kopplingen etc.

Vi kan ladda ner Console 2 för free från denna länk.

Konsol 2

Mintty, erbjuder en Unix-liknande miljö

Det är en free och terminalemulator med öppen källkod härledd från Cygwin och andra projekt som WSL som erbjuder en Unix-liknande miljö för Windows. Dess gränssnitt är enkelt och erbjuder stöd för bilder, grafik och emoji . Den har en bred samling ytterligare funktioner som dra och släpp, helskärm, kopiera och klistra in, samt temastöd. Det gör det enkelt att välja text med tangentbordet och musen samtidigt, vilket stöder understrykning, skuggning, upphöjd och överlägg.

För att börja använda Mintty, ladda bara ner det för free från sin hemsida.

Mintiga

Betalkonsoler för att ersätta CMD

För mer avancerade användare som letar efter en mer professionell applikation kan du använda följande programvara för emulering av betalningsterminaler.

FireCMD, för de mest krävande användarna

Det är en kommandoradsmiljö för Windows som vi kommer att göra interaktion med vår dator lättare att använda. Den har en kraftfull uppsättning verktyg som kommer att fungera som ett alternativ till CMD, vilket gör att vi kan köra flera kommandoradsapplikationer samtidigt i flera flikfönster, som är kompatibla med Bash, PowerShell, Cygwin, etc. Det ger också en textredigerare som låter dig redigera flera textfiler samtidigt, vilket kan vara mycket användbart för programmerare eftersom de kan redigera källkoden för olika språk på en flik och köra dem på en annan.

FireCMD är prissatt till $ 39, och det låter oss också ladda ner en testversion från dess webbplats.

FireCMD

ZOC terminal, professionell terminalemulator

Vi pratar om en professionell terminalemuleringsprogramvara för Windows, som är av stort värde för avancerade användare. Den har en omfattande lista över emuleringar och kraftfulla funktioner som kommer att göra våra liv enklare, eftersom den anses vara en schweizisk armékniv för terminalemulatorer. Den har kompatibilitet med flera flikar vilket gör att du kan ha flera sessioner öppna samtidigt. Dessutom har den stöd för mus och tangentbord, direktutskrift och linjegrafik, så att du kan söka efter specifika textfragment för att markera dem.

ZOC Terminal kostar $79,99 och kan laddas ner från denna länk.

Terminal ZOC

Vilket program ska jag använda som alternativ till CMD?

Hur kan vi verifiera att det finns ett stort antal alternativ som är mycket mer effektiva och kompletta än det klassiska Windows Command Prompt-verktyget. Såvida vi inte är mycket avancerade användare, någon av de free alternativen måste vara mer än tillräckliga för vår användning. Många av dem har liknande funktioner som flikvy och mycket anpassningsbart gränssnitt. Det skadar aldrig att vi kan prova dem en efter en och kolla vilken som är den som passar vår arbetsstil bäst. Hur som helst, Cmder är en mycket populär applikation som säkerligen kommer att kunna tillfredsställa våra behov. Dessutom är den bärbar så det kommer inte att vara nödvändigt att utföra någon typ av installation.

0 Shares