Crossplay: Overwatch Aktiverar Crossplay på konsoler och PC

0 Shares

Så här fungerar crossplay i Overwatch

{featureImage}

Ibland finns det saker som verkar mycket enklare än de blir i slutändan och en av dem har varit möjligheten att njuta av crossplay i Ovwewatch. Trots att spelet släpptes av Blizzard för ungefär fem år sedan har det inte varit förrän nu som denna funktionalitet har startat som gör att PC-, Playstation-, Xbox- och Nintendo Switch-spelare kan möta varandra.

Trots det finns det några andra aspekter som skulle vara intressanta för dig att ta hänsyn till om du är en vanlig Overwatch-spelare och vill se dina ansikten med vad de spelar på andra plattformar än din. Så, om du tror det, börjar vi med de två viktigaste aspekterna och du undrar säkert redan: vad behöver du och hur görs parningar.

Angående kraven, förutom det självklara att det är att ha spelet på plattformen där man vill spela, är det första av allt att också ha en Battle.net-konto . Detta måste vara länkat till ditt Xbox-, PSN- eller Nintendo-konto för att kunna länka dig till andra spelare oavsett vilken plattform de använder för att spela.

En gång med ditt associerade konto är den andra viktiga detalj som du bör känna till hur parningarna görs. Här, enligt Blizzard, tas plattformen i första hand, så att PC-användare som standard alltid kommer att grupperas med andra PC-användare och aldrig med konsolanvändare.

Anledningen till detta beslut är ingen annan än att det integrerar att upprätthålla en konkurrenskraftig balans som skulle kunna gå sönder om en användare utnyttjar de uppenbara fördelarna med ett tangentbord och en mus jämfört med en traditionell gamepad.

Men om du är PC- eller konsolanvändare och vill gå med andra oavsett om de spelar med tangentbord och mus eller gamepad kan du göra det. Även om du äntligen borde veta att detta crossplay eller crossplay bara kommer att vara tillgängligt i de lägen jag spelar som inte är konkurrenskraftiga

Hur man skapar ett Battle Net-konto

Trots att det inte är en komplex process alls, så här skapar du ett Battle.Net-konto:

 1. Besök Battle.net-webbplatsen
 2. Ge alternativet att skapa en free Battle.net-konto
 3. När du har det, gå till kontoinställningarna
 4. Klicka på alternativet Anslutningar och där får du möjlighet att länka till ditt konsolkonto.

Hur du länkar ditt konsolkonto till Battle Net

För att länka ditt senaste Battle.Net-konto eller det du tidigare var tvungen att njuta av Overwatch cross-play behöver du bara göra följande:

 1. Kör spelet på ditt system, antingen konsol eller PC
 2. Tryck på bekräftelseknappen för att gå till Blizzard-titelns välkomstskärm
 3. På skärmen ser du en alfanumerisk kod och en QR-kod
 4. Om det är den alfanumeriska koden måste du gå till webbplatsen blizzard.com/link och ange den där
 5. Om det är en QR-kod så med hjälp av kameraapplikationen och besök länken som kommer upp
 6. Logga in med ditt Battle.net-konto och slutför kontoanslutningen
 7. Klar, när du väl har den får du bekräftelsen och du kan spela utan problem
0 Shares