De bäst ljudande öronsnäckorna under Rs. 7000?

Anker, som är ett populärt tillbehörsmärke i USA, har några fantastiska produkter i sitt sortiment och fokuserar främst på mobilt laddningstillbehör. Ljudprodukter från företaget är under Soundcore-märkning och medan Soundcore-produkter huvudsakligen fanns tillgängliga i USA, har det nu äntligen gjort sin väg till den indiska marknaden. Företaget har lanserat en rad produkter på den indiska marknaden och det innehåller också ett antal riktigt trådlösa knoppar. Vi testade Soundcore Liberty 2 under en tid och låt oss se om Liberty 2 är värt dina pengar eller inte.

Lådans innehåll

  • Soundcore Liberty 2 TWS
  • Laddningsväska
  • Utbytbara öronproppar (XS / S / M / L / XL / M + / L +)
  • S / M / L EarWings
  • USB Type-C-kabel
  • Användarmanual
  • Garanti-information

Design och byggkvalitet

Låt oss börja med designen av öronsnäckorna. Själva öronsnäckorna har ett vanligt designspråk som de flesta trådlösa öronsnäckor på marknaden. Den har en blank yta på de yttre och inre delarna med spår av högkvalitativ plast. Till skillnad från de flesta sanna trådlösa öronproppar som erbjuder intuitiva pekplattor, har Soundcore lagt till knappkontroller som sitter ovanpå den blanka delen. När du går vidare kan vänster och höger öronsnäckor enkelt urskiljas tack vare den klara texten på öronsnäckorna. Sammantaget är hörlurarnas byggkvalitet solid och känns premium.

När det kommer till laddningsfodralet har den en unik stenformad design med locket öppet uppåt. Det har som en dedikerad fjäder för att stödja denna glidåtgärd och glidmekanismen är smidig och bekväm. Den har en blank yta och är definitivt en fingeravtrycksmagnet. Byggkvaliteten är fantastisk och i våra tester kändes locket inte spetsigt. Men med detta sagt är vi inte säkra på hur hållbar den glidande delen skulle vara över tiden.

Passa

Hörlurarna har en bekväm passform och faller inte lätt av dina öron. Som vanligt får du en massa utbytbara öronspetsar i olika storlekar. Även om passformen i öronen är subjektiv, i vår användning var det bra och öronsnäckorna tillsammans med företagets GripFit-teknologi erbjöd en säker och bekväm passform.

Parning och kontroller

Att para ihop dessa öronsnäckor är en enkel process och att ta ut en av öronsnäckorna från fodralet parar den automatiskt med telefonen. Den andra öronsnäckan måste också paras ihop för första gången och när den är parad ansluter båda öronsnäckorna automatiskt när de tas ut ur laddningsfodralet. Det finns dock ingen autoplay / paus, och vi skulle ha önskat att se funktionaliteten på dessa öronproppar. Dessutom, till skillnad från de flesta sanna trådlösa öronproppar som erbjuder styrplattor, har Liberty 2 en enda knapp som låter dig styra volymen och uppspelningen. Men Soundcore-appen låter dig anpassa de åtgärder som är ett smidigt tillskott. Här är standardkontrollerna

Enstaka tryckSpela upp / pausa
Dubbeltryck (L)Föregående spår
Dubbeltryck (R)Nästa spår
Håll (1s)Röstassistent

Ljudkvalitet

Soundcore Liberty 2 har 10 mm Diamond Coated dynamiska drivrutiner och stöder Qualcomms aptX-teknik. Den har en impedans på 16 ohm, signal / brusförhållande på 85 dB och ansluts via Bluetooth 5.0 med ett trådlöst räckvidd på 14 meter.

När det gäller ljudkvaliteten har den en balanserad ljudsignatur med tydlig sång och det fanns ingen distorsion vid höga volymnivåer. Sången är tydlig och mitt är anständigt också. Dessutom är basen bra och slagkraftig på dessa öronproppar, men jag kommer inte att kalla detta bastungt. Med detta sagt kommer musikälskare att uppskatta ljudsignaturen och basen till en viss grad. Tack vare Qualcomms aptX-ljudteknik är ljudkvaliteten mycket bättre än billigare öronsnäckor som använder AAC eller SBC. Det finns en dedikerad Soundcore-app med ‘Hear ID’ som kartlägger din personliga hörselskänslighet vid flera frekvenser för att skapa personliga EQ-inställningar. Den har också en dedikerad mikrofon men att använda den för samtal är något jag inte föreslår och upplevelsen var inte så bra. På samma sätt är brusreduceringen inte så bra också.

Sammantaget låter dessa öronproppar fantastiskt och om du frågar mig kommer du att lyssna på dessa under en längre tid.

Batteri-liv

Liberty 2 har ett 500 mAh batteri och företaget lovar 8 timmars musikuppspelning på en enda laddning med 50% volym. I vårt test med en 3 timmars 13 min 15-sekunders video tappade batteriet med 60% och totalt sett varade Liberty 2 på en enda laddning cirka 321 min eller 5 timmar 35 min. Med laddningsfodralet kan du förlänga upp till 32 timmars uppspelningstid. Väskan kan laddas via USB Type-C-porten och det tar cirka 2 timmar att ladda från 0 till 100%.

Slutsats

Soundcore Liberty 2 är prissatt till Rs. 6999, finns i ett enda svart färgalternativ och finns på Flipkart. Den indiska ljudmarknaden är översvämmad med äkta trådlösa öronproppar och användarna har en mängd alternativ att välja mellan. Mitt i överflödet av riktigt trådlösa öronproppar sticker Soundcore ut med sin fantastiska ljudkvalitet och förstklassiga byggkvalitet. Liberty 2 får de flesta saker rätt och om du vill köpa äkta trådlösa knoppar under Rs. 7000 är Soundcore Liberty 2 ett bra par öronsnäckor och rekommenderas definitivt.

Relaterade Artiklar

Back to top button