Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dataintrång i sjukvården drabbade 25 % av amerikanerna 2023

Kalifornien, New York, Texas, Massachusetts och Pennsylvania var de fem delstaterna med de mest exponerade patientjournalerna. Det är inte förvånande, med tanke på att täta befolkningar i dessa stater skulle innebära att sjukhussystem helt enkelt har större mängder patientdata att förlora.

Av en slump lyckades bara en amerikansk stat fly utan att några som helst attacker rapporterades: Vermont. Atlas VPN noterar att statens “liten befolkning och brist på större städer kan tillåta den att flyga under radarn av sofistikerade hackare som letar efter maximal belöning.”

Bland de toppstater som attackerades varierar antalet vårdorganisationer som överträtts mellan 43 (Kalifornien) och 14 (Ohio).

Kan sjukhus vara säkra?

Det har varit ett tufft decennium för sjukvårdsindustrin hittills, med vågor av pandemipatienter som överväldigande personal, följt av lika skadliga vågor av hackare som fortsätter att eskalera omfattningen av deras intrång. Ransomware var det största problemet år 2021, och nu har allmänna intrång tagit över rampljuset.

Om du arbetar inom hälso- och sjukvårdssäkerhetsbranschen vet du att det finns många försiktighetsåtgärder som kan minska din risk. Att anställa en Antivirus mjukvara kan hjälpa, potentiellt sänka oddsen för en framgångsrik attack med skadlig programvara med 25 %.

Dessutom är dina sjukhusanställda en annan svag länk som kan hjälpas med två huvudverktyg, lösenordshanterare och virtuella privata nätverk.