Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Daewoo L700C & L520B: värdeorienterade 17″ och 15″ LCD-skärmar

Introduktion

När vi först hörde att Daewoo ville skicka oss recensionsexempel på deras nya LCD-skärmar, visste vi inte att Daewoo tillverkade LCD-skärmar. Som många vet är Daewoo Group ett stort konglomerat av elektronik-, bil-, marin- och vitvarutillverkare. Så stor faktiskt att vi hade problem med att hitta Daewoo Electronicswebbplats som listar de två bildskärmarna som ville att vi skulle granska!

Intressant nog var Daewoo-gruppen Koreas näst största företag, fram till deras konkurs 1999, vilket splittrade Daewoo i flera oberoende enheter. Vid en tidpunkt var Daewoos skuld större än Filippinernas bruttonationalprodukt. Sedan dess har Daewoo kämpat med näbbar och klor för att återvinna förtroendet från den ekonomiska världsmarknaden. Daewoo för många år sedan är knappast dagens Daewoo Group.

Daewoo har tagit stora ansträngningar för att direkt konkurrera med sin inhemska och internationella rival, Samsung. Inte ens efter Daewoos köp av Orion Electronics, som så småningom förvandlades till Daewoo Electronics, har Daewoo Group inte kunnat hålla jämna steg med Samsungs enorma drivkraft för teknisk överlägsenhet.

Ange två av Daewoos nyaste LCD-skärmar; L520B 15″ LCD och L700C 17″ LCD. Daewoo electronics har avslöjat dessa två LCD-skärmar för att ta hem den värdeorienterade LCD-titeln, men är de framgångsrika? ENPC.com var vänlig nog att skicka dessa två Daewoo LCD-skärmar till oss för att se om Daewoo verkligen kan åstadkomma detta.