Cyberkriminella använder TLS-kryptering mer för att smyga skadlig programvara

De drar fördel av TLS-kryptering för att smyga in skadlig programvara

TLS är förkortningen för Transportlagersäkerhet , som på spanska kan översättas som transportlagersäkerhet. Det tjänar till att tillhandahålla säker och krypterad kommunikation på nätverket. Något grundläggande idag för att undvika problem när du går in på en webbplats och inte äventyra vår integritet.

Cyberkriminella använder TLS-kryptering mer för att smyga skadlig programvara

Men det är just detta som cyberbrottslingar utnyttjar för att utföra sitt attacker . Det har skett en enorm ökning av skadlig programvara som utnyttjar TLS-kryptering. I händelse av att vi surfar på en okrypterad sida kan vår data ses av en tredje part. Det är precis vad TLS förhindrar. Nu, vad händer om hackare använder det för att gömma sig och inte upptäckas?

Vad de gör är att dra fördel av TLS-kryptering för att undvika upptäckt. De hindrar system från att samla in data om vad som skickas eller tas emot och, om det är ett hot, stoppa det.

Det har funnits en enorm ökning under de senaste månaderna. Enligt Sophos kom för ett år sedan 24 % av skadlig programvara på nätverket via TLS-kryptering. Men idag har detta stigit till 46%. Det är verkligen en avsevärd ökning på så kort tid. Det säger oss att hackare i allt större utsträckning använder denna metod för att attackera.

Sophos indikerar också att en del av denna ökning beror på den större användningen av legitima webbtjänster och molnlagring som skyddas av TLS. Hackare smyger in sin skadliga programvara här och det kan mer sannolikt nå offer.

En annan punkt att tänka på är att idag är de flesta webbsidor HTTPS . Vi kan säga att användare inte längre litar på sajter som inte är krypterade så mycket. Det skulle vara svårare för dem att klicka på en skadlig länk eller försöka smyga in någon typ av programvara som kan infektera datorn.

Genom TLS har de genomfört flera attacker, men användningen av ransomware bör lyftas fram. Ett exempel är LockBit ransomware. Därför är det nödvändigt att vara skyddad hela tiden och inte göra misstag.

Hur man undviker att bli offer för attacker när du surfar

Vi måste vara medvetna om vikten av att ha säkerhetsprogram . Ett bra antivirus kan hjälpa till att minska risken för cyberattacker. Det låter oss upptäcka skadlig programvara, blockera nedladdningar som kan vara ett problem och utföra periodiska analyser på vår dator. Vi har redan sett i en annan artikel vilka vanor som måste ändras för att förbättra nätverkssäkerheten.

Det är också viktigt att ha alla enheter och system uppdaterad . Det finns många tillfällen då sårbarheter uppstår som kan utnyttjas av cyberbrottslingar. Därför måste vi hålla alla patchar installerade och undvika problem.

Men utan tvekan är något riktigt viktigt sunt förnuft . Oavsett om vi attackeras via TLS eller någon annan metod, behöver hackare vanligtvis offrets interaktion. De kommer att kräva att vi klickar på en länk, laddar ner ett program etc. Därför bör vi inte göra någon form av misstag.

Relaterade Artiklar

Back to top button