De 5 nycklarna som skiljer iPad Air och iPad Pro

0 Shares

De 5 nycklarna som skiljer iPad Air och iPad Pro | ITIGISK

Vi analyserade nyligen skillnaderna mellan iPad Air 2020 och 11-tums iPad Pro 2021, efter att ha betonat alla deras avsnitt och Àven deras likheter. Om du vill se en uttömmande jÀmförelse mellan dem rekommenderar vi att du besöker det inlÀgget, men om du vill ha nÄgot lÀttare och först ge dig en grundlÀggande uppfattning om deras viktigaste skillnaderna , fortsÀtt lÀsa den hÀr artikeln för vi kommer att berÀtta vad de Àr.

5 nycklar som skiljer iPad Air och iPad Pro Ă„t

De mest framtrÀdande förÀndringarna av den ena och den andra iPad

Rent estetiskt Ă€r de vĂ€ldigt lika, de delar till och med dimensioner som gör att de ocksĂ„ Ă€r kompatibla med samma officiella tillbehör. Nu finns det nĂ„gra relevanta skillnader mellan den iPad Air som lanserades förra Ă„ret och 11-tumsmodellen “Pro” som lanserades för nĂ„gra mĂ„nader sedan 2021. De viktigaste Ă€r dessa:

  • SkĂ€rmstorlek: Ă€ven om skillnaden inte Ă€r enorm, monterar iPad Pro en 11-tumspanel och 10,9-tums iPad Air. Det kan vara omĂ€rkligt mĂ„nga gĂ„nger, men sanningen Ă€r att det mĂ€rks (Ă€ven lite) att ‘Air’-modellen har tjockare ramar Ă€n ‘Pro’-modellen.
  • SkĂ€rmteknik: ja, bĂ„da har identiska IPS-paneler med mycket bra upplösningar. Men bara “Pro”-modellen har 120 Hz uppdateringsfrekvens, vilket lĂ€mnar 60 Hz för den andra. Detta för alla praktiska Ă€ndamĂ„l översĂ€tts till en mjukare kĂ€nsla pĂ„ iPad Pro, samt en förbĂ€ttrad upplevelse i spel som stöder den hastigheten.
  • Processor och RAM: en utmĂ€rkt A14 Bionic och 4 GB Ă€r vad iPad Air monterar. “Pro”-modellen har dock ett kraftfullt M1-chip som Ă€r identiskt med det pĂ„ Mac och det gör dess RAM 8 eller 16 GB RAM.

A14 vs M1

  • Kameror: det kanske inte Ă€r den mest relevanta pĂ„ en iPad, men “Pro”-modellen har ett system med dubbla linser (vidvinkel och ultravidvinkel) som den lĂ€gger till en LiDAR-sensor för förstĂ€rkta verklighetsfunktioner. Dessutom monteras en vidvinkelsensor i fronten som kan spĂ„ra ansikten. ‘Air’ monterar inte denna teknik pĂ„ framsidan och har en enda vidvinkel baktill.
  • Thunderbolt vs USB-C: Även om bĂ„da har USB-C-standarden Ă€r bara ‘Pro’-modellen kompatibel med Thunderbolt 4, vilket möjliggör snabbare dataöverföring och större kompatibilitet med externa bildskĂ€rmar.
  • Pris: förmodligen en av nyckelfaktorerna Ă€r att iPad Air börjar pĂ„ 649 euro i sina 64 GB WiFi-versioner, medan ‘Pro’ gör det frĂ„n 879 euro i WiFi-versionen med 128 GB lagringsutrymme.

Tvivlar du pÄ att köpa det ena eller det andra?

Om du Àr i den hÀr situationen rekommenderar vi att du lÀser artikeln som vi lÀnkade till i början för att se vilka andra skillnader som finns mellan dessa enheter, samt vilka likheter de har. Allt detta med syftet att balansera balansen och vÀrdena dÀr punkter som du anser vara viktiga tjÀnar dig pÄ, speciellt om din budget Àr begrÀnsad, eftersom du kan behöva lÀgga till tillbehör som tangentbord och möss.

Hur man övervakar internetanvÀndning i Windows 10Tidigare

Hur man övervakar internetanvÀndning i Windows 10

iPhone 13-koncept: Nya videor visar upp dess funktionerNĂ€sta

iPhone 13-koncept: Nya videor visar upp dess funktioner

VÀlj sprÄkArabiskaKinesiska (Förenklad)TjeckiskaDanskaNederlÀndskaEngelskaFinskaFranskaTyskaHindiItalienskaJapanskakoreanskaNorwegianPolskaPortugisiskaRumÀnskaRyskaSvenskaThaiTurkiskaVietnamesiska

0 Shares