De 5 detaljerna i den nya iMac 2021 som kommer att överraska dig mest

De intressanta nyheterna om iMac 2021

Tyvärr kan vi inte prata om upplevelsen av att använda nya iMac ännu. Allt vi vet är råa specifikationer på papperet och information som ges av Apple själv, antingen vid evenemanget som hölls i går eller på dess hemsida. Det verkar dock tillräckligt för att uppfatta några riktigt intressanta förändringar med avseende på 21,5-tumsmodellen som var standard fram till igår.

1. Färger finns inte i alla versioner

Denna nya iMac är tillgänglig i upp till 7 färger, vilket kanske är dess mest relevanta kännetecken i sikte. Blå, grön, rosa, silver, gul, orange och lila kommer att vara de som några av dina köpare måste välja. Och ja, vi säger några eftersom dessa färger inte kommer att finnas tillgängliga i alla versioner. I den mest grundläggande med 7-kärnig GPU och standard Magic Keyboard kommer den “bara” att finnas tillgänglig i blått, grönt, rosa och silver. Inte illa paletten fortfarande, men det bör beaktas.

iMac 24 tum 2021 box

2. Extern strömförsörjning!

När de första renderingarna av dessa iMac dök upp för månader sedan, undrade många av oss hur Apple skulle minska tjockleken på enheten om de ville integrera källan i den. Nu vet vi att dess strömförsörjning är extern och uppenbarligen ser den ut som en MacBook-transformator, vilket inte bara sparar utrymme i terminalens kropp, utan kommer också att möjliggöra enklare reparationer av detta element. En höjdpunkt är möjligheten att ha en version av den här källan med en ethernetkabel, en annan metod för att spara utrymme i datorns kropp som Apple drog ur sin hylsa.

24 tums imac strömförsörjning

3. Billigare än sin föregångare med Intel

Baserat på M1-chippets goda prestanda, något som vi redan har sett i de senaste Apples bärbara datorer och i Mac mini, kan vi anta att detta är en avancerad processor. Det kanske fortfarande inte är jämförbart med den mest kraftfulla Intel, men inte mycket. Med hänsyn till detta kan vi se att iMac har sänkt sitt pris jämfört med Intel och även om dess grundversion är dyrare, ger den i slutändan bättre allmänna specifikationer än tidigare i 21,5-tumsmodellen.

nya iMac-priser

4. Presentationen var densamma som iMac G3

Apples keynote var laddad med nickningar till sitt eget förflutna, från “Hej” med vilket de introducerade händelsen till andra detaljer. Sättet de presenterade den nya iMac på påminde starkt om hur de gjorde det med den klassiska iMac G3. Den återställde inte bara den vågade estetiken med denna nya färgserie, utan många av de använda planen spikades fast på de som en gång användes för den mytomspunna G3. Tror du oss inte? Tja, titta noga på dessa två videor.

5. Magic Keyboard på sitt stativ?

I en annan tydlig nick från Apple till sin egen historia kan vi se att den del av iMac-basen som ansluter till skärmen har ett gångjärn som är identiskt med första generationens Magic Keyboard. Uppenbarligen är detta inte en tillfällig detalj, eftersom Apples beslutsamhet i den här typen av saker alltid är överlagd och för fans av varumärket kommer det att vara något som inte går obemärkt förbi.

Relaterade Artiklar

Back to top button