Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

CRU ToughTech Duo C förvaringskåpa (2x 2.5" till USB 3.1 Gen 2 Type-C) Granskning

Lagringsbryggor finns i många varianter inom de interna och externa marknadssegmenten. På den externa sidan har de vanligtvis en eller flera nedströms SATA-portar. Den mest populära upplänksporten är någon form av USB-anslutning. USB 3.1 Gen 2 Type-C stöder upp till 10 Gbps bandbredd och möjliggör även högre strömleverans jämfört med tidigare USB-versioner. Detta har möjliggjort några unika produkter som bussdrivna RAID-kapslingar. Dagens recension är den av en sådan produkt från CRU – ToughTech Duo C.

Introduktion och produktvisningar

CRU ToughTech Duo C har två 2,5″ SATA-enhetsfack och har ett USB 3.1 Gen 2 Type-C-värdgränssnitt. Den kan styra de två interna enheterna i RAID 0-, RAID 1-, JBOD- eller SPAN-konfigurationer. Enheten kan fungera på busström när den används med lämplig värd, men för bredare kompatibilitet stöder den även extern ström.

ToughTech Duo C är en uppföljningsprodukt till ToughTech Duo QR- och ToughTech Duo 3SR RAID-kapslingar från CRU. Denna produktfamilj riktar sig till innehållsskapare som vill behålla två kopior av sina data samtidigt och automatiskt generera säkerhetskopior – antingen för arkiveringsändamål eller för att överföra en kopia till en annan plats.

ToughTech Duo C-paketet innehåller huvudenheten, Type-C till Type-C och Type-C till Type-A USB 3.1 Gen 2-kablar, skruvar för installation av 2,5″-enheter i facken, en 15W AC-adapter, en snabbstart guide och garantiinformation.

Enheten kan läggas platt på ryggen, eller orienteras vertikalt med hjälp av det bifogade stativet. Enhetsfacken kan tas ut genom att skjuta ut den främre fliken och trycka in hörnet. Att sätta in en enhet i ett fack innebär att du trycker på fliken märkt ‘Push’ och drar upp ena sidoarmen. Pinnarna på de två sidoarmarna glider in i sidohålen på 2,5-tumsenheten. Detta gör att facken i huvudsak är verktygs-free. För hårddiskar föreslås att de medföljande skruvarna används för att minimera vibrationseffekterna.

Galleriet ovan tar oss runt enhetens yttre design. Tack vare sin medaljkropp känns enheten solid i handen. Det finns lysdioder på toppen av enhetsfack för att indikera enhetens åtkomststatus. Baksidan har alla kontroller och portar. DC-In kan ta extern ström från 15W (5V @ 3A) adaptern. Denna ingång är obligatorisk om USB-C POWER-lampan bredvid Type-C-värdgränssnittet lyser rött efter anslutning till värden. En grön lampa tänds om den interna kretsen bestämmer att värden kan leverera 3A. I så fall kan enheten startas utan någon ingång till DC-In. Enheten har också en tydlig ON-OFF-brytare. På den bakre panelen har vi även lysdioder som indikerar den aktuella konfigurationen av de interna enheterna. RAID 1 indikerar ett “säkert / spegelläge” där båda enheterna i enheten upprätthåller samma data. RAID 0 är det “snabba” läget där data sträcks över de två enheterna. SPAN indikerar att enheterna presenteras för värden som en, men den andra enheten börjar fyllas med data först efter att den första är full. JBOD är det läge där enheterna visas som fristående enheter för värden. En skruvmejsel kan användas för att vrida lägesväljaren som är placerad lite djupt för att undvika oavsiktlig förändring. Rotation gör att lysdioden för det valda läget börjar blinka. Genom att trycka på knappen ‘HOLD TO SET’ tänds det valda läget permanent

När vi går vidare till de interna enheterna ser vi ett betydande skydd för de interna enheterna. De verkar hjälpa till att dra bort värmen från de interna enheterna och vidare till chassit. På huvudkortet hittar vi ASMedia ASM1352R bryggkrets som har RAID-funktionalitet med två nedströms SATA III-portar och en USB 3.1 Gen 2 uppströmsport. Type-C-porten aktiveras av ASMedia ASM1542 passiv switch.

Vår utvärdering av CRU ToughTech Duo C är utifrån en lagringsbrygga. Tabellen nedan sammanfattar enhetens specifikationer och jämför dem även med andra lagringsbryggor som har granskats tidigare av oss.

Jämförande konfigurationer för lagringsbryggor
Aspekt CRU ToughTech Duo CSatechi B01FWT2N3KStarTech.com S251BU31C3CBInateck UA1001Inateck FE2010 Satechi B01FWT2N3KStarTech.com S251BU31C3CBInateck UA1001Inateck FE2010CRU ToughTech Duo C
Nedströms hamn 2x SATA III 1x SATA III
Uppströms hamn USB 3.1 Gen 2 Typ-C USB 3.1 Gen 2 Typ-C
Bridge Chip ASMedia ASM1352R VIA Labs VL716
Kraft Bussdriven
15W (5V @ 3A) Väggvårta med 150 cm kabel
Bussdriven
Användningsfall Verktyg-free 2-fack 2,5″ HDD/SSD-hölje (upp till 9,5 mm höjd)
Stöder RAID 0, RAID 1, JBOD och SPAN-konfiguration för de två enheterna
Stöder automatisk ombyggnad i RAID 1-läge när den är ansluten till en PC (kan användas för att göra säkerhetskopior)
2,5″ HDD/SSD-hölje (upp till 9,5 mm höjd) med hona Type-C-gränssnitt
Fysiska dimensioner 159 mm x 89 mm x 34 mm 127 mm x 81 mm x 13 mm
Vikt (disklös) 770 gram (med kabel) 118 gram (med kabel)
Kabel 100 cm USB 3.1 Gen 2 Typ-C till Type-C
100 cm USB 3.1 Gen 2 Typ-C till Type-A
29 cm USB 3.1 Gen 2 Typ-C (hane till hane)
SMART Passthrough Ja Ja
UASP Support Ja Ja
TRIM-genomföring Nej Ja
Pris 179 USD 30 USD
Granska länk CRU ToughTech Duo C recension Satechi B01FWT2N3K recension