De 3 nyckeltal som betyder mest för inkommande marknadsföring

0 Shares

shutterstock_588158468-258802-redigerad

I den digitala tidsåldern överträffar inbound marketing-strategier traditionella marknadsföringsmetoder med gapande marginaler. Men du behöver inte ta vårt ord för det. Vi har brutit ner vetenskapen bakom inkommande KPI-spårning, så att du kan ta reda på exakt vad som blev av din marknadsföringsbudget.

1. Trattstatistik

Trattstatistik ger feedback som gör att inkommande marknadsföring frodas. Att spåra det totala antalet leads som övergår till ett givet livscykelstadium och den hastighet med vilken de döljs mellan stegen är det mest exakta och objektiva sättet att mäta effektiviteten av dina marknadsföringsinsatser. Genom att utvärdera din omvandlingsfrekvens mot branschriktmärken kan du nollställa områden i din tratt där du underpresterar och se till att dina marknadsföringskalorier kommer till god användning.

Om du får riklig webbplatstrafik men din lead-to-konverteringsfrekvens är betydligt lägre än branschstandarder kan det vara en indikation på att:

1) Innehållet du producerar stämmer inte överens med din målgrupp.

Det finns två huvudorsaker till varför ditt innehåll kanske inte inspirerar till konverteringar; den första har att göra med din ton, meddelanden och värdeförslag. Allt innehåll du producerar bör vara omvänt konstruerat – skapat av en specifik köparpersonas smärtpunkter och skrivet på ett sätt som direkt adresserar dessa utmaningar och behov. Om dina meddelanden inte tvingar besökarna att förlänga sin resa, kan det vara dags att återvända till dina primära personas och flytta.

Den andra anledningen till att innehåll inte genererar omvandlingar är sammanhanget. När en potentiell kund närmar sig ett köpbeslut blir de mer informerade och följaktligen mer specifika i sina behov och problem i förhållande till din lösning. Att skapa ett meddelande som ger resonans innebär att ditt budskap och ditt innehåll utvecklas allteftersom ett förhållande fortskrider. I inkommande termer motsvarar det att producera gott om top-of-funnel (ToFu), middle-of-funnel (MoFu) och bottom-of-funnel (BoFu) resurser för att vårda leads på ett sätt som överensstämmer med deras position i köparens resa. Omvandlingsstatistik kan indikera områden i din tratt där du saknar relevant innehåll och därmed hjälpa dig att identifiera var du ska fokusera dina ansträngningar för att se bättre resultat.

2) Du tillhandahåller inte tillräckligt många konverteringspoäng eller dina befintliga konverteringspoäng är inte effektiva.

Förutom att utvärdera volymen av konverteringsmöjligheter som finns för varje livscykelstadium, är det viktigt att överväga kvaliteten och tillgängligheten för befintliga möjligheter som underpresterar. Att översvämma besökare med fler konverteringspoäng är inte nödvändigtvis en snabb lösning; var strategisk med din placering och se till att konverteringsmöjligheten matchar din leads visade intresse och engagemangsnivå. Ur ett visuellt och navigeringsperspektiv bör konverteringspunkter göra det exceptionellt tydligt och enkelt för besökare att vidta nästa önskade åtgärd (vanligtvis att fylla i ett formulär). Med hjälp av en aktivitetskartläggningsapp som Hotjar kan du spåra hur besökare engagerar sig med konverteringspunkter och se till att de inte förgäves klickar på statiska funktioner.

2. Webbtrafik

Att bedöma var din webbplatstrafik kommer ifrån kan berätta volymer om effektiviteten av din marknadsföringsmetod. Vilka kanaler eller källor bidrar mest till din marknadsföringstratt? Om de flesta av dina leads kommer från direkt trafik (sökmotorfrågor som inkluderar ditt varumärke, direkta hänvisningar från andra webbplatser, mun till mun) betyder det att din ekosystemnärvaro är stark (folk känner igen ditt varumärke) men du skapar inte tillräckligt med relevant, optimerat innehåll för att potentiella kunder ska kunna hitta dig organiskt.

I kärnan är inbound marketing webbaserad marknadsföring. Därmed inte sagt att alla varumärkeskontaktpunkter måste finnas inom gränserna för din webbplats, men alla kanaler bör peka tillbaka till denna centrala krux. Alla nya potentiella kunder, oavsett om det är genom hänvisning eller innehåll, bör kanaliseras via din webbplats. Detta gör detaljerad rapportering om lead-engagemang och konverteringar möjlig, så att du exakt kan mäta försäljnings- och marknadsföringsbidrag till pipelineintäkter.

Till sin natur är inbound marketing utformad för att generera mer kvalificerade leads och föra in dessa leads till kunder. Om dina organiskt anskaffade leads släpar efter, så har något gått snett med ditt innehåll och din SEO-strategi. Av de kontakter som skapades under en månad, hur många av dem hittade din webbplats genom en bloggartikel? Att identifiera källan till webbtrafik kommer inte bara att berätta om din marknadsföringsstrategi faktiskt genererar potentiella kunder, utan det kommer också att hjälpa dig att tilldela ett ROI-värde till dina ansträngningar genom att spåra hur många av dessa potentiella kunder som fortsatte att bli kunder.

3. Kundens livstidsvärde och kostnad för kundförvärv

Skillnaden mellan dessa två mätvärden kommer att berätta vad avkastningen är på din marknadsföringsstrategi. Om du kan spåra båda korrekt, kommer du att kunna motivera större stöd och finansiering för marknadsföringsinitiativ. Genom att mäta kundens livstidsvärde och kostnaden för kundförvärv för marknadsföringsgenererade leads kontra försäljningsgenererade leads, kommer du också att kunna avgöra om nettomarknadsföring ROI skiljer sig åt beroende på leadskälla. Kräver marknadsföringsgenererade leads mer eller mindre tid och ansträngning att vårda än icke-marknadsföringsgenererade leads? Att förstå varje avdelnings bidrag till din pipeline hjälper dig att förena verksamheten och i slutändan tillåta dig att åstadkomma mer med mindre.

Är du intresserad av att lära dig vilka delar av din marknadsföringstratt som inte presterar? Anmäl dig till en free Analys av trattgap nedan för att ta reda på var du ska fokusera dina marknadsföringsinsatser för att se maximala resultat.

0 Shares