De 5 nycklarna som skiljer iPad Air och iPad Pro

0 Shares

De 5 nycklarna som skiljer iPad Air och iPad Pro | ITIGISK

Vi analyserade nyligen skillnaderna mellan iPad Air 2020 och 11-tums iPad Pro 2021, efter att ha betonat alla deras avsnitt och även deras likheter. Om du vill se en uttömmande jämförelse mellan dem rekommenderar vi att du besöker det inlägget, men om du vill ha något lättare och först ge dig en grundläggande uppfattning om deras viktigaste skillnaderna , fortsätt läsa den här artikeln för vi kommer att berätta vad de är.

5 nycklar som skiljer iPad Air och iPad Pro åt

De mest framträdande förändringarna av den ena och den andra iPad

Rent estetiskt är de väldigt lika, de delar till och med dimensioner som gör att de också är kompatibla med samma officiella tillbehör. Nu finns det några relevanta skillnader mellan den iPad Air som lanserades förra året och 11-tumsmodellen “Pro” som lanserades för några månader sedan 2021. De viktigaste är dessa:

  • Skärmstorlek: även om skillnaden inte är enorm, monterar iPad Pro en 11-tumspanel och 10,9-tums iPad Air. Det kan vara omärkligt många gånger, men sanningen är att det märks (även lite) att ‘Air’-modellen har tjockare ramar än ‘Pro’-modellen.
  • Skärmteknik: ja, båda har identiska IPS-paneler med mycket bra upplösningar. Men bara “Pro”-modellen har 120 Hz uppdateringsfrekvens, vilket lämnar 60 Hz för den andra. Detta för alla praktiska ändamål översätts till en mjukare känsla på iPad Pro, samt en förbättrad upplevelse i spel som stöder den hastigheten.
  • Processor och RAM: en utmärkt A14 Bionic och 4 GB är vad iPad Air monterar. “Pro”-modellen har dock ett kraftfullt M1-chip som är identiskt med det på Mac och det gör dess RAM 8 eller 16 GB RAM.

A14 vs M1

  • Kameror: det kanske inte är den mest relevanta på en iPad, men “Pro”-modellen har ett system med dubbla linser (vidvinkel och ultravidvinkel) som den lägger till en LiDAR-sensor för förstärkta verklighetsfunktioner. Dessutom monteras en vidvinkelsensor i fronten som kan spåra ansikten. ‘Air’ monterar inte denna teknik på framsidan och har en enda vidvinkel baktill.
  • Thunderbolt vs USB-C: Även om båda har USB-C-standarden är bara ‘Pro’-modellen kompatibel med Thunderbolt 4, vilket möjliggör snabbare dataöverföring och större kompatibilitet med externa bildskärmar.
  • Pris: förmodligen en av nyckelfaktorerna är att iPad Air börjar på 649 euro i sina 64 GB WiFi-versioner, medan ‘Pro’ gör det från 879 euro i WiFi-versionen med 128 GB lagringsutrymme.

Tvivlar du på att köpa det ena eller det andra?

Om du är i den här situationen rekommenderar vi att du läser artikeln som vi länkade till i början för att se vilka andra skillnader som finns mellan dessa enheter, samt vilka likheter de har. Allt detta med syftet att balansera balansen och värdena där punkter som du anser vara viktiga tjänar dig på, speciellt om din budget är begränsad, eftersom du kan behöva lägga till tillbehör som tangentbord och möss.

Hur man övervakar internetanvändning i Windows 10Tidigare

Hur man övervakar internetanvändning i Windows 10

iPhone 13-koncept: Nya videor visar upp dess funktionerNästa

iPhone 13-koncept: Nya videor visar upp dess funktioner

Välj språkArabiskaKinesiska (Förenklad)TjeckiskaDanskaNederländskaEngelskaFinskaFranskaTyskaHindiItalienskaJapanskakoreanskaNorwegianPolskaPortugisiskaRumänskaRyskaSvenskaThaiTurkiskaVietnamesiska

0 Shares