De 10 bästa sökordsforskningsverktygen för YouTube 2021

0 Shares

Med över en miljard användare har YouTube blivit en av de mest inflytelserika plattformarna att räkna med. Så om du har planerat att bli YouTuber i år eller undrar hur du kan visa världen dina dolda kreativa färdigheter, här är vad du behöver lära dig först. Den innehåller diskussion om bästa sökordsverktyg för YouTube som du bör prova 2021.

Hur fungerar YouTube-algoritmer?

På YouTube laddas upp nästan 400 timmars videoklipp inom var 60: e sekund. För att automatisera videostreamingprocessen har plattformen integrerat sitt “sök- och upptäckssystem” med avancerad teknik. Sökalgoritmerna fungerar på nyckelord och påverkar sex huvudplatser där din video visas – hemsida, trendström, sökresultat, föreslagna videoströmmar, tittarens prenumerationer och i meddelanden.

Om du tror att vinna de snygga Silver, Golden och Diamond YouTube Creator’s Awards, behöver du bara skapa kanalen och ladda upp videor så är du säkert på fel spår. Dessa superstarka algoritmer avgör ödet för dina videor. De arbetar med nyckelordsoptimeringsteknik, ungefär som Google och andra moderna webbläsare. Några negativa och positiva korrelerade faktorer finns där som definierar rankningen för din kanal och dess videor. Det är inte en tillfällighet att plattformen börjar föreslå dina relaterade kanaler och videor när du börjar streama.

Du måste säkerhetskopiera ditt innehåll med de mest relevanta sökorden. Enligt en studie är det mer som en “sweet spot” för kanalen att använda sökord med 50 tecken. Du måste lista ner några närbesläktade nyckelord minst 5-7 när du taggar din video eller så kan du söka hjälp från de bästa YouTube-sökordsverktygen.

Topp 10 verktyg för YouTube-sökordsforskning för 2021

Google Search Console

Ingen av algoritmerna i något verktyg kan överträffa dem från Google Search Console, så varför inte söka hjälp från befälhavaren för optimering. Google Search Console är överlägset de bästa sökordsverktygen för YouTube. Det tillhandahåller inte bara en lista med nyckelord utan möjliggör en samling andra funktioner. Du får smyga dig in i din kanals resultatrapport för att få reda på antalet klick som gjorts och de nyckelord som har påverkat resultaten.

Dessutom finns det en ny term som plattformen introducerar “Opportunity Keywords”. Det här är nyckelorden som ligger mellan intervallet 8-20 nyckelord. Inte bara detta, med möjligheten att öka optimeringen kan du också förbättra dina resultat på den där nyckelordet. Att lägga till en körsbär på toppen här är en annan fantastisk funktion – den kombinerar kraften i Google Analytics och Google Search Console. Kombinera bara de två plattformarna tillsammans och ta ett dyk i en djupgående sökordsanalys.

YouTube Autoslutförande

YouTube Autoslutförande är det enklaste sättet att söka på. Du kan säkra en framgångsrik position eller kan vinna över många följare genom att effektivt optimera din kanal. Verktyget har en mycket unik funktion. Det kan göra din negativa bild till en positiv genom att visa många bra referenser. Till exempel, om ditt företag eller din kanal har fått rykte nyligen med ord som “bluff” eller “bedrägeri”, kan du ändra dem med ord som “bäst” eller “bra” med hjälp av verktyget.

Dessutom, om du vill leta efter nyckelord relaterade till “3D-arkitekturdesign” måste du helt enkelt skriva in fraserna i sökrutan och klicka på Enter. Verktyget ger dig optimala förslag för att bli igenkända. Du kan till och med rikta förslagen till vissa specifika plattformar. Som att begränsa sökresultaten till endast Google och Bing. På det här sättet får du bara förslagen relaterade till dessa två plattformar.

SECockpit

SECockpit tjänar de grundläggande sökordsforskningsfunktionerna som alla andra avancerade sökordsplanerare för YouTube, men det har också några fantastiska tillagda funktioner. SEO-proffs som vill ta reda på verkliga resultat och strategier för att grunda sina kampanjer använder det. Verktyget fungerar i toppfart och ger en superstark sökwebbläsare för att ta reda på de mest lämpliga förslagen.

Det kastar inte bara den oändliga listan utan delar den upp enligt rankningen. Å ena sidan kan du ta reda på nyckelord med låg konkurrens medan du å andra sidan kan få dem, vilket gör en kanal, högre på YouTube, Amazon och eBay. Plattformen erbjuder några speciella buntar inklusive RankTanker för att vägleda dig om de högt uppdaterade rankningarna för enskilda nyckelord.

Dessutom ger den också mätvärdena som anger svårighetsgraden för varje nyckelord. Titta på bilden nedan:

På det här sättet kan du få insikter. Dessutom, om du vill ta reda på var ditt nyckelord står i Googles rankning kan du klicka på det och kolla in rankningsinformationen på ett ögonblick.

Soovle

Online marknadsföring via YouTube kräver lämplig användning av nyckelord och det kan enkelt göras med Soovle – ett ledande YouTube-sökordsforskningsverktyg för 2021. Det bästa med verktyget är att det tar alla dina plattformar under ett tak. Du kan anpassa inställningen och välja webbläsare och webbplatser som du har riktat in mot din publik från som Google, Amazon och Yahoo.

Dess sökverktyg är tillräckligt effektivt för att ta bort de nyckelord som kan ge potentiella resultat och som var dolda för dina konkurrenter. När du använder Soovle kan du till och med spara nyckelordsidéer med alternativet “dra och släpp”. Det erbjuder ett lättanvänt gränssnitt för användarna. Du måste helt enkelt skriva in nyckelordet och klicka för att fortsätta.

Du kommer att översvämmas av en lista med förslag som kommer från alla plattformar du har angett. Dessutom finns det under alternativet Spara fyra alternativ – Mail, Ladda ner som Excel-fil, Research Saved Suggestions och Notepad File. Var och en av dessa alternativ underlättar för användare att ladda ner nyckelorden eller undersöka dem.

Ahrefs nyckelordutforskare

Ahrefs Keywords Explorer är näst bästa YouTube-sökordsforskningsverktyg och SEO-lösning för 2021. Som ett av de mest omfattande verktygen hittar du på internet, det är fullt av många diagram, statistik och grafisk demonstration av poster. Det stöder mer än 100 länder när du tar resultat för dig. Dessutom ger den över tusen toppförslag som är relevanta för din fråga.

Bortsett från detta är mycket exakta resultat, lämpliga mått, avancerad sökfunktion och uppdaterad poäng några av de framträdande funktionerna som erbjuds här. Bortsett från detta kan du smyga in i din SEO-rankning och få ett förslag om att optimera mer effektivt. SERP-översikten ger en djup inblick i topprankingssajterna.

Dessutom är plattformen som en nyckelordutforskare, du kan lära känna nyckelorden, vilket kan påskynda din synlighet online. En av de mest fantastiska funktionerna är mätaren som anger svårighetsgraden för ett nyckelord. Du kan ta reda på mätarens betyg från 1-100. Framför allt kommer verktyget också att guida dig om det exakta antalet bakåtlänkar du behöver för att fånga de högst rankade positionerna.

Sökordsverktyg Dominator

Keyword Tool Dominator passar bäst för att leta efter nyckelord med lång svans. Verktyget är integrerat med avancerad teknik som gör det möjligt för användare att få skickliga sökresultat. Du kan optimera din YouTube-kanal och ta med dina videoklipp i den översta listan. Med en minimal startkostnad gör verktyget det lättare att skapa grunden för din kanal bland de högt rankade namnen. Verktyget är integrerat med en individuell plattformssökning. Du kan klicka på vilken plattform du vill söka efter och ta de bästa förslagen för din kanal. Du kan stöta på några riktiga söktermer som kan förbättra din räckvidd på YouTube.

Jaaxy nyckelordplanerare

Jaaxy är ett avancerat YouTube-sökordsforskningsverktyg 2021. Plattformen påstår sig ha mer än 500 miljoner söktermer. Det underlättar anslutna marknadsförare att få tag på de mest produktiva sökorden för att påskynda räckvidden online. Med Jaaxy kan du säkra en oslagbar plats i en vind. Dessutom är den unika funktionen som plattformen tillhandahåller paketet med relaterad information med varje sökordsförslag.

Med funktionen “Citerad sökresultat” (QSR) kan du lära känna marknadsstatistik, konkurrens och ranking för varje nyckelord. Du kan ta reda på hur många företag som har använt samma nyckelord för att optimera. Med dess funktionsrika YouTube-sökordsverktyg kan du upptäcka dig mycket mer effektivt. Du kan rikta dig mot fler tittare och öka dina resultat.

Jaaxy är mer som en skatt full av nyckelord. Det ger tillgång till Affiliate Search, Alphabet Soup och Brainstorm-plattformar som finns i den. Dessutom kan Jaaxy vara ditt ultimata vapen för att slå dina rivaler. Du kan få lite insiktsfull information för att få veta mer om andra kanaler och hur du kan ta ledningen.

KeywordTool.io

KeywordTool.io är ett av de finaste kostnadsfria sökordsforskningsverktygen för YouTube som underlättar användare med lämpliga långsvansnyckelord. Effektiva algoritmer som hjälper användare att sätta sitt bästa framåt på plattformen. Dessutom är verktyget pålitligt och snabbt. Det är helt gratis utan premium- eller prenumerationsavgifter. Du kan hitta de bästa sökorden även utan att registrera dig på ett konto.

Den bästa funktionen är att filtrera dina sökningar. Du kan enkelt komma bort från den oönskade nyckellistan. Om du vill trycka på förslag för vissa länder eller plattformar kan du gå igenom dina sökningar i inställningsalternativet.

Bland de många funktioner som den erbjuder är det bästa alternativet att analysera tävlingen. Du måste ange länken till vilken konkurrent som helst och plattformen kommer att ta med nyckelordsidéerna baserat på innehållet som finns på den webbplatsen. På det här sättet får du följa dina rivalers strategier och aktiviteter.

Google-sökordsplanerare

Precis som Google-konsolen är den berömda GKP- Google Keyword Planner ett av de viktigaste vapen i marknadsföringskriget. Verktyget är överlägset det viktigaste men ändå detaljerade verktyget för att låta användare söka efter nyckelordens insikter. Du kan inte bara hitta det bästa valet utan kan ta de viktigaste aspekterna av information relaterad till just det förslaget.

Plattformen är full av fantastiska alternativ och funktioner, men den mest produktiva i YouTube-rankingen är “Bud överst på sidan”. Annonsörer är faktiskt på sökord. Denna teknik används för att bygga kommersiell avsikt i nyckelordsplanering. Ju högre budbeloppet blir desto bättre resultat kan du få. Med Google Keyword Planner kan du nå den mest riktade gruppen av tittare.

Moz Keyword Explorer

Moz Keyword Explorer låter dig skapa en lista med högprioritetsnyckelord. Moz betraktas som den mest ansedda webbplatsen och med sin nyckelordsplanerare har tonhöjning till högt rankad plats blivit mycket enklare. Algoritmen som stöder plattformen anses vara den smartaste. Det ger den mest pålitliga och framgångsrika listan med nyckelord på din tallrik.

Genom att lägga till långkedjiga nyckelord på din kanal gör plattformen det lättare att hitta den bästa platsen att samla följare på YouTube. De viktigaste aspekterna av dess funktioner är att den kan fylla i dig med detaljerna om antalet klick som dina videoklipp får och de nyckelord som bidrar till resultatet.

Funktionen – Organisk CTR ger dig full exponering för att slå ner de ledande positionerna. Bortsett från detta leder möjligheten att undersöka prioritetsfunktionen dig om du ska arbeta med ett visst nyckelord eller inte. Verktyget är mer som en expertkompis som guidar dig genom hela din kampanj och instruerar dig om de goda och dåliga aspekterna.

Slutsats

Att få tag på nyckelordsplaneraren är lättare än att fördjupa sig i att ta reda på, vilken som är bättre enligt dina krav. Marknadsförare kämpar i toppfart för att säkra de ledande positionerna och det är hög tid för dig att växla upp med de mest lönsamma och effektiva resurserna. Du måste samla in verktyg som kan göra din kanal robust när det gäller optimering. Tagga mest lämpliga och närbesläktade nyckelord i perfekt densitet och bevittna underverk på nolltid. Framför allt när du slutför ditt verktygsval, kontrollera recensionerna av de bästa YouTube-sökordsforskningsverktygen så att du blir väl medveten om alla kryphål 2021.

Författare Bio

Megan Max är en senior Digital Marketing Professional och författare på ett ledande mjukvaruföretag. Hon är en självgjord dam som har en magisterexamen i företagsekonomi. Hon är oberoende, ambitiös, djärv och liberal. Hon är en hårt arbetande ung tjej som är generös med sitt jobb och har ett utmärkt kommando över digital marknadsföring.

0 Shares