Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

De 6 bästa podcasterna för den nyfikna innehållsmarknadsföraren

podcast.png

Podcaster har förändrat mitt liv.

Jag vet hur dramatiskt det låter, men det är ärligt talat så jag känner. Podcaster har gjort det som brukade vara de mest fruktade delarna av min dag – som att köra bil, laga mat och städa – till delar av min dag som jag faktiskt ser fram emot. Jag vet att för varje tvåtimmars bilresa till vårt kontor i St. Louis kommer ett avsnitt av “This American Life”, och för varje 30:e minut jag städar mitt kök får jag lyssna på ett avsnitt av “Svara alla”.

Började helt enkelt som ett sätt att lägga till underhållning till min dag, att regelbundet lyssna på podcaster har haft en otroligt positiv effekt på min karriär.

Som innehållsmarknadsförare måste vi kunna åtminstone lite om många olika ämnen för att skriva för våra olika målgrupper och hålla innehållet intressant och fräscht. Poddsändningar är ett fantastiskt sätt att öppna upp dig för ny kunskap, och formatet för olika poddsändningar kan få annars tråkiga ämnen att plötsligt kännas spännande – allt genom kraften i ett rikt berättande.

För att öppna dig för ny, övertygande och användbar information, här är mina förslag på podcaster som kommer att göra dig till en bättre innehållsmarknadsförare:

“This American Life” borde vara ett måste för vanliga poddlyssnare, och det är verkligen högst upp på min lista. Varje vecka tar Ira Glass och hans producenter upp ett ämne från många olika vinklar för att tillåta variation i stilen och berättandet i varje avsnitt.

Innehållsmarknadsförare kan lära sig så mycket om fantastiskt berättande och verkligen engagerande innehåll från formatet och kvaliteten på “This American Life”, och jag skulle utmana dig att ta en “This American Life”-inställning till din nästa innehållskampanj: Ta ett enskilt ämne , och skriv om den idén med hjälp av tre olika exempel, berättelser eller vinklar för att tvinga dig själv att engagera läsarna på olika sätt.

Om du skriver om något som har med Internet att göra är “Svara alla” något för dig. Denna podcast av Gimlet fokuserar på olika berättelser varje vecka som relaterar till Internet på något sätt. Som någon som inte identifierar sig som en tekniker, var jag först lite orolig att “Svara alla” skulle vara över mitt huvud, men vad den här podden gör så bra är att prata om Internet på ett sätt som känns mer som berättelser om din egen familj än berättelser om tekniska koncept du inte kan relatera till. “Svara alla” drar in dig med berättelserna om mänskligt intresse och lär dig saker på vägen.

Om du är en marknadsförare inom teknikbranschen är ett måste att lyssna på “This Week in Startups.” Värden Jason Calacanis intervjuar olika startup-grundare varje vecka och gräver ner sig i allt från insamling till grundardrama till det knasiga med användarförvärv och kommande produktfunktioner. Jag är alltid fascinerad av hur mycket bra information han kan extrahera från de intelligenta individerna han har på programmet, och det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i teknikvärlden.

Jag började lyssna på “Planet Money” för ungefär en månad sedan, och jag är redan beroende. Denna podcast ger dig berättelser om den globala ekonomin på ett sätt som är tillgängligt för någon utan tidigare kunskaper om ekonomi. Som marknadsförare tycker jag om “Planet Money” eftersom det ger mig bra exempel på hur andra branscher fungerar och intressant information som påverkar företag på makronivå.

Det är lätt att bli lite trött på att ständigt lära sig om trender och metoder uteslutande inom din egen bransch, så när du behöver en liten paus kan du vända dig till “The Dollop”. Med komikerna Dave Anthony och Gareth “Gary” Reynolds som värd, ger “The Dollop” dig en berättelse från Amerikas historia som på en gång är otroligt absurd och helt sann. De två turas om att kommentera historien med lustiga och ibland vulgära reaktioner som får mig att se lite läskig ut och skrattar hysteriskt i min bil ensam under min pendling.

Det som gör “The Dollop” så värdefullt för innehållsmarknadsförare är att även om berättelserna kan gå lite över styr, kan värdarnas förmåga att leverera dem hjälpa dig att förstå hur idéer utvecklas över tiden och ge ett sammanhang för det du skriver om idag.

För att vara bra marknadsförare måste vi förstå människor, och jag har ännu inte hittat en podcast som gör ett bättre jobb med att hjälpa mig att förstå mänsklig natur och beteende än “Invisibilia.” Latin för “alla osynliga saker”, denna podcast, värd av Lulu Miller och Alix Spiegel, utforskar mänsklig psykologi med hjälp av fascinerande berättelser och övertygande forskning.

Hederliga omnämnanden som du behöver fördjupa dig i dig själv inkluderar:

Vilka poddar lyssnar du på som inspirerar ditt innehållsskapande? Jag skulle älska att höra om dina favoritpoddar och avsnitt i kommentarerna!