De 5 konstigaste Batman-historierna

0 Shares

Det är tydligt att Batman är huvudpersonen i många av de mest legendariska äventyren i superhjältarnas historia. Titlar som The Killing Joke eller Frank Millers Dark Knight är legender, men det har inte alltid varit så.

Om det har funnits en karaktär som har gått igenom många stadier så är det Batman. 82 år räcker långt och som det visar är det här några av de konstigaste historierna han någonsin varit inblandad i.

De 5 konstigaste Batman-historierna

1. Batman: The Widening Gyre

Om du någonsin undrat vad Kevin Smiths Batman skulle se ut som ovanpå ogräs, har DC svaret. Även om de inte gillade det så mycket, eftersom bara de första 6 numren av Batman: The Widening Gyre publicerades. De andra 6 verkar som om de lämnats i limbo och det är lätt att förstå varför.

Smith är en supernörd, men här övertrampade han bromsen. Till att börja med är alla karaktärer, inklusive Batman, för förtjusta i vulgära skämt, som: “Jag låg med pingvinen och han var transsexuell” eller referenser till att hans kostym blir blöt.

Att introducera en ny hjälte som kan slå till och med Jokern på fem sekunder, eller ta tillbaka Batmans gamla kärlek, Silver St. Cloud, för att få halsen avskuren efter sex nummer av konstant sex, var för mycket för DC.

2. Batman och Captain America

Crossoveren som du kanske inte visste att du ville ha. DC och Marvel går ihop i Elseworlds-serien för en berättelse som tar oss hela vägen tillbaka till andra världskriget.

Captain America har ett uppdrag, en ond man som heter Joker är misstänkt för spionage, men Caps chefer tror att den legendariska skurken är bara en bricka av den sanna hjärnan, miljonären Bruce Wayne .

Steve Rogers infiltrerar att arbeta som Bruces livvakt och berättelsen har inte mycket mer att göra. John Byrne trycker en klassisk guldåldersstil, som inte fördjupar sig i mörkret och visar Batman och Captain America slå sig samman mot nazisterna. En raritet som är svår att upprepa.

3. Batman and the rainbow suit

Batman con traje arcoiris

Bane berättar för Batman att han föddes i mörker och att Bruce Wayne bara är en adoptivson. Kanske syftade han faktiskt på tiden då Batman bar regnbågar .

Skulden är återigen från The Golden Age , mer oskyldig och med utgångspunkten att ingenting av så mycket svärta, våld eller misstänksam kemi mellan Batman och Robin. Den mindre våldsamma Batman tillkännages i nummer 241 av Detective Comics med sloganen: “The rainbow Batman”, att vi inte vet hur många fans den lockade.

Även Stålmannen är ihågkommen i Trefaldighet nummer 1 (2008). Batman svarar dock att han inte har något minne av dessa fakta.

Det finns till och med en Funko som firar det, kära Wayne.

4. Batman och Lois Lanes bröllop

Att Batman har haft fler bröllop än en såpopera är något som alla fans vet. Catwoman, Talia Al Ghul, Batwoman … och Lois Lane, Stålmannens eviga flickvän .

I Superman’s Girl Friend, 57 Lois Lane, tror den oförskämda reportern att Bruce Wayne är Stålmannen. Alltid kär i Kal-El inleder hon ett förhållande som tar henne till altaret.

Allt verkar som om det kommer att sluta i “I do”, men Stålmannen deltar också i ceremonin, vilket orsakar Lois Lane lämnar Batman vid altaret och jag trodde aldrig att han skulle skriva något sådant, men här är vi.

5. Batman RIP

Efter så många äventyr är det normalt att manusförfattarna måste ta till allt mer invecklade historier. Men 2008 tog Grant Morrison priset.

I Batman RIP blir Bruce Wayne Zur-En-Arrh, en backup-identitet som han tidigare implanterat i sitt sinne, om han skulle bryta ihop psykiskt, vilket inträffar när Black Mask injicerar honom med ett kraftfullt hallucinogen.

Ännu en färgglad fladdermusdräkt och låt råd av en fladdermuskvalster? är några av de “coola” idéerna i serien.

Låt oss se hur många av dessa berättelser nästa Matt Reeves-film är inspirerad av.

0 Shares